אלי שומר כתב on 13 מרץ 2022 00:31:
צרם לי שאתה קצת מזלזל בתפילה עם שני ילדים. וכי זה חוייה שלך להגיע לתפילה עם הילדים ??? אצלך מה שאמר הרבי מברדיצ'וב 100% נכון, אפילו כשהוא עסוק עם הילדים הוא הולך להתפלל.
קודם כל תודה על התגובה, מאוד מחזק ומאוד מעודד, ואכן הדברים הגדולים וההישגים הגדולים נמצאים בהצלחות הקטנות, בהספקים הקטנים שבסוף הופכים לגדולים.
רק לא הבנתי את דבריך בנוגע לילדים בתפילה ולצערי לא מכיר את דברי הרבי מברדיצוב, אשמח אם תוכל לפרט קצת...
טוב הנה אני שוב כאן חברים, ואני כאן לשתף.
חמישה ימים נקיים, זה המון מבחינתי כרגע, כי אני נמצא במצב של "אין לי מה להפסיד" - גם אם אני אפול זה רק יומיים שלושה לאפס, נוו אז מה.. אבל כמובן שזה עצת היצר הרשע. וככה מצטברים להם עוד ימים טובים ונקיים, וככל שלימוד התורה והתפילה מתגבר בחזרה, כך עומד לו היצר מנגד ומנסה נסיונות שונים ומשונים.
אני גר בישוב שיש בו נשים רבות וצעירות, ולצערי (ולשמחת הבעלים שלהם) הם גם נראות טוב ומטופחות.
פתאום אתה מוצא את עצמך נמצא בקידוש ישובי עם כל כך הרבה נשים יפות סביבך וכולן מחייכות וכולן נחמדות כל כך וכו'.
אבל ברוך ה' שעברנו את שבת זכור, שבו מחינו את עמלק בצורה טובה..
וכן כן אם אתם שואלים איך עברה השבת, אז כן הצלחתי למחות את זכר עמלק, ואפילו במניין.
ערב שבת עבר מצויין הלכתי לתפילה היו לנו חברים בסעודת שבת והיה ממש נחמד.
בלילה אשתי לא הצליחה לישון והרגישה לא טוב, אז בחמש וחצי היא העירה אותי עם סחרחורות וכו' שהיו לה. בשבע הבנתי שיש גם חום וכו', בקיצור בעסה...
ממש רציתי ללכת לתפילה אבל קמתי להיות עם הילדים, ישבתי ללמוד קצת בסלון עם הילדים, והכנתי להם אוכל וכו', והבנתי שמה לעשות השבת נצטרך להיות בבית.
באזור שמונה וחצי, אמרתי לעצמי, למה בעצם שלא תארגן אותם ותלך יחד איתם, הרי זה בטוח לא יותר גרוע מלהיות בבית ולהתבאס. אז ארגנתי את ארבעת הילדים והלכתי איתם לבית כנסת, ונתתי לאשתי להמשיך לישון בלי להפריע לה.
הגעתי במכירות שלפני קריאת התורה, אבל באווירה הפורימית וכו' הן היו ארוכות מהרגיל, זה נתן לי קצת זמן להשלים את תפילת שחרית, וברוך ה' ישבתי (בערך) לקריאת התורה, פשוט זה לא היה, אבל הצלחתי לשמוע זכור וקריאת התורה ולהתפלל וברכו ועוד ועוד בזכות שהצלחתי להרים את עצמי ולהרוויח מה שאפשר...
ברוך ה' גם המשך היום עבר בצורה מעולה, אשתי ישנה בצהרים ואני ישבתי ללמוד ואיזה אורות היו שם בלימוד. אחח אורות מופלאים.
התארגנתי למנחה, ואז אשתי אמרה לי שהיא מעדיפה שאני אשאר בבית ולא אלך, ובאוטומט שלי, נכנס הבעסה, נכנס העצבות, נכנס תחושות ההנה עוד פעם אני לא יכול לעבוד את ה'...
אבל באווירה הטובה שה' נתן לי עד אותו רגע החלטתי שמורידים מעיל, מאגנים קצת את הילדים מביאים להם משחק לסלון, ומתפללים באמצע הסלון, ליד כולם. לא חלילה כדי להתריס, אלא כדי להיות שם אם צריך. זהו שבת יצאה והכל עבר כמו שצריך.
אז מה למדתי? שתי דברים משמעותיים, אני מנסה ללמוד 3 סעיפים בשולחן ערוך, יש איזה לימוד יומי כזה, לצערי הייתי בפיגור כמה פעמים ואחרי כמה דילוגים, השלמתי את רוב הדילוגים, ובשבת השלמתי את הדילוג של סימן רמ'... יש שם את כל הלכות צניעות. יש שם דברים לא פשוטים בכלל. אני לא מתנהל ככה ביום יום שלי, אותי לימדו אחרת ממה שכתוב שם, אבל בכל זאת זה נותן קצת תפיסה אחרת על כל חיי האישות ועל כל ההתנהלות הבריאה בחיים.
אומנם כל מושגי ההנאה לא קיימים שם, ואני למדתי שאין פסול בלהנות מהתשמיש, ועוד יותר מזה זה אפילו מבורך, וככה נוצר חיבור ולא רק אקט רגעי וזהו, אבל כשקוראים את זה, מבינים למה אני כל הזמן עסוק בתאווה, כי אם אני כל הזמן חושב על דברים שאפשר לעשות, ונמצא במגע בכמות גובהה עם אשתי, זה מגרה גם לאחר כך. בקיצור זה עשה לי קצת סדר והכניס אותי קצת לפרופורציות בחיי האישות שלי.
הדבר השני, מקביל מאוד למה שכתב כאן עשר שמעון על כך שאנו מפחדים לעמוד מול ה' ולהדבק בו כי אנו לא מאמינים שהוא אוהב אותנו באמת. למדתי באדמור מסלונים בנתיבות שלום (פורים עמוד יט- למי שמעוניין לראות בפנים) שמסביר שכאשר באים על האדם יסוריים הם באים תמיד בשניים. אחד זה יסוריי הגוף, וכאשר אדם שלם בנפשו ורוחו הוא יכול להתמודד עם כל יסוריי הגוף וקשיי החיים. הבעיה מתחילה כאשר מתווסף לזה גם יסורי הנפש והנשמה. יסוריים כאלה שמערערים את אהבת ה' אליך, את זה שאתה יהודי טוב, את זה שיש ה' בקרבינו. פתאום הוא מרגיש שהוא בהסתר פנים גדול מה', והוא מרגיש שהוא עומד לבד. ואז בסיטואציה הזאת הוא מאשים את עצמו שבגלל שהוא בהסתר פנים מה' באו עליו כל הצרות הללו, ומימלא הוא מגדיל את ההסתר, כי גם ה' אומר אנוכי הסתר פני. בקיצור בלאגן אחד גדול וכדור שלג שקשה לעצור. ובמקום הזה שיש קרירות לעבודת ה' יש חמימות לתאוות וליצר ולתענוגי הגוף. וכותב האדמור מסלונים שכאשר אין לו תענוגי היתר נופל בתעונוגים אסורים.
וזה בדיוק עניינו של עמלק, שמקרר אותנו ומטמא אותנו (כשני הפירושים קרי וקרירות) וזה בדיוק קרירות באמונה ומימלא קרי בתענוגים.
אז מה עושים? זה בדיוק כמו המצב במגילה, שהכל נראה אבוד. על אסתר נאמר כי אין לה אב ואם.
ומה עשה מורדכי לקחה לו לבת. נתן לה להרגיש שהקשר בינהם הוא קשר שאי אפשר לנתק כקשר אב ובן, שלא משנה מה הבן יעשה הוא תמיד יהיה קשור. ככה צריך להרגיש שאנו קשורים לריבונו של עולם ולא משנה איפה אנחנו. והדבר השני ויצעק צעקה גדולה..כאשר יהודי צועק צעקה גדולה, זה יותר חזק מכל הקליפות של המן ועמלק וזה יכול לשבר הכל.
אחרי הדברים האלה שיש עוד הרבה מה להאריך אבל מי שירצה יפתח וירחיב.. אני יודע שהיום יהיה יום מאתגר, הרבה תורה ותפילה גוררים תמיד את היצר לעבוד קשה. בטח ובטח שפורים בפתח.
מקווה ומאמין שאצליח לעבור את היום הזה בנקיות רבה ובקדושה גדולה לקראת היום הבא.
יום טוב חברים
המתגבר