שלום חברים יקרים,
הפורום הזה הוא כלי עוצמתי מאוד להחלמה, באופן אישי הכל התחיל אצלי מהפורום כאן, ואני יודע על עוד רבים מאוד שחוו חוויה דומה,
גם אם הם התקדמו לתכנית קבוצות או טיפול מקצועי ומה שלא יהיה, בכל זאת הפורום הזה היה המקום הראשון שיכולנו להתבטאות לשתף ולחלוק את החלק הכמוס הסודי הזה שמלווה אותנו במשך שנים,
העוצמה של הדבר הזה היא מיוחדת,
בכל כמה ימים רואים חבר שמצטרף וכותב כמעט את אותם מילים "לראשונה בחיי אני מרגיש שמשהו השתנה" "הגיע הזמן לשינוי" "פעם ראשונה שאני יכול לחלוק" וכו' כותרות מלאות רגש שמעידות על ההתרגשות שאנו חווים בפעם הראשונה שאנחנו מוצאים את המקום לשתף ולהיות סוף סוף כנים עם עצמנו ועם אחרים,
אני מזדהה תמיד עם הכותרות האלו משום שאני זוכר טוב מאוד מה היה לפני קצת למעלה משנה, איך אחרי שנים על גבי שנים של דשדוש,שנים של נשיאת הסוד הזה איתי 24-7 365 ימים בשנה, בלי יכולת לשחרר, מצאתי סוף סוף את המקום, ההרגשה היתה נפלאה!
אני רוצה לזכור את זה!
לזכור שלא הצלחתי להפסיק ליותר משבוע וחצי... (ולמעט פעם אחת שעשיתי שריר למשך חודשיים בערך וכן תקופה קצרה אחרי החתונה) אני במשך שנים רבות לא הצלחתי לבד,
גם היום אני לא מצליח לבד...!
היום יש לי חברים נפלאים רבים ומתרבים כל יום, יש לי כוח גדול יכול לעזור לי,
ולאט לאט ככל שאני מוכן לחשוף יותר ויותר בפני חברים (אני עדיין לא מושלם שם ויש כמה דברים בעיקר "דברים קטנים" שאני לא מוצא נכונות לחשוף ולשתף ואני מתפלל שתהיה לי הנכונות לעשות את זה..)
אז ככל שאני חושף יותר ויותר אני מרגיש קשר יותר טבעי ויותר נוח עם ה',
במשך שנים הייתי לומד ומוסר שיעורים כותב חידושי-תורה, הולך לקברי צדיקים, אבל היה דבר אחד שלא רציתי או לא הצלחתי לעשות,
תפילה,
משום מה לא מצאתי את הכוח להתפלל, לא היה לי הנכונות והרצון לעשות את זה, יכולתי ללכת ללמוד תורה במקום להתפלל,
היום אני מבין שהיה לי (ועדיין..) קשה לי לעמוד בצורה גלויה מול אלוקים, אלוקים שכעסתי עליו, אלוקים שלא הבנתי אותו, ואלוקים שכועס עלי, או מרחם עלי כי אני מג'נון(גם לא הרגשה טובה....),
אבל איכשהו אני מוצא את עצמי כבר תקופה ארוכה מתפלל שחרית במניין מוקדם כל יום, ואפילו לומד קצת לפני..
הדבר הזה הוא לא נורמלי בשבילי!
ואני מוצא קשר ישיר לעובדה שאני משתף עם חברים ככל שאני חושף את הסודות שלי מול אחרים אני מצליח לעמוד מול האלוקים שלי,
לא אני עדיין לא מבין אותו..
ואני עדיין מלא בשאלות וספקות..
וכל יום יש הרגשות אחרות לפעמים אני טס גבוה ולפעמים צולל עמוק, אבל אני רואה איך לצאת מעצמי מהסודות שלי גורם לי לחיבור עם אלוקים, גורם לי לחיבור אמיתי בבית, ולעוד מתנות טובות,
אתמול חוויתי את זה בעצמה רבה מאוד!
אתמול בלילה מצאתי באקראי שסינון מסוים אצלנו בבית הפסיק לעבוד, כמכור אמיתי מייד ניגשתי "לבדוק" עד כמה הוא לא עובד ותוך שניות הקשתי את מלת החיפוש... רק לבדוק ...
ואכן כן הסינון לא עבד והופיע מה שהופיע על המסך..
בשלב זה אני קולט את האדרנלין מתחיל לגעוש, הלב מתחיל לדפוק, הראש חושב על שלל האפשרויות שעומדות לפני,
-רגע רגע קורא קול קטן אצלי, אתה לא רוצה ליפול, נכון?
המממממ...
-האם אני לא רוצה ליפול?
מי יודע ומי מבין מה אני רוצה ..
בשלב זה הרי השכל כבר מוצף בדופמין והאלרגיה מתחילה להשתולל,
-טוב תראה רק קצת ולא תשתמש...
חחחחחחחחחח
כאילו יש לי שליטה על זה,
-אז לפחות תתפלל עם זה, תתפלל לה' שלא תיפול היום,
מנסה להתפלל ולא מצליח, לא רוצה יוצא לי מין מלמול לא ברור כזה רק בשביל לצאת ידי חובה
-ה'תצילאותילאבאליליפולהיוםתעזורלי
משהו כזה...
חוסר אונים!!
אני כותב בקבוצת החלמה 'מי זמין'
לא עונים,
-מצוין יש לך אפילו תירוץ אף אחד לא זמין אז איך אפשר להאשים אותך הרי הסינון הפסיק לעבוד לא באשמתך, התפללת, פנית לחברים, עשית את כל ההשתדלות האפשרית, יאללה מה עוד אפשר לעשות???
אבל ה' נתן לי אומץ לעשות עוד רק פעולה אחת,
עליתי לקבוצה אחרת של החלמה שאני חבר בה, קבוצה שלא נעים לי לשתף שם כי אני לא מכיר את החברים וכתבתי "מי זמין"
תוך דקה שתיים מישהו היה שם בשבילי, וכמה דקות אחרי עוד אחד ועוד אחת...
משתף איתם על המצב,
"אוהבים אותך"
-תפתח מעגל,
תעשה רשימת רווח והפסד,
עצה כזאת ואחרת ובעיקר הזדהות,
אני ממשיך לשתף,
ואז פתאום אני מוצא שיש לי נכונות להתפלל לה' שיציל אותי מנפילה ושימוש היום!
אני מתפלל אליו,
אבא אני לא רוצה ליפול היום!!! עשיתי רשימה מה ארוויח מנפילה ומה אפסיד ואני פשוט לא רוצה את זה!! אבא תעזור לי לפתור את הבעיה, אבא תעזור לי להיות בכנות (הייתי צריך כנות מסוימת מול אשתי בשביל להחזיר את הסינון שלא היתה לי נכונות לעשות אותה ולכן פחדתי שאדחה את הטיפול בעניין)
ואבא כמו אבא.. שולח לי קצת אומץ קצת שלווה, וקצת כנות,
בנס גמור טיפלתי בבעיה, הסינון חזר אבל אני רוצה לשתף 2 תובנות עיקריות (למי עדיין קורא ולא השתעמם בדרך...)
1) כוח גדול מביא אותי לכוח עליון-
רק כשאני חושף לפני חברים אמיתיים ומספר להם את האמת על מה שעובר לי בראש אני מסוגל לפנות לה' ולהתפלל אליו באמת!
2) ההחלמה לא יכולה להיות תלויה בסינון-
אני יודע שיש על זה דיונים ארוכים כאן, ואני אישית משתדל להתקין סינונים מחמירים עד כמה שאפשר, אבל בסופו של דבר אסור לי לסמוך רק על זה, ואני צריך לזכור שההחלמה האמיתית לא תבוא מחומות וגדרים אלא משיתוף כנות ותפילה.
זהו, זה מה רציתי קצת לחלוק אתכם חברים יקרים, תודה לכם אתם הכוח שלי, אני לבד לא יכול בכלל!!