שתדע שאתה לא לבד בעסק הזה.
גם אני מכור לתאווה ולבריחה מעצמי וחוסר רצון להיות כנה ולספר לעולם מי אני ועם מה אני מתמודד.
מה שהיום עוזר לי, שאני לפחות לעצמי מספר את האמת. גם שהיא לא נעימה לי.
זה עוזר לי לדעת עם מה אני מתמודד, ושקשה לי מאוד ההתמודדות הזאת.
שאגעתי למצב שהעדפתי למות מלחיות (אולי גם אתה מכיר את התחושה שמוות יכול להיות פיתרון יותר יעיל מלנסות לחיות עם ההתמכרות הזו?) אז פניתי לקבלת עזרה מאיפה שהציעה לי עזרה.
גילית חברי תוכנית שהציעו לי דרך שעבדה להם, דרך שלא דרשה ממני דבר, פרט מאשר להשתתף בקבוצות שלהם ובעצם לשמוע את מה שיש להם להגיד (והיום אני יכול לעשות את זה, אפילו בלי לצאת מהבית) תוכנית 12הצעדים של סקסהוליסטים-אנונימים. נתנה לי תקווה שההתמכרות שלי לא תעלם מחר (וכנראה גם לא תעלם בעתיד) אבל שאני יכול לחיות יום אחד בכול פעם עם דרך פיתרון שתשאיר אותי בחיים רוחנים ומספקים - ולא בחיים מתים.
רק דרך התוכנית, אני נחפש לכיעור של ההתמכרות שלי, וכמה היא גזלה ממני כול השנים האלה. כמו סרטן שמתפשט ומתרבה בגוף החי והורג עוד ועוד תאים חיים.
הרבה פעמים השתמשתי מיתוך צורך בלהרגיש "משהו". כי פשוט הרגשתי מת מבפנים {להשתמש היה הפיתרון בעבורי, אחרת הרגשתי כאילו אני מת}. נכון שלא הייתי מודע לזה בהתחלה, אבל גם אחרי שידעתי כמה שזה מעוות ורע לי, כבר נוכחתי לגלות שהיה בשבילי מאוחר מידי בשביל להצליח להפסיק. כבר לא יכולתי לבחור אחרת.
גם שהיו לי הרבה הפוגות של ימים "נקיים", אבל גם אחרי תקופה (ארוכות וקצרות לסרוגין) של עליה, תמיד הייתה מגיעה נסיגה ושימוש אובססיבי יותר לעוד מנת "סם" שתסדר לי את הערך העצמי, הפגוע והדפוק שלי. תמיד היו לי הצדקות טובות ללמה מגיע לי להשתמש. למה רק "קצת" זה לא נורא.
הייתי שואב אנרגיה ממושאי תאווה, ועם זה צורך בלתי נגמר לעוד ועוד ריגושים, שלא בהכרח כולם נגעו במין (המין ומה שהתאווה ביקשה ממני, זה רק צורת ביטוי אחת לחיבור רוחני מקולקל, שיצר הריק והבור החשוך שבאישיותי).
נראה לי שהעמסתי עליך הרבה מהחווית חיים שלי. בתקווה שאולי אתה מזדהה, או מרגיש דימיון עם הסיפור חיים שלך. ואם אתה מזדהה עם חלק מהדברים שכתבתי. אז אתה מוזמן בחפץ לך להיות איתי בקשר, לשתף ולהתייעץ.
עם הרבה מתמודדים שפגשתי מצאתי דימיון והזדהות, אך תמיד יש גם שוני. כי המסלול שכול אחד עובר הוא מסלול יחודי לו. אך בדבר אחד כולנו חולקים, וזה שהמין כבר לא משמש כפיתרון לבעיה שלנו, ובעצם נגזל מאיתנו להתחבר ולבחור במין כדרך בריאה של חיבור עם בת\בן הזוג, או עם עצמנו.
אוהב ומתפלל בעבורך שתמצא את הפיתרון הנכון בשבילך:)