אתמול זה קרה... לא, לא נפלתי
דבר שהייתי צריך לסיים כבר מזמן, לסיים בשמחת תורה נמשך עד אתמול,
בעזרת החונן לאדם דעת סיימתי אתמול את הש"ס משנה, אני מפרסם את זה כאן, כי את הסיום עשתי צנוע,
אולי שני חברים וחבילת עוגיות. ופה אף אחד לא מכיר אותי ויגרום לי צביטה בלב ב"יישכוח" מסורתי... בעודי מכיר את הסיפור שמאחורי
מאחורי זה עומדת לה התאווה, נבוכה למה שהיא גרמה לי לעשות.
שמחת תורה שנה שעברה... זה כמובן בין הזמנים, והרבה נפילות עמוקות לתוך האינטרנט, ואז אחרי ליל הושענא רבה... חציו לה' חציו לתאווה, נסעתי לישיבה, שמחים עם התורה איפה שלומדים תורה,
הרגשה נוראית הייתה ללחוץ לראש ישיבה את היד עם חיוך מזויף ומחשבה נוראית בראש.... כן אותה יד שתיקצץ לוחצת את ידו של ראש הישיבה...
פתיחת ההיכל "כי מציון תצא תורה" ואני בעולמי סגור... מציון יכולה לצאת תורה ולהאיר גם אותי? ברוך ה' זכיתי לסיים את החומש שניים מקרא ואחד תרגום... הדבר היחיד שהשו"ע פוסק שצריך ללמוד. שמחה מהולה בעצב... או יותר נכון בצער...
צער על שאני רוקד עם התורה אבל עד ליפני כמה שעות ירקתי עליה, עשיתי את הדברים הכי חמורים שאפשר לעשות.
והשירה מתגברת... "כי מציון תצא תורה ודבר ה' מירושלים" ואני עם דמעות בעניים, ספק התרגשות מעוצמת השירה, ספק צער מתחושת הצביעות, נושם עמוק... שר... אבל מרוכז בעולמי, עולמי החרב, השבור, המרוסק... ופתאום תפילה חרישית... בלי משים לב.... פונה למי שאמר והיה העולם, בספונטני.
הפעם אני לא מבקש, דורש, מתבכיין. הפעם כל מה שאני אומר זה
"אבא סליחה, סליחה, סליחה" מה אפשר לעשות כדי לשמח אותך אבא? תהייה גדולה,
בגיל 17 סיימתי את הש"ס משנה בפעם הראשונה, הכנסתי את עצמי לפרוייקט ותוך שנה הייתי במעמד הסיום, אחרי שנתיים זה קרה שוב, ושוב פעם לפני הצבא.
אבא... הרבה זמן לא העלתי ש"ס משנה... אני רוצה בלי נדר להביא לך מתנה.... שנה הבאה ארקוד פה בשמחה תורה בלי נדר על שלושה סיומים, סיום התורה, סיום הש"ס משנה וסיום השוטטות באתרים. יצאתי לדרך... 12 משניות ליום (בשביל הבדיחה, כנגד 12 הצעדים).... עד שבט החזקתי.... ומשם זה התחיל לדשדש... כמובן שלא עצרתי והשלמתי, היו תקופות שלא הייתה ברירה ולמדתי 3 פרקים ליום.
באלול הייתי עוד בסדר קדשים, ועד תשרי כבר סיימתי את כלים... לבין הזמנים יצאתי שאני במסכת נידה... אם אלמד כל יום 3 וחצי פרקים אסיים בשמחת תורה.
אבל גם בבין הזמנים הזה התאווה נצחה. לא למדתי, "גלשתי" שמחת תורה הגיע ואני עוד בנידה... אמרתי בלי נדר אז... לא נורא.
שמחת תורה היה שמח. בגלל שיום ליפני מצאתי את האתר... מבחינתי מצאתי פתח לישועה.
אתמול באיחור של שלושה חודשים נתתי תמתנה לבורא עולם, סיימתי בתפילה... "אבא, בכל השבילים שאני אצעד בעתיד, תמנע ממני לעשות צעד בשביל שייקח אותי רחוק ממך, אני רוצה להשאר קרוב, תן בי כוחות לעלות על שבילים שמקרבים אותי אליך. כמובן תפילות על זיווג הגון לצריכים רפואה לחולים...
כן... נק פרדוקסלית, התאווה דחתה לי את התאריך... אבל היא שגרמה לי לקבל על עצמי את האתגר.
אותה תאווה שגורמת לי לקבל על עצמי את אתגר הטיפול העצמי.
שנזכה לחשבון נפש אמיתי!
בחסד ה' נקי.