1) יכול להיות. אבל יש רמות רבות ועמוקות של להיות לגמרי איתה. במצב שתיארת זה יכול להיות ברמות מאוד שטחיות, כמו שאולי הוא לא יחשוב תוך כדי על מה שראה, אבל חיבור עמוק כנראה לא יהיה שם. וזה לא רק בגלל הפורנו. הפורנו הוא רק סימפטום של בעייה הרבה יותר עמוק של ניתוק.
2) אשתי יודעת שאני מכור. כשההתמכרות שלי פעילה והיא יודעת על כך, זה ודאי פוגע ביחסים המיניים. כשאני עושה עבודה רוחנית של התכנית, והיא רואה את זה - גם היחסים טובים מאי פעם. אלו לא שינויים שמתרחשים ברגע (כמו הנטייה שלי כמכור לרצות שיקרה). אבל זו אחת התוצאות של עבודה רוחנית אמיתית. לפחות אצלי.
3) אי אפשר להיות מכור פעיל ולחיות חיי נישואין נורמליים. ושוב, כמו בסעיף אחד, הפורנו הוא סימפטום של בעייה הרבה יותר עמוקה. מכור פעיל לא יכול ליצור מערכת יחסים אמיתית עם אף אחד. גם לא עם עצמו. חלק מרכזי מתהליך ההחלמה בתכנית 12 הצעדים, הוא ליצור מערכות יחסים בריאות, אמיתיות ואוהבות עם הסובבים אותנו. אנחנו "נכי אהבה", כלומר, אנשים הסובלים מנכות בכל הנוגע למערכות יחסים אוהבות, ואנחנו צריכים לקחת את התרופות שלנו (עבודת הצעדים) כדי להצליח להתנהל שם נכון למרות זאת.
אם תשאל את אשתי, אני מאמין שהיא תסכים שההבדל המרכזי שהיא רואה אצלי הוא לא שאני לא משתמש. היא (כמעט) לא ראתה אותי משתמש. ההבדל המרכזי שהיא רואה יום יום, הוא נוכחות רבה יותר בבית (לא במובן הפיזי, אלא במובן הנפשי), נכונות רבה שלי להודות בטעויות שלי ולתקן אותן, יציאה מהאנוכיות שלי וכדו'.
בלי דברים כאלה, קשה לבנות בית שנעים לחיות בו.
ואגב, אם ההתמכרות לא מפריעה לך יותר מדי, יהיה כנראה קשה לך להיגמל ממנה בשיטת הצעדים...