בוקר טוב וחודש טוב
עברתי שוב על ההודעה של ניר יוסף בעקבות התכתבות עם המשתוקק במייל, ואני רואה שהגבתי על משפט אחד שהוא כתב, אך יש לי מה להגיב על עיקר הדברים שהוא כתב.
אני עדיין סבור כמו שכתבתי בהודעה הקודמת, שניר יוסף בא להעיר על כך שלא כל אדם הוא מכור, ויש חברים שאינם מכורים שלא צריך לשכנע אותם מכורים, כי התוכניות הרבות שעלו כאן באתר בתקופה האחרונה יכולות לעזור להם, והם אינם צריכים ליותר מזה.
אך מדבריו גם משמע, שעד היום כיון שלא היו כלים נוספים באתר, על כן החברים שהגיעו מ-12 הצעדים היו משכנעים את כולם שהם מכורים, כיון שהם הבינו שהפתרון היחיד שיש בעולם זה הצעדים, וגם אם אותו חבר לא מכור, בכל אופן כיון שאין לו אופציה אחרת כדי שיחליט שהוא מכור ויהיה לו את הפתרון של הצעדים (שאותם אי אפשר לעשות אם החבר לא מחליט שהוא מכור).
ועל זה אני רוצה להגיב:
1. זה ממש לא נכון משתי בחינות.
הן שמתוך שהייה בפורום קרוב ל-11 שנים, אמנם הרבה פעמים המליצו וממליצים על הצעדים, אבל גם הרבה פעמים רק מעודדים את החבר שמגיע ומשתף, ומבינים שיתכן שהוא לא מכור, וכן מבינים שגם אם הוא מכור, לא צריך לדחוף לו את הצעדים, וגם לא צריך להכריח להבין שהוא מכור, גם אם הפתרון שלו יהיה פתרון אחר שאינו קשור לצעדים.
והן מבחינת כך שמעולם (אני מדבר על עצמי ועל מה שנראה לי שקורה כאן בפורום בכל השנים שאני כאן) לא היתה דעה כזאת בין חברי תוכנית הצעדים, שכיון שאין שום פתרון אחר בעולם, לכן גם מי שאינו מכור כדאי להמליץ לו שהוא מכור, כי רק על ידי זה הוא ימצא פתרון לבעיה שלו. אני נמצא כאן למעלה מעשור, וכן בקבוצות הצעדים למעלה מ-8 שנים, ומעולם לא שמעתי כזאת גישה. ובנוסף לכך, גם לגבי המכורים עצמם, אין שום גישה שאומרת לפסול פתרון אחר, בין אם הוא עובד ובין אם הוא לא עובד. אף אחד בקבוצות לא מכריח שום אדם אחר לעבוד צעדים ולא לנסות למצוא פתרונות אחרים וכדו'.
2. הדבר עצמו שניר יוסף אומר שעד היום לא היה לפורום פתרונות אחרים להציע אלא רק הצעדים, ואילו כיום יש שפה אחרת באתר ובין החברים החדשים שמגיעים לפורום.
אני גם לא מבין איך זה קשור שבגלל שהאתר הוסיף לכלים, אז ממילא גם החברים שנרשמים לאתר הם חברים שמדברים בשפה אחרת, ושסובלים מהתאווה ברמה פחותה מחברים מכורים?
וגם עצם הדבר אינו נכון, כיון שבמשך השנים היו כאן הרבה פתרונות כאלה ואחרים. קודם כל, היה בעבר מדריך של "שמור עיניך" שהיו בו כל מיני פתרונות להישמר מתאווה, ואם יש חבר שזה לא עבד לו, אז הציעו לו במדריך את הקבוצות וכיוצ"ב.
כמו כן היתה תקופה ארוכה שהיו את הסרטונים של 'פורטיפיי', שהבנתי שכיום העלו את זה בחזרה לאתר.
ודוקא כיום, יש באתר חדש הדגשה יותר גדולה לקבוצות הצעדים, וזה בלשונית 'לייב' (שכעת אני רואה אצלי שהיא נעלמה משום מה).
גם אני עצמי במשך למעלה משנתיים וחצי הייתי כאן בפורום, וניסיתי שוב ושוב לעשות חלק מהפתרונות שהובאו במדריך של שמור עיניך, ודברים שייעצו לי כאן חברים, ואמנם אצלי שום דבר לא עזר, אבל המשכתי לעשות את דברים, והשתתפתי כאן מידי פעם בפורום, ומעולם לא שיכנעו אותי שאני מכור, למרות שכמה פעמים הציעו לי לעשות את הצעדים. ובכל אופן, לא הרגשתי אף פעם שלא נותנים לי להביע את עצמי, גם כשניסיתי להילחם שוב ושוב בתאווה, ולהתחזק ביראת שמים, ולעשות שבועות ונדרים, וכיוצ"ב.
אם אני טועה בהבנת הדברים של המנהל היקר ניר יוסף, אני כמובן מושך את דבריי.
ובכל אופן הצגת המציאות כפי שהבאתי היא לדעתי נכונה בודאי.