יום שישי במסע (או שמא יש לומר - למסע, מסע החיים שאחר התשעים יום). כבר שלושה ימים שהחלון של הפורום פתוח לי במחשב (גם כתזכורת תמידית וגם) כי אני מחפש את הרגע לכתוב את היום הבא. תודה לאל, זו התקופה הארוכה ביותר בשבועים שלושה האחרונים שאני נקי, כמדומני, לפחות אז לא ספרתי את זה.
היו שתי התמודדויות שדורשות עצה. את האחת אני זוכר, את השניה פחות. נתקלתי במין טריגר. כשאני מתקלח זמן ארוך אז עולה לי המחשבה ש"לא לעשות את זה", לא לשפוך דם נקי. אבל אתם יודעים, או לפחות זה כך מנסיון שלי, נחשבות כאלה גוררות למקום לא טוב. הצלחתי לעבור את זה, להשתיק את הקולות אבל אני לא יודע כמה אצליח לצאת גיבור בפעם הבאה, אני צריך עצות טובות בנושא הזה (לא להתקלח? ... לא בדיוק אופציה).
כמה רעיונות שנתחדשו לי בימים האלה:
א) המשנה השניה במסכת מכות אומרת שלשיטת חכמים "כל המשלם אינו לוקה", את הפשט שם הוא הפשט, אבל אפשר לקחת את זה לכיוון אחר (אולי עומק יסוד דבריהם של חכמים) - כל מי שמשלם, נותן צדקה ומוציא מכספו על קודש (ראיתי אמירה של הרב שריה דבליצקי זצ"ל שבכל מצוות עשה כמעט יש אלמנט של תיקון היסוד, אני חושב שהוא הזכיר קניית ארבעת המינים) - אינו לוקה, היסורים סרים ממנו, "צדקה תציל ממוות" מיסורים (יסורים ממרקים ומיתה מכפרת) לא כל שכן? [אומרים לעשות בימים האלו פדיון לפ"ד התעניות, שאלתי את הרב "כמה לתת?" והוא אמר לי "עד שיכאב בכיס"].
ב) בתפילת שמונה עשרה ישנה מערכת של ד' ברכות שנראה לסדר אותן באופן כזה (ע"פ רעיון שקראתי באחד מהנושאים פה בפורום): השיבנו אבינו - סלח לנו, ראה נא בעוניינו - רפאנו ה' ונרפא. העניין הוא כך: צדיק שנופל די לו לעשות תשובה ומיד לבקש סליחה ומחילה. אולם אדם שהוא חסר אונים נגד התאווה - "ראה נא בעוניינו" שאין לנו כח נגדו, אזי הבקשה צריכה להיות "רפאנו ה' ונרפא", ראשית תוציא אותנו מהחולי הזה! (אחר כך "ברכנו", תעצים אותנו בקדושה, תכניס אותנו לגן עדן ורק אחר כך - "השיבה" (שופטינו), רק אז אנחנו ראויים סוף סוף לעשות תשובה [את החילוק הזה, שיש חטאים שראשית יש להתמקד בהסרה מן החטא ורק אח"כ בתשובה של וידוי וחרטה, אני חושב שראיתי בכתבי הגאון ר' חיים מולאז'ין בליקוטים שבסוף ספר נפש החיים]).
הארכתי, נכון. אבל זה באמת חשוב לי. מקווה שיש לכם עצות והארות בשבילי. אני מבקש מחילה אם אני נראה לא קשור אל כלום, בתחילת המסע זה הדרך שלי להתחבר אל הדברים. נקי היום ובע"ה מתכוון לעשות הלילה תיקון היסוד למרן הבן איש חי אז מוזמנים לתת לי שמות בפרטי (אם יש דרך שההנהלה מאשרת את זה, אני לא יודע), וגם אם לא - אני מזכיר על דרך כלל "את כל המשתתפים (הצדיקים) בתוכנית 'שמור עיניך'". שלכם, חיל...