טוב בוקר טוב חברים, שבוע טוב,
אנחנו עומדים בפתחו של שבוע שובבים שני.
שובבים כידוע הוא זמן מיוחד לתיקון הברית, לחיזוק הקשר לריבונו של עולם.
הארי ז"ל מסביר שדווקא בשבתות אלא יש כוח לפעול כי אלו הפרשות של היציאה משעבוד (פגם הברית) לגאולה (החלמה וחזרה אל האני העצמי הטהור).
בשבועות הללו לצד הקדושה הרבה שיש בהם, יש גם המון נסיונות שמטרתם לברר ולהעמיק את הקשר שלנו לדרך ולריבונו של עולם. הנסיונות האלה מטרתם לרומם אותנו, בבחינת "נס להתנוסס" דווקא על ידי הנסיון אנחנו מבינים את מעלתינו וכך מתעלים לקומה הבאה.
ברוך ה' אני ניצב כאן מולכם עם 35 ימים נקיים. לא פשוט בכלל אבל כאשר הקב"ה זורק אותך לתוך מקווה כל כך גדול של התקופה הזאת, אני לא רוצה לצאת החוצה לרגע.
מודה ומתוודה, וכאן אני מזכיר את חטאי, ביום חמישי בלילה בעוד מדבר על חיזוקים ועל הצורך להיזהר בלילה ועל כך שכאשר יש עייפות וקושי עם האישה וכו', היצר מתעורר עוד ועוד, וכאשר אני מבין את גודל התקופה של השבת הראשונה של השובבים, ואחרי שהצלחתי להתפלל את כל התפילות ולקבל על עצמי עוד ועוד דברים, וזכיתי ללמוד תורה במתיקות גדולה, צצה ועלתה במוחי ובדמי הצורך לצפות בדברים שמזהמים את נשמתי.
אני עוצר כאן לרגע, ואומר אומנם אני כותב את הדברים אך לא מוכן שזה ישבור את רוחי ואת המאמץ הגדול. מה שעשיתי עד עכשיו הוא לא פחות ממדהים ואני לא מוכן לוותר על זה בגלל מה שהיה בלילה הזה. וזה חלילה לא בא להמעיט בחומרת המעשה, אבל כן חשוב לי להבהיר לעצמי שהמסע נמשך למרות הנפילה הזו.
אז חזרה לענינינו, ישבתי לי ב12 בלילה ונכנסתי לאתר לא צנוע למשך כמה דקות, הייתי שם בערך חמש דקות, וכאשר הבנתי שעוד חצי דקה שם, תגרור אותי למקום שהוא מבחינתי אל חזור, שהוא מבחינתי נקודה שאם אני עובר אותה כבר לא אוכל לשלוט בעצמי, החלטתי לסגור את המחשב, לשתוף פנים, לשתות כוס מים ולהיכנס לישון, בלי עיכובים בלי מקלחת בלי כלום, בלי שום פירצה שעלולה לאפשר לי להגיע למקום שאני לא רוצה להיות בו.
וברוך ה' בחסד ה' הצלחתי לעמוד בזה, וגם בלילה לא ראיתי קרי.
קמתי בבוקר מלא בכעס על עצמי וכמובן שזה יצא על סביבתי, במהלך היום הבנתי את הטעות שלי, והחלטתי להמשיך את היום בנחת וברוגע לא משנה מה יהיה.
ברוך ה' עברנו כמשפחה שבת טובה יחסית. וגם מוצאי שבת עבר בצורה מרוממת, עם לימוד תורה וארגון הבית בנחת.
תודה ה' על כל הטוב שיש לי, ועל כל החסדים שאתה עושה עמי.
ברוך ה' בשבת התחלתי לימוד משניות יומי ובלכה יומית, עוד מחיבות לאוסף, שבעזרת ה' תמלא את המצברים לקראת ימי החורף הבאים לקראת נשמתינו.
התחלנו ברכות, ובהלכה לומדים עכשיו ברוך ה' הלכות זימון.
מקווה להתמיד מכיר בחסרונות שלי ובחוסר היכולת להתמיד, אבל אני רוצה את זה, הנשמה שלי צריכה את זה, ואני חייב לה את זה על כל הייסורים שהעברתי אותה...
אז עכשיו אחרי שבוע שלא כתבתי כאן הנה אני כאן, לא הלכתי לשום מקום פשוט הייתי עסוק בלכתוב במקומות אחרים ולכן לא הגעתי לזה...
נקודה אחת שמעניינת אותי ואשמח אם תוכל לשתף אותי בדעתכם.
להרגשתי הפורום קצת הדלדל, קצת התעייף, פעם הייתי נכנס והיו המון הודעות מהמון שירשורים, והייתי נכנס ומתחזק ולומד המון. היום אני נכנס אחרי 6 ימים שלא הייתי ויש 4-6 הודעות חדשות בלבד.
זה כואב לי לראות את זה, וכנראה שלא כולם מבינים את המשמעות של הכתיבה והשיתוף כאן.
אז מי שקצת נכנס לתרדמת חורף, ואני אומר את זה באהבה גדולה ולא חלילה בביקורת, קדימה להתעורר, היצר עושה לנו בית ספר, והרדים אותנו יופי...
עד כאן להיום,
המתגבר