ניסן כתב on 11 דצמ' 2019 14:58:
שלום רב
הבעיה הזו של הזכרון מהשימושים בעבר היא הקשה ביותר עבורי.
גם אני לא יודע מה לעשות כדי לעמעם את הזכרון.
למרות שאין לי זכרון פנומנאלי, אני זוכר כל פרט מהשימושים, גם אלו שהיו לפני מספר שנים. לא יודע מה הסיבה, אבל זה מה שקורה אצלי.
הבעיה היותר קשה אצלי היא שבזמן שאני מקיים יחסי אישות עם בת זוגתי אני חושב על הנשים מהעבר.
אנסה מה שהציע רובינהוד - לנסות לשכוח בכח, לתרגל שיכחה. אינני יודע איך לעשות את זה אבל אנסה בכל כוחי.
תודה לכם
חהחה בכוח זה לא יילך לך. תצטרך להיות קצת יותר חכם מזה.
תעשה את התרגיל הזה:
1. תזכור איזה אירוע, אירוע מיני שקרה לך, עכשיו תזכור כל מה שהיה בקשר אליו, אין צורך שתזכור הכול, אני רק רוצה שתדחוס את כל התמונות, קולות והתחושות מאותו אירוע למקום אחד.
2. עכשיו אני רוצה שתסגור את זה באמצעות כדור (זכוכית או כל כדור שקוף אחר שנוח לך, אני אוהב כדור מסתחרר של מים ) שמונח ביד שלך, אתה יכול להמשיך להסתכל. אבל עכשיו כל האירועים נמצאים באותו מקום.
3. תרגיש את המשקל של הכדור זכוכית שביד שלך, תרגיש את המרקם, תרגיש את הקולות ואת המראות ואת האורות שבוקעים משם. תמשש ביד שלך את הכדור, הגודל של הכדור תלוי בכמות הזכרון מהאירוע, הכדור שלי תמיד יוצא בגודל שאפשר להחזיק בין שני האצבעות כמו גולה.
4.עכשיו תשתמש בכוח המחשבה שלך להקפיא את זה - כלומר, תדמיין שאתה שולח קרח באמצעות המחשבה שלך ועוטף את הכדור, תעטוף אותו יפה בקרח.
5. תכניס את זה לכיס שלך. תשמור את זה שם. אתה לא חייב להיזכר בכל רגע ורגע שזה שם, אבל פשוט שיהיה לך בתודעה שזה שם בכיס. עד כדי כך שאם אתה שם את המכנס שלך בכביסה, אל תשכח "להוציא" משם את הכדור הזה.
6. תעשה הליכה ברגל מחוץ לבית שלך, ותבחר מתי להשליך את הכדור הזה לרחוב. תעשה את הבחירה שלך בנחת, ברגע שמתאים לך, אם לא נוח לך לזרוק את זה עכשיו, תזרוק את זה בזמן אחר.
7. תסתכל איך הכדור שלך קופץ או מתגלגל לאורך הרחוב, מה קורה איתו אחר כך תלוי במה שאתה רואה שקורה לו.
אם אתה עושה את התרגיל הזה וחש מתח או לחץ, אז אתה עושה את זה לא נכון, זה אמור להיות דווקא די כיף.