אתמול היה לי יום מאוד טוב. מאוד. וברגע אחד, זה השתנה.
שיחת טלפון עם אישתי שהתלוננה לי כמה קשה לה בבית עם הילדים שאין גנים עכשיו וכמה היא סובלת ואז כשהבעתי חמלה והזדהות היא אמרה לי אם אתה באמת מבין אותי אז תבוא מוקדם הביתה ותעזור לי.
שאלתי איך אבוא? והרי אני חייב לעבוד, היא שאלה איך אחרים בעבודה מסתדרים ועניתי לה שאחרים לוקחים חופש פעם הבעל ופעם האישה כי שניהם עובדים אבל את לא עובדת אז אין היגיון שאני אקח חופש ואפסיד ימי עבודה. ואז היא אמרה - טוב לפחות עכשיו כשאין קבוצות אז תבוא ותעזור לי.
ואני אמרתי מצידי מי אמר שאין קבוצות? ביטלו את הקבוצות באופן רישמי אבל אנחנו עדיין מדברים בינינו כמה חברים ובהחלט לא מוכנים לוותר על הקבוצות וניפגש באופן פרטי בכל מיני מקומות לא רשמיים ופחות מ10 אנשים.
היא התרעמה.. ואמרה כמה שטויות.. אתה תכניס לי קורונה הביתה אתה תידבק מהם ואני לא מבינה למה צריך להתעקש על קבוצות אם ביטלו בשביל מה אתה מתעקש ומה תעשה אם לא יהיו קבוצות אתה צריך לדעת להסתדר גם בלי וכהנא וכהנא אמירות שבכל יום אחר היו ממש מוציאות אותי מדעתי וגורמות לי לצעוק לקלל ולנתק לה את הטלפון בפנים.
לא איבדתי קור רוח.. נשארתי אדיש.. הסברתי לה כמו שאני מסביר אלף פעמים שהמחלה שלי לא נעצרת בגלל הקורונה.. שאני צריך טיפול. שאני כמו חולה כליות שלא משנה 1000 קורונות הוא ימשיך להצטרך להגיע לביה"ח לעבוד דיאליזה..
שוב אמירות מרגיזות מהצד שלה... זה לא כמו חולה דיאליזה.. אתה לא תמות אם לא תקבל טיפול.. וכו' וכו'.
שוב השתדלתי לא להתרגז... למרות שחמתי בערה בתוכי.
אמרתי לה שזה יותר גרוע מיהרוג אותי. שהייתי מעדיף להיות חולה כליות מאשר חולה במחלה הזאתי.
סיכמנו שאני אעשה מה שאני יכול כדי לקום מוקדם להתחיל לעבוד מוקדם ולחזור מוקדם וללכת לקבוצות מאוחר אחרי שעזרתי בבית. הסכמתי באהבה. ניתקנו.
רטנתי על הקב"ה...
זו החלמה וזו שכרה? אני נאבק כל כך קשה.. במקום לסדר לי את הדברים שיילכו חלק אתה יוצר לי ריבים עם האישה?
ישר המחלה אמרה לי לזרוק הכל ולהשתמש.. בשביל מה אתה עושה את כל זה בכלל?
אבל אז קרה הנס.
הבנתי שהקב"ה מנסה לחנך אותי. לבנות אותי.
הוא מנסה להגיד לי יש דברים שאני צריך לעמוד על שלי. גם אם האישה עושה לי סצינות.
אתה יודע שזה להחלמה וזה למטרה טובה - התפקיד שלך המשימה שלך היא לא לאבד עשתונות. לא לכעוס. לא לצרוח. לא להשתולל. בטח שלא ללכת להשתמש.
להישאר קר רוח, אדיש, רגוע. להסביר כמה שאפשר. ומשם להמשיך וללכת לקבוצות ולטיפול בלי רגשות אשמה.
קיבלתי וכך ניסיתי לעשות. הלכתי לקבוצה.
חזרתי הביתה אחרי, עזרתי עם הילדים אישתי יצאה לסיבוב קצת להירגע.
קילחתי אותם צחצחתי להם שיניים סידרתי את הבית המאוד מבולגן, החלפתי טיטולים, הקראיתי להם סיפור והשכבתי אותם לישון.
בלילה לפני שנכנסו לישון היא אמרה לי תודה רבה שבאת ועזרת לי אני מעריכה את זה מאוד.
זה הנס מבחינתי. האמירה הזאת של אישתי שהראיתה לי שעשיתי את הדבר הנכון.
הלכתי לקבוצה. שיתפתי עם חברים. נשארתי נקי. וגם עזרתי בבית ועשיתי לאישתי הרגשה טובה.
אכלתי את כל העוגה והיא נשארה שלמה. ממש נס.
אסירות תודה לאלוקים אוהב.
רק שלא אלך להשתמש עכשיו מרוב האושר חחחח
אוהבים