מתחיל שוב - וצועד לאלוקים כתב on 15 ספט' 2024 04:57:
מצליח08 היקר
בכל העולם ישנם מליוני אנשים שמשתתפים בקבוצות החלמה למכורים מכל מיני סוגי התמכרויות.
ההתמכרות הגדולה היא לאלכוהול, שם כביכול נראה לי ברור למה אנשים רוצים להחלים כי כאשר הם כל יום משתכרים הם לא יכולים לעשות שום דבר בחיים, לא ללכת לעבודה, לא להיות עם המשפחה וכו'.
בהתמכרות לתאווה, זה קצת נראה שונה. כי כביכול באופן חיצוני הבן אדם נשאר אותו בן אדם, הוא יכול להמשיך ללכת לכולל ולעבודה, וכביכול להמשיך את החיים כרגיל.
אבל זה לא בדיוק כך. אכן אצל כל אחד זה תופס אותו אחרת, אבל הצד השווה בכולם, שלמעשה ההתמכרות היא על חשבון המשפחה, על חשבון העבודה, על חשבון החיים של הבן אדם, וכמו כן - בהרבה מן המקרים זה עובר את המוסריות הנורמלית של האנושות, ואני לא מדבר על מקרים בהם נעשים דברים פליליים וכדו'.
ומה שכתבתי שזה על חשבון הדברים הללו, זה לא רק מבחינת הזמן בו אני שקוע בתאווה על חשבון הזמן שאני אמור לעשות דברים אחרים, אלא כל כולי והפנימיות שלי מנותקת, זאת אומרת גם כשאני נמצא עם המשפחה והחברים, אני לא בדיוק שם, אני נמצא במקום אחר. אני מנותק, המקום היחיד שבו אני אולי מצליח להרגיש קצת מחובר, זה כאשר אני משתמש בתאווה, וזאת בדיוק הסיבה שאני שוב ושוב בורח לתאווה, כי שם אני מרגיש שתמיד אוהבים אותי, לא משנה מי אני. תמיד יהיה לי שם כיף, ותמיד אני אוכל לברוח מהמציאות אל הפנטזיה, ובפנטזיה יש עולם בלי בעיות ובלי עול של החיים.
אז לכן ישנם חילונים וגויים רבים בעולם כולו, שמגיעים לקבוצות ההחלמה של SA, שאגב הקבוצות של SA התחילו מגויים לא מיהודים שומרי תורה.
מאוד קשה לי עם הגישה הזו, וזו אחת הסיבות שאני מתרחק מקבוצות ומהגישה של 12 הצעדים/SA ובכללי מאוד מנסה להבין את דרך השימוש שלי באתר ובפורום הזה...
אני מסכים שהשימוש והצפייה בפו' מנתקת את האדם מי כמונו יודעים? אבל אני לא מסכים שבן אדם נמצא עם משפחה וחברים הוא מרגיש מנותק, לפחות לא אצלי, הרבה פעמים הוא דווקא מרגיש מאוד מחובר, לא יודע להכיל סיטואציות אינטימיות, שמחות, טבעיות, בחברת אנשים טובים, והוא פשוט מתרפק על זה. כך שנוצרת תלות הרבה פעמים, הערך העצמי שלי נמדד ותלוי בסביבה שצוחקת ממני/עושה לי לייקים/נותנת לי תשומת לב, וכשאין לי את זה אני בורח, ואצלי זה בריחה לפו'.. זה יכול להיות בריחה מעוד המון המון דברים, בריחה מהתאמתות עם החסרונות/כשלונות שלנו, בריחה ממטלות, זה פשוט ריגוש וגירוי זמין, מהיר, ומאוד מאוד קיצוני.
ה"תאווה" כמו שהיא מכונה כאן היא לא המטרה בכל ההתמכרות הזו, היא אמצעי. לבריחה מחוסר ערך עצמי בעיקר, ואישית מרגיש שהעבודה לא צריכה להיות בלקום כל בוקר ולהגיד "אני מכור, 82 יום, מי היא מאמין שהגעתי עד לכאן?"... אם זה רק להיום, 82 יום הם לא רלוונטים, וגם לא 10, וגם לא 548 יום.
ואין יותר ממלא ונותן תחושת ערך עצמי מלחיות את המקום והזמן שאני נמצא בו, ולעשות איזושהי שליחות היום, בשביל מישהו אחר ואולי גם בשבילי... ולא יצא לי בחיים, בימים שהרגשתי תחושה טובה של מיצוי והבאת לידי ביטוי של הכוחות שלי, שנפלתי בו.
רק בימים של הקטנה, של אין לי כוחות ואין לי כלום, ושהאל ייתן לי לעבור את היום הזה...
אולי זה לא המצב ואני תופס את זה ככה מהיכרות שטחית שלי עם האתר, ועם הנפשות הפועלות.. בSA הייתי וזה מה שראיתי שם.
יותר מנסה ליישם את העצה של ר' נחמן שהוא אומר "ואל תהיה כפיל הגדול וכגמל – אפילו כשמושכו בחוטמו העכבר לא יבעט בו. וכל זה מחמת שטות – שאין יודע מכוחו. אבל נפשי הפיקחת והחזקה!"
העניין הזה לא בהכרח קשור לנושא של "כעס על השם", אולי נושא חדש, אבל מרגיש שזה עניין בוער שצריך להיאמר..
ובכל זאת אני חושב שכל הקהילה הזו, קצת שותפות גורל וחיזוק הדדי הוא מעולה ואני רוצה לקחת בו חלק, לתת בו מעצמי ולקבל ממנו.