ברוכים הבאים, אורח

ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה 58 צפיות

ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה לפני 3 שבועות, 3 ימים #152233

• mdg123
  • משתמש

בס"ד
שלום וברכה, חדש יחסית בתוכנית הנל ובפורום, נמצאתע כאן בעבר לזמן קצר, ואף שאלתי שאלה אחת בזמן עברו....

נמצא כרגע במצב שקראתי הרבה משתמשים ששיתפו חוויה דומה...מצב של עליה וירידה.....

הייתי בתקופה שחשתי יחסית איזון, שבוע שבוע וחצי מחזיק...נופל נפילה קלה, וממשיך הלאה, הגיע למצב שפחות "השפיע עליי" שכן חשתי פחות תלוי בצריכה הנווזעת...

אך בשבועות האחרונים, הנפילות הפכו להיות גדולות יותר ויותר, והעליות קטנות....

ריבונו של עולם כמה שאני מרגיש גועלי ונבזה מבפנים, כמות הפעמים שעשיתי תשובה...והיצר תקף אותי ופשוט העיף את כל הבסיס הקטן שחשבתי שיש לי...

מצד אחד אני מרגיש שאני לא לוקח מספיק רציני את הנושא ומצד שני אני מרגיש חוסר תקווה...למרות הסרטונים המדהימים שיש כאן שבאמת, נותנים מענה וידע נרחב, וגרמו לי להגיע להחלטה שאני רוצה להפסיק...

לא מצליח להפסיק עם הבריחה הנ"ל, אף על פי שאני יודע שלבסוף אני אתאכזב...ברגע שהיצר תוקף, אין דין ואין דיין, כל יישוב הדעת הקטן ביותר שאיכשהו החזקתי, הולך לפח כלא היה, כל ההבטחות, הלימוד...ונה לא..

אותה סריה חוזרת על עצמה..איך אלמד לאחר מכן אני שואל את עצמי..סהכ נפילה קלה בסדר...וידוי,חרטה,קבלה לעתיד, לקום ולתת בראש...ככה 3 4 5 ימים מחזיק, מגיע שבת קודש, אחחח..קצת מנוחה לנפש..יוצאת שבת והכל נשכח...עוד יום של צער, עוד יום של תיקון הכללי ווידוי וחרטה ובכיה..קבלה לעתיד...וקדימה

אפילו הצעד של טלפון מוגן שלא האמנתי שאי פעם אעשה, לא עזר..אולי אעבור לנוקיה אני אומר לעצמי כבר...אך התקווה נעלמצ והייאוש לא מרפה...

התקווה היחידה שלי, שה" מכיר את נבכי הפנים שלי ויודע שכל העוון הזה נגרם אצלי מבריחה עמוקה, ותו לא...אך אינני מצליח להשתחרר מן שרשרת החטא הזו, שלמרות הכל כאלו תוקעת אותי במקום....

איך אתחתן בעתיד? איך אתקן את עצמי לפני, איך אצא מן הבושה והאשמה שאני חש..

האם יש תקווה? האם למרות כל הנפילות שהשבועיים האחרונים שברו שיאים..ואף חשתי בושה מול לשתף את המטפל שלי על כך...האם יש תקווה? האם יש תשובה? האם יש מחילה...

מתבייש מעצמי ונגעל להיכן הגעתי..איה ה"..

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 3 ימים על ידי mdg123.

תגובה: ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה לפני 3 שבועות, 2 ימים #152234

• mose
  • דירוג זהב

אחי היקר קורא את מה שכתבת וממש מבין את התחושות ואת ההרגשה הזאת שאתה בתוך שרשרת שלא נגמרת, ואת הרצון להשתנות והשינוי שלא מגיע.. אבל אתה נגעת בנקודה חשובה  וזה הבריחה אל תוך עצמך, אצלי רק שהבנתי שהפורנו זה סוכריית הרגעה וזה לא הסיבה האמיתית התחיל איזה שינוי. באמת תתבונן אצל עצמך ותראה איפה הנקודות הרגישות שגורמות לך ליפול ושם תמצא להם פיתרון אחר, אמנם זה לא קל ולא תוך יומיים אבל זה בהחלט הכיוון. אגב הכל מתוך התוכנית לטוס אל החופש.. הייתי מציע לך לעבור עליה שוב ושוב. 
מה שבטוח זה שיש תקווה גם משרשרת נפילות ארוכה ואני מאחל לך שבעז״ה יהיה לך שלווה ושקט אמיתי מתוך נקיון 
אוהב ושיהיה בהצלחה תמשיך לשתף

תגובה: ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה לפני 3 שבועות, 2 ימים #152236

• אבי0533
  • רצף ניקיון נוכחי: 7 ימים
  • דירוג זהב

אוהבים אותך ומזדהים איתך, חבר יקר.
אני מרגיש ממש במקום דומה, רק שהתקופות השפויות שלי הם באזור החודש-חודשיים. 
ממש מזדהה עם הכאב שלך.

אומר שמה שעוזר לי להמשיך בדרך זה העובדה שבעבר היה לי נפילה כל יומיים שלושה, ועכשיו יכול להיות כמה שבועות בלי תאווה.
יש התקדמות. למרות שהיא איטית להחריד.

כמובן שכדאי לך לבדוק מה אתה יכול לעשות אחרת הפעם.
איזה דברים אתה יכול לשנות בבתוכנית שלך כדי שפעם הבאה יהיה לך סיכוי יותר טוב.
איפה אתה נופל בפורנו? יש לך בבית מחשב/מכשיר פתוח? אתה מצליח לעקוף את החסימה?
אתה הולך גם לקבוצות חיות, או מסתפק בתרגילים ובכלים של GYE?
האם שתמשת בכלים של היומן רגשות וניתוח נפילות של GYE? האם יש לך מושג סביר מה הדברים שמפילים אותך כל שבוע וחצי? איזה רגשות, אנשים או מצבים מהווים טריגרים עבורך?

בהצלחה בדרך!

חבר בקבוצות SA ובפורום GYE מאלול תשפ"א.
שואף לעשות את רצון אבא שבשמים. קצת מתקשה בדרך, אבל מאמין בהתקדמות.
פוסטרים של החלמה, מאמרי הרב טווערסקי על 12 הצעדים ויהדות

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 2 ימים על ידי אבי0533.

תגובה: ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה לפני 3 שבועות, 2 ימים #152237

• goolife
  • דירוג כסף
אח יקר תדע שאני מזדהה איתך מאוד מאוד 
גם אני בתהליך לא יודע מה הסוף אבל אנחנו בדרך וביחד.
תדע שאתה לא לבד.
אלוקים אוהב אותך כמו שאתה ונתן לנו אור לראות דרך לצאת מהבור שנכנסתי אליו.
מאחל לך הצלחה בדרך
תדע לחגוג הצלחות.

כתבת שבעבר הייתי ככה והיום אתה במקום אחר 
איזה כיף לקרוא את זה זה נותן כח להמשיך להתמיד לעלות 
אני רציתי פתרון קסם כאן ועכשיו מיד 
בחסד ה' אין פתרון קסם יש דרך

תדע לך שכל החברים יחד איתך צועדים אל עבר החופש
החופש מגיע מאיר לנו בעתות חסד שלוה
מאחל לך וגם לי לטוס אל עבר החופש

אוהבים 

תגובה: ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה לפני 3 שבועות, 2 ימים #152249

• mdg123
  • משתמש

אני מודה מאוד לכולכם, שימחתם אותי מאוד וחיזקתם..אשריכם אנשים יקרים באמת...

אשמח אם מישהו יוכל להשאיר אימייל או משהו, חשוב לי לשוחח עוד..

תגובה: ייאוש אחר נפילות מתמשכות, אחר תקופה יחסית טובה לפני 3 שבועות, 2 ימים #152250

מה קורה אחי?
שיתפת בהרבה תחושות קשות ותודה לך על זה .
מקווה שהשיתוף קצת ריפה אותך . 
רק רוצה להעלות נקודה ביחס לתחושות הקשות ולהציע גם ספר טוב בהקשר הזה.
קודם כל לגבי "עשיתי תשובה" או בכללי "לעשות" תשובה וסימון וי על השלבים כפי שתיארת יש פה משהו שזקוק לחידוד.
תשובה זה תהליך עמוק שנכנסים אליו ולא מסתכם ב4 שלבים שעושים תוך כמה דקות או אפילו יום שלם באיזה מן טקסיות. צריך להפנים שכמוני וכמו הרבה כאן ההתמקדות שלנו היא על עזיבת החטא קודם כל וצריך להתקדם בזה לאט לאט ובנחישות גדולה. עם כל הקושי צריך להתמקד בשלב הזה ולא לנסות לדלג עליו. עם כל הפיתוי של להרגיש שעברנו את זה וזה כבר מאחורינו. זה פשוט לא מועיל לנו.
דבר שני זרוק את הרגשות הקשיים (פארפרזה ל"זרוק את השכל") הרגשות והמחשבות האלה שלכאורה עושות רושם שבאות ממקום רוחני הן בעצם עצת היצר הכי גדולה משום שהן חוסמות לך לגמרי את האופק ואת ההבנה שיש בידך לצאת מזה בעצמך אחי היקר. 
הנפילות הן חלק מהתהליך הזה של התשובה שאנחנו רק בהתחלה שלו לכן אנחנו גם נופלים אבל אחרי כל נפילה אתה מריך להגיד לעצמך בנחישות "אני לא מוותר על עצמי! אני לא מתייאש! אני עושה תשובה! אני מנצח ואנצח!" וזו הגישה שתאפשר לך גם להתרומם משרשרת של נפילות לאיזון בצורה טובה יותר וגם להבחין ולא לאבד את כל מה שרכשנו עד עתה במאבק הזה.
הספר שאני ממליץ לך עליו על ההבנה הרוחנית שת עת היצר ביחס לרדשות הקשים הוא "אשיב ממצולות של הרב יהושוע שפירא".
נקודה חשובה:
יכול להיות שעד היום בגלל המושג והמחשבה שהנה הפעם כבר "עשית תשובה" לא אפשרת לעצמך להתמסר לתהליך באופן מלא צעד אחרי צעד עם ביצוע מלא של התרגילים והתובנות והעדפת להמשיך הלאה כאילו הבעיה כבר נפתרה.( מכיר את זה מאוד מעצמי) 
ממליץ להיחשף לתוכנית דרך 40 המפתחות דרך המייל כי זה מגיע כל יום עם מפתח אחר ועם משימה יומית מה שמאוד מאפשר ומיקל על ההתקדמות הממוקדת צעד אחרי צעד . ואחרי זה להרחיב עם התוכנית המלאה. לי זה עושה טוב לפחות 

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.35 שניות

Are you sure?

כן