אווצ' - תחשוב טוב? מה אתה עושה לעצמך?!
נשמע כמו משהו שאני ממש-ממש לא רוצה לעולל לעצמי. אולי לכול היותר מקלחת של מים קרים;-)
הנקודה לגבי ציפורנים בקיר/רצפה מעלה בי את הנקודה של ''הלקאה עצמית'' (נפשית ופיזית). על אף שזו אינה העצה המפורשת שלך 'תחשוב-טוב'. יש בה מין אותו העניין, אני חושב.
ואיני בעד לעשות משהו שמכאיב לנפשי וגופי למען התגברות על התאווה. בסופו של דבר, במחשבה של המשך התהליך, שבכול זאת יהיו נפילות.. גם שם נצטרך כול פעם להלקאות את עצמנו חזק-יותר ויותר, בשביל להשאיר רושם כנגד החטא.. ופעולה שכזאת יכול גם להשאיר צלקות גדולות יותר בנפש, יותר מהנפילה עצמה.. מיתוך דברי אפילו יוצא, שיש דברים שעדיף ליפול בהם מאשר דברים אחרים..
ולקושי שבדבר, אני משיב וקורא לבירור אמונתי וחוזקה להיות אבא נאמן באהבתו אותי בדיוק כמו שאני . . ללא עניין שהתחיל להתעלל בעצמי. ולא שהסתובב עם תחשות חרדה קיומית בנוגע לחטאים\חטאי..
הייתי אומר שלפעמים צריך לדעת להרפות .. בשביל להשתחרר מתחושות אשמה-קשה, אשר מעכבת אותי מלרפא את מכאובי הנפש.. כאשר המטרה היא ריפוי הכוחות כולם! ככה שבאמת נתקן את שורש הוייה של נשמתנו .. שהיא ללא ספק פלא גדול.. וכן ידוע !
לפחות אילו מחשבותי בנידון - חזק ונתחזק חושב מחשבות טובות , תחשוב טוב - שיהיה טוב, ושעכשיו טוב! שאבא אוהב אותך מאוד! מאמין בך בתכלית עצם הוויתך כפי שהיא!
והדברים נפלאים
תודה לך על העצה. מהלב