מתרפא כתב on 05 אוג' 2020 11:24:
שלום חברים יקרים שלי.. רוצה לשתף שאני מאוד מנוהל. אני ואישתי החלטנו לאחרונה לחפש לעבור לבית קרקע עם גינה.. בשביל הילדים.
בהתחלה רצינו לקנות אבל הבנו שזה יקר מידי, אז החלטנו שנשכיר את הבית שלנו ונשכור בית קרקע. אני כמה ימים מחפש ומסתכל באיזור ולא מצאתי משהו טוב, ואתמול בערב פתאום קלטתי מודעה חדשה, נכנסתי אליה וראיתי שזה פשוט הבית המושלם.. הרבה מעבר למה שחיפשנו.. הרבה הרבה מעבר.. ובמחיר שרצינו.
אמרתי לאישתי שצריך למהר מאוד כי זה ייחטף. התחלתי להתרגש ממש מהמציאה, ובבוקר התקשרתי למפרסמת, היא ישר אמרה שהיא העבירה את זה למתווכת ושמחר אתקשר והיא תתן לי את הפרטים.
ניסיתי לשכנע אותה שאני ממש רציני ורוצה לסגור מבחינתי וחבל לעבור דרך המתווכת כי זה לשלם סתם חודש שכירות, לא הצלחתי.
המשכתי לדבר איתה ומסתבר שהיא מכירה את אבא שלי (הבית נמצא ממש ליד החנות אופניים שלו) היא אמרה לי תראה אני יגיד לך בכנות פרסמתי את הדירה בצהריים ועד 10 בלילה לא הפסיק הטלפון לצלצל.. ואני לא יכולה להתעסק עם כל המבול הזה של הטלפונים אז אני מעבירה למתווכת.
ניסיתי גם דרך אבא שלי, הוא התקשר אליה ודיבר איתה, היא מכירה אותו, הוא אמר דברים טובים עלינו בתור שוכרים וכו'. היא לא הסכימה לרדת מהמתווכת, אז הוא אמר לה שתגיד למתווכת היום כשהיא חותמת איתה שההסכם הוא בלי קשר אליי שאני הגעתי לפני כן ושאם היא תסגור איתי אז לא אצטרך לשלם לה דמי שכירות. היא הסכימה ואמרה שאתקשר אליה מחר בבוקר.
אני מאוד מאוד מנוהל מהסיטואציה והתחילו לצוף לי טונות של רגשות לא טובים.
התחילו לי תהיות וטענות כלפי בורא העולם.. למה לאחרים יש בית כזה ולי אין.. ואין לי שום יכולת גם לקנות בית כזה שעולה 4-5 מליון לפחות.. ולמה אני צריך כמו מסכן לרוץ ולרדוף ולנסות ולהתאמץ כדי להגיע לבית כזה.. וגם בכלל מה הסיכוי שאצליח? כל כך הרבה אנשים רוצים...
מספיק שיבוא עכשיו מישהו יותר כריזמטי ממני או עם כושר שכנוע.. ויחטוף את זה..
או מישהו יותר אמיץ שיסגור איתה מבלי לראות את הדירה בפועל..
או מישהו עם יותר כסף ממני שפשוט יציע לה יותר כסף (כי המחיר שהיא דורשת הוא דיי נמוך..)
אני מנוהל מכל הפחדים האלה.. והדאגות האלה.. ורגשות הקנאה והחוסר אונים ובכמה שאני תלוי בקב"ה.. אני מבין שעליי למסור לו את הכל אבל אני לא רוצה למסור לו אני רוצה שהוא יסדר לי שזה יהיה שלי... ופה בדיוק הבעיה..
ועוד מחשבה שרצה לי בראש זה שאני פונה למקום הזה של למסור לאלוקים מתוך מקום של חוסר אונים ומסכנות ולא ממקום של באמת אמונה וביטחון בהשם שהכל ממנו ולטובה.. וזה מתסכל אותי..
והתסכול הזה באופן ישיר גורם לתאווה לגאות. רואה כבר איך אני שולח מבטים.. איך הפנטזיות מתגברות.. איך הרצון להשתמש מגיע..
כאילו.. זה מה שיפתור לי עכשיו את ההרגשה של התסכול הזה.. זה יעביר לי את הבעסה.. יחליף אותה לבעסה אחרת...
אני מאוד מאוד מפחד.. שאם זה יקרה ומישהו אחר ייקח את הבית, אני אתפרק. ואיכנס להרס עצמי ואלך להשתמש רק מתוך מקום של ההרס עצמי והמסכנות והרגשת הקורבן..
וכמובן שזה רק יעשה לי יותר רע.
אני מתפלל לאלוקים בנוכחותכם שיעזור לי לוותר שם. ולשחרר. ולצאת מהאובססיה המטורפת הזאת להשיג את הבית הזה כאן ועכשיו.
האמת היא שרק אלוקים יודע מה טוב עבורי... לא משנה כמה אני חושב שהבית הזה יהיה מושלם עבורי יכול להיות שהבית הזה יהיה הקבר שלי... אני חייב לשחרר ולתת לאלוקים את השליטה ולהבין שלא הכל מתנהל כמו שאני רוצה, פשוט מהסיבה שמה שאני רוצה זה לא תמיד מה שטוב לי. ואלוקים מסדר הכל מלמעלה ואם זה שלי אז זה שלי ואם לא אז לא.
אני מתפלל לאלוקים שאם זה טוב ונכון עבורי אז שזה יהיה שלי ושיעזור לי לצאת מהאובססיה המטורפת של לנסות להשיג את זה. ואם זה לא, שיעזור לי לקבל את זה שמישהו אחר ייקח את זה ולא אני. ולא להיות בהאשמה עצמית וחוסר קבלה של תכונות האופי שלי שלא הצלחתי לשכנע אותה או שלא התאבדתי על זה בעיניים עצומות או שהתקמצנתי על 200 שקל בשכירות.
אוהב אותכם ותודה שאתם איתי בדרך.
אי אפשר לדעת, תחשוב למשל על בחור בשם מוחמד שרצה לקנות דירה ליד הנמל של ביירות בלבנון, ועכשיו מברך את אללה במרומים על זה שהתחרט ולא קנה, כי עכשיו אין נמל בביירות וגם אין ביירות.
אז איך אומרים ? גם זו לטובה
שאלוקים יעזור לך למצוא את הדירה שאתה אוהב.