משתמש1 כתב on 15 דצמ' 2019 15:55:
אפשר להגיד מחשבות של איש חרדתי.
קשה לי לכתוב את זה כי אז זה נראה ממש משוגע אך בכל זאת אשתף.
למשל עניין ההסדר עם הילדים. כפי שכבר כתבתי קודם, אני נשוי בפעם השנייה. הילדים מהנישואין הראשונים צריכים להיות אצלי כל שבת שניה וצריך להחזיר אותם עד שעה לאחר צאת השבת. בפועל אני מחזיר אותם יותר מאוחר ולא עומד בזמנים מ-סיבה מוצדקת. פרט נוסף, אני מעוניין להגיש בקשה להפחתה במזונות. מנקודה זו, המחשבות אשר צפות לי ומעסיקות אותי כל היום זה מה יקרה כאשר אני אגיש את הבקשה להפחתה במזונות. מה הם יגידו? הם בוודאי יזכירו את זה שאני לא מחזיר את הילדים בזמן, שלא איכפת לי מהילדים מכל מיני סיבות שהם ימציאו או יביאו אותם אני לא זוכר, מה אני אגיב, אילו ראיות הם יציגו, מה אביא כנגד, חששות שאני אשכח כל מיני אירועים שהיא עשתה שיכולים להצדיק את התגובה שלי, אולי אני אביא את זה על כתב, אולי אח"כ כי אין לי ממש כוח לעשות זאת עכשיו. וכך זה מתפתח עוד ועוד ופשוט משגע אותי.
כל זה נובע בגלל שהאנשים מולם אני מתמודד הם אנשים לא פשוטים בכלל וכבר גרמו לי נזק כספי גדול. הם ידועים כאנשים שמסוגלים לעוות את האמת בצורה כזו שהשקר שלהם היא האמת לאמיתה! מייל אחד שנשלח מהם בנוגע לתשלום לא מוצדק שדורשים שאשלם יכול להטריף אותי יום שלם. מה אני אגיב להם? איך אכתוב בצורה כזו שזה לא ישמש כנגדי? ועוד כהנה וכהנה..
זו רק דוגמא אחת. הבעיה שזה מתעצם הרבה יותר כאשר אני לאחר שימוש.
זו הסיבה שציינתי קודם שהדוגמא לכושר גופני מרחיקה אותי מהמחשבות האלו. האדרנאלין בגוף גורם לי להרגשה טובה וסיפוק שאני עושה עם עצמי משהו מועיל.
זה מתבטא גם בדברים אחרים. למשל לאחר קבלת מחמאה אמיתית מאשתי, אני מרגיש הרגשה חזקה של הערכה שמביאה אותי לסיפוק גדול מאוד ונותנת לי כוחות על טבעיים בהמשך היום. הרגשה שאני מסוגל לעשות הכל! מצד שני, אם אני מקבל ביקורת חריפה מאשתי וזה חוזר על עצמו פעם אחר פעם גם לאחר מאמצים מרובים לרצות אותה זה יכול לגמור אותי ולהביא אותי שוב לשימוש. ואז שוב מחשבות שמטרידות אותי לאחר מכן.
מקווה שהצלחתי להעביר את המסר כי אני לא ממש מרוכז עכשיו.
יש כל מיני דרכים לפתור את זה, אבל לדעתי, הפתרון העמוק, שאני מנסה להחיל על עצמי (כי גם לי יש חרדות), זה ההבנה שבעומק של הדברים, הכול מתחיל במה אני מאמין. ואני מאמין בכסף - כסף של ממש , ואני מאמין בכסף חברתי, ואני מאמין בכסף מיני. ואני דתי כי אני מאמין באמת שיש אלוקים ושיש לו כסף רוחני.
והאמונה העמוקה שלי - יש לה יתרונות כי אחרת לא הייתי מחזיק בה. אבל אני לאט לאט מבין יותר ויותר את החסרונות של האמונה הזאת.
כי אין לה שום פילטרים - אם אני באמת מאמין באמונה שלמה בכוחו של הכסף עליי, אז אין שום סוף לשליטה של הכסף עליי - אני עבדו האמיתי.
אבל אם אני מאמין שיש דבר כלשהוא שהוא מעבר לאמונה בכסף, אפילו שזה כל כך קשה עבורי, אז אולי יש לי משהו שיכול באמת להתנגד לכוחו של הכסף עליי.
תחשוב על עצמך - מי אתה ? אתה אדם שמאמין בכסף ממשי. ומה קורה למישהו כזה שמנסים לקחת ממנו את הכסף שלו ? הוא משתגע, כמו יהודי שמנסים לקחת ממנו את הספר תורה.
מי אתה ? אתה אדם שמאמין באמת במשהו מסוים, והאמונה שלו מן הסתם גורמת לו למוטיבציה גדולה לעשות דברים.
אבל היא עושה אותך גם חלש - תראה כמה קל לערער אותך, מספיק מייל שרק מזכיר את האפשרות שיילקח ממך החפצים של האמונה שלך ואתה מוטרד, אשתך לשעבר כנראה מכירה אותך היטב ומבינה באינטואיציה מה שאני כתבתי - את נקודת החולשה והאמונה שלך.
אתה משתדל מעל ומעבר לרצות את אשתך העכשווית, שהיא מבחינתך סמל לכסף המיני.
אם אשתך דוחה את מעשיך, זה לא רק אומר שהיא דוחה אותם, אלא הסמל של הכסף המיני דוחה אותם, זה כאילו אלוהים (של הכסף) בעצמו דוחה את השתדלותך, אתה מקבל דיכאון ענק בגלל זה.
האמת, החתונה שתהיה לי לעתיד כל הזמן מנהלת אותי - אני כל הזמן חושב, מה אני עושה, והאם זה יימנע ממני אפשרויות להתחתן, האם מה שעשיתי כרגע מונע ממני את סוג הבחורה הזאת, או סוג הבחורה הזאת, כי אני כל הזמן חושב שבחורות חושבות כמוני, ומודדות אותי באותה מידה שאני מודד אותן, ואם אני לא מראה יכולת מושלמת בהשגת כסף אמיתי, חברתי או רוחני, אז בחורה לא תהיה מעוניינת בי. אז כל הזמן זה פחד איום שכל מה שאני עושה מונע ממני מאות על גבי מאות הזדמנויות לשידוך.
ובגלל שהמעשים שלי לכאורה מונעים שידוך, הם מונעים את הכסף המיני האפשרי, את הכסף החברתי שיכול לצאת לי מזה. וזה כמובן בלתי נסבל.
אני כותב את זה גם לך וגם לעצמי.
באמת, אני לא יודע האם אני צודק, אני מנסה לחשוב את הדרך הזאת, אבל אני לא יודע לאן היא תוביל אותי.