מסיים נקי את היום הזה.
בחסד עליון עלי אני מסיים שבוע רביעי.. תחושה של טירונות. אני אפילו לא מנסה להילחם ברצונות, רק לייצר הרגלים אחרים..
בראש שלנו מסתובבים מחשבות ודמיונות ורצונות ודחפים ורגשות וכדומה. באופן טבעי אנחנו פשוט חיים ולא מגדירים כל פעם את ההבחנה בין מה שמסתובב לנו בראש. השטף הזה מוליד את התגובות שלנו גם כן בשטף, הבקרה שלנו בדברים האלה לרוב היא אינסטינקטיבית, כלומר יש לנו פרוטוקול התנהגות שעל פיו אנחנו פחות או יותר מגיבים. כדי ליצור פרוטוקול חדש אנחנו צריכים לשים לב למה שקורה איתנו כדי לחשוב, לעכל ולהיות מודעים. גם בתאווה זה עובד ככה. בין המחשבות צצים דברים רעים ואז או שנימשך לזה ורק כשנתעורר נבכה, או שנכנס להיסטריה ונתחיל להילחם. 2 האופנים הם לא טובים לדעתי, אם כי כמובן השני לא כ"כ רע. אני חושב שצריך בראשונה ליצור מצב של ניתוק בין הדמיון המתאווה ובין הרגש והנפש, כשאני אומר ניתוק אני מתכוון סה"כ שיהיה אפשר לבחור, שתהיה לנו קצת שליטה. נראה לי שנקרא לזה ׳מודעות׳. בכל פעם ששם לב שצץ דמיון אז צריך לציין לעצמי שהתחילה גאות ולקחת 3 נשימות עמוקות, וזהו, מה יקרה הלאה פחות חשוב. (כמובן שכדאי להתאמץ לעבור את הגל בשלום). וכששם לב שנגמרה הגאות אז לציין גם את זה. ואפילו אם שמתי לב רק להתחלה או רק לסוף, בכל זאת לציין שנגמר או שהתחיל. אני חושב שזה אמור לעזור לבקרה, לסמן גבולות, להבדיל בין תאווה לסתם מחשבה. הנקודה היא שהנפילה או המעידה לא תבוא בזרימה, אלא יהיו לה מעכבים. לאט לאט אני מקווה זה יעזור להטמיע הרגלים חדשים. לא שינוי הרצון, לא שינוי הדמיון, אלא שינוי התגובה. זה נותן טיפה יותר מקום ל׳אני׳. אלה מחשבות שעלו לי בעקבות פורטיפיי.
השבוע עוד מעט ייגמר, בעז"ה הלוואי וייגמר נקי. המשימה השבוע הייתה להתרכז ולהתאמץ ולחשוב ולהתרכז בשמירת הידיים והמקלדת. מיום א עד עכשיו, הצלחתי לעמוד בזה. גם כשהיו סערות קשות במח והיה מסוכן וראיתי את התהום פרושה לפני, בכל זאת הצלחתי להתאפק. אני מתפלל שגם בשבוע הקרוב, 7 הימים שיש שם, יוסיפו לי כח מהשמיים. ואפילו רק להיום. בכל מקרה, אני מתלבט במה להתמקד השבוע, האם לעשות את המשימה של התיעוד או משימה של ערך עצמי (אין לי הגדרה טובה יותר). המשימה השנייה היא פשוטה מאוד: להסתכל בבוקר במראה, לחייך לעצמי ולאחל יום טוב ולזכור שאני מסוגל. וכן בערב ולאחל לילה טוב. אולי השנייה קשה יותר כי גם אם ח"ו לא יהיה מוצלח, אני עדיין אצטרך לעשות את זה.
מה דעתכם? איזו משימה לבחור?