היי חבר!
קודם כול, קראתי את מה שכתבו לך אחרים ואני ממש מכבד את כל התגובות, אבל אני חושב שבראש ובראשונה זה תלוי בך. אני תמיד מאמין בשיטת האיזון, אבל בשביל שזה יעבוד צריך להיות אמיתי מאוד עם עצמך, לדעת איפה הגבולות שלך באמת, ומה מוביל אותך להרגיש בטוח מצד אחד אבל לא להכניס אותך למקומות שאתה לא רוצה להיות בהם.
ממה שכתבת, ברור שאתה באמת רוצה לשמור על עצמך ולהתרחק מהדברים שמזיקים לך, אבל גם מרגיש צורך טבעי לראות סרטים פשוט כי זה מעניין אותך. הרבה אנשים יראי שמיים נמצאים בדיוק בנקודה הזו: איך לשמור על גבולות של קדושה מצד אחד, ועדיין לא להרגיש שהם מוותרים לגמרי על תחומי עניין שחשובים להם?
ובכן... לעניות דעתי דרך טובה להתחיל היא למצוא דרך ביניים. יש כאלה שבוחרים להשתמש בסינון חזק, או לצפות רק בתכנים שכבר יודעים שהם נקיים ומאושרים. אחרים מוצאים לעצמם תכנים חלופיים, כמו סרטים דוקומנטריים, הרצאות או תוכן איכותי שאין בו פריצות, אבל כן נותן חוויה של עניין והנאה.
חשוב גם לשים גבולות אישיים ברורים. למשל, לצפות עם עוד מישהו, או רק כשאתה רגוע ולא מחפש בריחה, או לקבוע לעצמך רשימה של תכנים שאתה מרשה לעצמך – כאלה שאתה יודע שלא יסחפו אותך למקומות שאתה מנסה להתרחק מהם.
אני חושב שהמפתח הוא כנות עם עצמך. אם תראה שאתה מצליח לשמור על האיזון הזה, אז מצוין. ואם תרגיש שזה מחליש אותך או מושך אותך חזרה למקומות שאתה לא רוצה, אזי זה סימן שאולי צריך לשנות כיוון.
לבסוף חשוב שתזכור! ואני חוזר על זה פעם שלישית בכוונה ובגלל ניסיון, בלי כנות אי אפשר להתקדם, אבל כשאתה כן עם עצמך, גם אם הדרך לא תמיד קלה, אתה תמצא את האיזון שנכון לך ותוכל להתקדם צעד אחרי צעד. עלה והצלח!