עדיין נקי. תודה לאל-חי.
הסתובבתי קצת כאן בפורום ויש נקודה ששמתי לב אליה, אני לא יודע כ"כ לדון אותה וח"ו לא רוצה לשפוט אותה - יש הבדל גדול ביעד של האדם, ובוודאי של האדם המחלים, בין מי שמחפש לא להיות למטה לבין מי שמחפש להיות למעלה. יש מי שמחפש להיות קדימה, ויש מי שמחפש לא להיות מאחורה. יש מי שמושך עצמו אל העתיד, ויש מי שדוחף עצמו מהעבר. יש מי שאוהב להחלים ולהבריא, ויש מי ששונא להיות חולה ותאוותן.
יש מי שאוהב אמת, ויש מי ששונא שקר (האחרון בשם הרב אריה לווין זצ"ל).
אני חושב שאלה 2 תנועות בנפש, תנועות שונות בצורות שונות עם פוטנציאל אחר לגמרי. עדיף להיות בתודעה של להתקדם להצלחה מאשר להתרחק מהכישלון, כי יש הבדל אם המחשבה סובבת את ההצלחה או את הכישלון.
אז נכון, בדר"כ בהתחלה צריך קודם כל לשנוא את הרע, להתרחק, להיאבק, אבל בהמשך יש לזכור שאעפ שבהתחלה הזרע נרקב הרי שאחכ יש צמיחה גדולה, יש נביטה, יש התעצמות עד שעומד עץ רענן. עץ פרי עושה פרי.
אתה, מחלים יקר, חייל, לוחם,
איזו תנועה יש אצלך בנפש?
ברר האם כבר אתה יכול להוסיף את התנועה השנייה לחיים שלך, ואולי לעבור לגמרי לתנועה השנייה.
עוד נקודה. אישית יותר.
שמתי לב שההחלמה אצלי אינה רק מטרה אלא גם אמצעי. מצד האמת האמצעי והמטרה די מלוכדים, שהרי המטרה היא להיות אדם עם כוחות חיים חזקים, להיות כמה שיותר מהות אדם. וההחלמה היא אמצעי לזה, אמנם היא כם המטרה: להיות נקי ושפוי. לראות את העולם במשקפיים של רוח ולא בכאלה של חומר.
מה ההבדל הגדול בין השניים בפועל? לא כ"כ יודע לומר אבל אני כן פוגש את ההבדל ביחס הנפשי שלי.
"ואווית תהילה מקרוצי חומר.. והיא תהילתך".
המשך יום נקי ושפוי, לקראת שבת שלום נקייה ושפויה, שהחודש והשבוע והיום והשעה יהיו כולם מצמיחים, מקדמים, מלאי כח וגבורה.
עדיין איתכם, עדיין נקי,
WannaStop