תודה אחיד, בהחלט, גם אני מבין את זה לאט לאט, רק שהגאווה מסמה את עיני ונותנת לי לדמיין שלבד אני יכול,
אחרי פסח האחרון הבנתי עד כמה אני לא יכול, דבר שגרם לי להחליט להתחיל להתקשר כל יום לחברים,
אולי זה זמן לשתף איך השנוי הזה עבר עליי.
בהתחלה להתקשר היה נראה לי פרוייקט, לא רק מהבושה, להתקשר למישהו שיודע על הצדדים האלה בנפשי, אלה בעיקר החוסר הסכמה שהגעתי למצב הזה, בו אני מבקש עזרה,
הייתי בטוח שכל שיחה תצטרך להיערך שעות, הכנתי לעצמי יום מיוחד, פינתי זמן,
אחרי השיחה הראשונה שהייתה עם אבי, חטפתי מעין כאפה,
הוא לא דרש כלום, הוא לא חפר, הוא לא הטיח או ניסה לשכנע, הוא רק אמר " בדיוק ככה, העיקר להשאר מחוברים". הדבר לא גרם לי להיות רציף בטלפונים, אלה שבר את הקרח הראשוני, נתן לי יכולת להבין שזה לא מסובך כמו שדמיינתי,
לא התמדתי בכלל, הבטחתי לעצמי שכשתיהיה בעיה אתקשר, וכך מצאתי את עצמי מתקשר אליו ליפני אירועים,
אחרי זמן מה נפלתי. ועוד פעם,,, והטלפונים עדיין לא היו רציפים.
בפסח האחרון נכנסתי לגל בילתי רגיל של נפילות, חוסר שגרה הימצאות במקום שמעורר בי תחושת בדידות, גרמו לסבב נפילות נוראי,
הבנתי, הרגשתי חוויתי ונשמתי את חוסר האונים שלי, דבר שגרם לתפנית בעלילה,
החלטתי (בלי נדר, כי אני תמיד חייב להסתייג מאחריות, כיוון שאני כבר לא בדיוק מאמין לעצמי, דבר ששמתי לב אליו לאחרונה) שאתחיל להתקשר כל יום, היו לי טלפונים של עוד מספר חברים, ויצרתי גם איתם קשר,
מאז ברוך ה' אני מפסיד יום פה יום שם, אבל בהגדרה אני כבר מבין שאני צריך להתקשר כל יום,
כמה פעמים התקשרתי לאבי ולא היה לי מה להגיד, " העיקר לשמוע את הקול אחד של השני" הוא אמר לי,
ושוב עשה את זה כל כך פשוט קליל ודבר שלא דורש שום מאמץ, היום אני לא צריך להכין את עצמי,
בדרך ללימודים אני כבר עושה טלפונים, החצי דקה, דקה, שיחה הזאת משאירים אותי מחובר,
ברוך ה' גם לקבוצה התחלתי לעלות, לא כל יום מחמת אונס הזמן, אז ישנם ימים שאני עוד מכריח את עצמי
לעשות זאת, כי כמו שאמרתי לעיל הגאווה.... אך הגאווה.... אבל כבר הבנתי שזה משהו שאני צריך,
כמו הצמח שצריך שמש לפוטסינטזה
כמו הבהמה שצריכה מים ועשב
כמו האדם שצריך לשתות ולאכול
כמו היהודי שצריך תתורה ומצוות
אני צריך להיות מחובר...
בעזרת ה' שיהיה יום נקי