אמרת
מה מבחינת אורחות חיים יעשה רווק?
ובכן, אני לא מתיימר להיות יודע מחשבות. אבל דיברתי בעבר עם חברים בישיבה על דברים כאלו, והרושם שקיבלתי הוא שזה לא מפריע להם בכלל ביום יום. נכון, זה דבר כיף ואסור לעשותו. אבל גם לאכול צ'יזבורגר זה דבר מאוד כיף, וגם לחלל שבת... הרשימה אינסופית.
לדעתי, לאנשים רגילים, זה לא כזה קושי. גם אם 99% מהבחורים ניסו מתישהו לאונן. כאשר הם מבינים שזה אסור, הם פשוט מפסיקים. בהתחלה זה קשה, ועם הזמן שוכחים את זה.
(זה מזכיר לי, חבר טוב שלי סיפר לי פעם שהוא היה מאונן מגיל 10 בערך. ומתישהו, בסוף ישיבה קטנה הוא החליט להפסיק, והוא הפסיק!
כששמעתי את זה ממנו חשבתי שאולי נראה אותו בקבוצות SA עוד כמה שנים. אבל עכשיו אני לא כזה בטוח. ייתכן בהחלט שהוא שינה את דפוסי הנוירונים במוח שלו עם כוח רצון על-אנושי. ואחרי זמן מה, הדפוסים התייצבו במצב החדש.)
אם זה מאוד קשה להפסיק, למרות שאתה רוצה, ויודע שזה לא טוב לך... ובכן, יש כאן דפוס ברור של התמכרות.
ואם אתה מכור, אז יש לך פי כמה וכמה צורך שלא לגעת ב"חומר" שמעורר לך את האובססיה.
אסיים בעידוד, שק"ל שאין הקב"ה בא בטרוניה עם בריותיו. כלומר, העונש/שכר בשמים הוא ביחס ישיר למאמץ שהושקע בעברה/מצווה. אדם שקשה לא מאוד שלא לדבר לשון הרע, ועבר ודיבר - יקבל עונש פחות לאין שיעור מאדם שדיבר לשה"ר למרות שלא היה לו ניסיון...
היוצא מזה: אדם שהתמכר למעשה מסויים - איבד את חופש הבחירה - לא ייתבע על עשיית אותו מעשה.
על מה האדם כן ייתבע? הוא בהחלט ייתבע על כך שלא טיפל בעצמו, שלא עבד בכל הכוח את התוכנית של GYE או את 12 הצעדים (כל אחד לפי המקום שבו הוא נמצא).
אם האדם רק ייתבכיין על זה שהוא חסר אונים, ולא ייפעל כדי לשנות את זה... אם נוח לאדם להישאר במצב הכיפי של חוסר האונים. ובכן, בהחלט יש כאן תביעה עליו.
עריכה: האמירה למעלה נשמעת מאוד כמו אלוקים מעניש, שרק רוצה לדפוק אותי. אז אחדד את הנקודה:
מאחר שהמצב הנוכחי ממש לא טוב עבורי, למרות שכיף לי בו (לפחות בטווח הקצר). ה', בטובו, יצר מערכת של שכר ועונש, שבעזרתה אוכל להוביל את עצמי למקום שהכי טוב עבורי. ההבדל בגישה הוא שה' לא ייתבע ממני ניקיון - כי זה מעל לכוחותיי, אבל כן ייתבע ממני פעולות וצעדים, שעוזרים לי להישאר נקי רק להיום.
בלי התביעה של ה', ייתכן שהיייתי בוחר להמשיך לשכשך בחרא...