שלום לכולם,
עד כה השאיפה לכתוב באופן קבוע איננה עולה יפה, מקווה שאט אט אצליח לכתוב ולשתף קצת יותר.
אז החודש האחרון עבר סה"כ בסדר. אני נלחם יותר בשמירת העיניים ובסילוק מחשבות והרהורים רעים ו..וואלה זה מאוד עוזר. שמתי לב שישנם כל מיני מצבים ביום שהנפש הבהמית מנסה למשוך אותנו למחשבות רעות, להרהורים וקל מאוד מתוך חוסר תשומת לב להמשך אחרי התאווה המחשבתית והדמיונית. כשאנחנו בתשומת לב על הדברים האלה (נדמה לי שהמסילת ישרים מדבר על כך רבות) אזי אנחנו מצליחים להמנע מהמחשבות הרעות שהן הן אלו שמביאות אותנו לידי חטא ברוב המקרים. אני מרגיש שהחטא הרבה פעמים הוא תוצאה של בנייה של היצר בתוכנו, בנייה של תאווה ע"י מחשבות רעות, אשר כפי שאמרתי לא מיד אנחנו שמים לב אליהן, עד שהיא מביאה אותנו לידי חטא. זה מתחיל בנסיון לשלוח את העניים שלנו למקומות אסורים ואז את המחשבות שלנו למחוזות אסורים עד שמגיעים לידי חטא. וברגע שהבניה בשלב מתקדם קשה מאוד לעצור אותה. אך כשהיא עוד בהתחלה, עוד בשלבי השגת האישורים הנדרשים לבניה, קל הרבה יותר לעצור אותה. אפשרי לעצור את העין בחיפושה אחר התאווה ואפשרי לעצור את המחשבה, רק צריך את תשומת הלב.
הדברים הללו מובנים ופשוטים ובתאכלס לא חידשתי דבר, רק הנחתי על סדר היום שלי ומקווה שגם שלכם
אחיי כולנו יחד כגדוד לוחם במלחמת הקודש, המשיכו לחזק כאן אחד את השני.
אסיים שוב בתודה אישית לכל אחד שמגיב כאן בשרשור ובכל שרשור אחד, זה מחזק מאוד (לדעתי גם את המגיב עצמו לא כן?!)
חן וחסד לכולם,
שבת שלום!