שלום לך מתרפא...
בעצם...
אסור להגיד שלום, אנחנו עדיין בעיצומו של תשעה באב...
אני ככה יושב על הרצפה ועובר על היומן שלך,
ועשיתי לעצמי סימניה בראש, שביום התשעים שלך כתבת איזה שהיא תובנה שמאוד התחברתי אליה, רק באותו רגע לא היה לי כח לקרוא, והיום ... ככה עם כל ההתחזקות של תשעה באב ואהבת חינם, אמרתי זה הזמן לקבל תובנה מאדם שאני כל כך מעריך ואוהב!!
גללתי ...
ומצאתי בעמוד 8 בשרשור שלך, שם אתה כותב על היום ה - 90 שלך...
שם הבנתי שבעצם יש תשובה לשאלה באמונה ששאלתי את עצמי... יותר נכון... את אבא שבשמיים, ותך כדי שאני קורא את הפוסט של אני מרגיש כאילו זה... זה ממש... ממש תשובה משמיים!
השאלה שלי הייתה פשוטה:
אבא שבשמיים!
מה אתה רוצה ממני? מה? בא תגיד לי מה! אני לא מבין? אני עשיתי את זה שאני יהיה חרמן?
אני רציתי לצלול לתוך כל הזוהמה הזו??!! לתוך כל הטינופת?!
לא !!!
אני לא! לא רציתי, לא רוצה ולא ירצה!
אז מה החכמה הגדולה???
אתה נותן לי הורמונים? - נותן!
אתה נותן לי חרמנות? - נותן!
בסופו של יום בראת אותי יצור מיני? - בראת!
אז למה אתה בא אלי בתלונות??
אני אשם???
אז מה תגידו לי עכשיו כולם?
כן. נכון. אלוקים נותן לנו התמודדויות ואנחנו צריכים לעמוד בהם....
באנו לעולם כדי להתמודד...
אלו הם החיים עצמם, במהותם...
וכו' וכו'...
אתם יודעים למה זה לא מקובל אלי?
כי זה שונה! זה לא אותו דבר!
למה?
כי זה לא משהו שאני פיתחתי, זה לא לדוגמא שנאה שאני פיתחתי למישהו, זה לא משהו שקשור אלי \ להתנהגות שלי, זה משהו ש... פשוט ככה נבראתי!! ככה כולנו נבראנו!! נבראנו עם הורמונים! נבראנו כך שנשים רוצות להיות יפות וסקסיות ואנחנו מהטבע שלנו צורכים את זה!
אז אבא, מה אתה רוצה ממני???
אבל מתרפא יקר שראיתי את מה שכתבת הבנתי שאני טועה,
נכון, אלוקים נתן לנו והטביע בנו טבע והורמונים שיכולים להציף אותנו בשנייה אחת של אי שימת לב, אבל החכמה שלנו, ההתמודדות שלו, המלחמה שלנו, היא לא לשלוט בזה, היא לא להילחם בזה - כי זה פשוט גדול עלינו, המלחמה שלנו זה פשוט לא להגיע לזה, לא לתת לעצמנו ליפול לכעס, פחד, חרדות, שאז אנחנו מנסים לחפש את עצמנו - את הפורקן שלנו שם.
זה כל הענין של ע כ ב '' ר , להקפיד לנהל חיים מסודרים, חיים של סדר יום, לא סתם של שוטטות ו'מילוי' זמנים מתים.
זה מה שכתבת שם ביום ה 90 שלך.
זה מה שקיבלת במתנה מאבא ליום ה - 90.
התובנה האדירה הזו!!
שלפעמים לא המלחמה היא ניצחון, אלא דווקא ההימנעות ממנה.
וכבר כתב ר' נחמן: שבאמת אין אדם שיכול לעמוד בניסיון זה, אלא רק ע''י תפילה.
ולכא' זה כוונתו: שהניסיון עצמו קשה מאוד ואי אפשר לעמוד בו, רק צריך תפילה שפשוט לא נגיע לזה .
אוהבך בלב ובנפש.
אח יקר ואהוב שלי.
אהוב למטה.
אהוב למעלה.
הלוחם.