קראתי עכשיו כיוון מעניין באחד היומנים הותיקים פה ( מרתק לקרוא יומנים שאנשים כתבו מלפני 6 שנים ומעלה ) .
אני מרגיש שאחרי השחרור מהעומס הכבד של התאווה , מתעוררת בי היצירתיות , הכתיבה , השמחה , החיוניות , הזוויות של הרגשות. הכל חוזר להיות חי . ההנחה שלי הייתה שמשהו משתחרר פה בעקבות הסרת העל של התאווה. וזה נכון . אך יחד עם זאת , מה שחודש לי ביומן , וניכרים (בליבי) דברי אמת הוא, שמה שדווקא מחסום היצירתיות הוביל לחיי טינה ומשטמה. האדם חי באופן כזה שהוא יצור יוצר. הוא נועד להקסים את הדברים , למצוא בהם חיים חדשים - 'גם את העולם נתן בליבם' , לנשוף אוויר חדש בכל נשימה. אך , כשהמומנט הזה נתקע , כשהוא עצור וחבול, נוצרת משטמה בנפש, כעס פנימי , קדרות ועצבות. מה שמוביל לעצב אינו דווקא החטא, אלא ההיעדר של היצירתיות שהוא גורם.
זהו מבט כל כך יפה ומעורר בעיני על חיי הנפש שלנו . הכאב מתחיל מהאור המבקש להיחשף . לרע אין כל כוח מצד עצמו , כוחו תלוי , נסמך , על היעדרו של הטוב.לכן , יאוש אמיתי הוא נדיר , לכן אני חוזר ונלחם. כי יש בתוכי תנועה עצורה ששואפת לזרוח ואני משוך כלפיה כפי שאני משוך אל התאווה. מה שעלי להפסיק לחשוש ממנו אינו החושך , אלא האור. הכאב שהאור יכול להיחסם. שהנקודה הפנימית שלי, כל מה שהוא ב'גוף ראשון' , שהוא האופן הבלעדי ובלתי ניתן לשחזור של איך שאני חי את חיי, אולי לא תאיר.
לא אתן לה . לא היום.