ברוכים הבאים, אורח

בן משפחה שצריך עזרה!!!
(0 צופה) 
  • עמוד:
  • 1

נושא: בן משפחה שצריך עזרה!!! 120 צפיות

בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 3 שבועות, 2 ימים #152239

שלום וברכה לכולם. 
יש לי בן משפחה שמכור לסרטים וכמעט בטוח גם לפורנוגרפיה, 
עכשיו, הוא בטוח שרק אשתו יודעת ואין אף אחד אחר שיודע!!
איך שהוא, זה נודע לאחד מהמשפחה, וכך מנסים לטפל בזה. 
קצת רקע: 
זה התחיל לפני כ-4 שנים בקורונה, 
הם הכניסו מחשב הביתה, והתחיל לצפות בסרטים.
היום כבר שנה הוא לא בכולל ולא הולך להתפלל...
בשבת הוא גבאי וכן הולך להתפלל.
בנוסף המצב הזוגי שלו נוראי בכל קנה מידה. 
1 הוא קמצן נוראי, עד כדי כך שהוא מקציב לאשתו כל חודש 300 ש"ח, לקניית בגדים לה ולששת ילדיה!!
ללא אפשרות הגדלה בתקציב, במקרה שנקרע למישהו, או שזה לא מספיק. 
2 הוא לא נותן לה לקחת חופשות וכדו' כמעט משום סיבה. 
3 היא עושה הכל בבית, מטיפול בילדים, עד כביסות, בישולים, אפיות, נקיונות, חינוך, פשוט הכל.
4 היא הגיעה מבית שהאבא חולה וחלש ולכן חיפשה בעל חזק.
5 הוא שתלטן ורודן בביתו בהמון סיטואציות....
6 הוא צורח על אשתו בפני אחרים ובעיקר בפני ילדיו!
7 אשתו, אחרי שהצליחו לשכנע אותה ללכת לטיפול, ושילמו לה את זה, (כי בעלה לא משחרר אגורה וכמובן לא ידע מזה)
היא הלכה לטיפול, ולאחר תקופה כשניסתה להיות יותר אסרטיבית, היא הגיעה למסקנה שזה לא יעזור, ובעלה צריך טיפול ואין לה עניין ללכת,
8 היא בשלב הנוכחי, ובעתיד הנראה לעין, לא תתגרש בשום אופן והיא רועדת מאפשרות כזו,
9 בעלה מאיים עלייה פעמים רבות בגירושין, ובגלל הפחד שלה מכך, היא לא מעיזה לעשות שום דבר שמכעיס אותו.

אני חושב שהדברים יחסית ברורים, אין אפשרות כל כך ליצור איתו קשר כי הוא חושב שאף אחד לא יודע, 
ואם זה יתגלה, הוא יאשים בזה את אשתו וא"א לדעת מה זה יעשה.
בנוסף יש לציין שכל רב שדיברו איתו בנושא, אמר שצריך וחובה להתגרש, אבל צריך שזה יבוא ממנה, ולכן כרגע שהיא לא רוצה וגם לא הולכת לטיפול צריך פתרון אחר.
ואולי האתר הזה יכול להביא מזור, אבל אני לא יודע איך לחשוף אותו לזה. 
אם למישהו יש רעיון מה אפשר לעשות, כל פתרון שנראה לכם...
זה ממש להציל משפחה שלימה.
תודה רבה, אוהב אתכם, ובהצלחה לכולם.

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 2 ימים על ידי niceconversation. סיבה: טעיות כתיב

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 3 שבועות, 2 ימים #152243

נשמע שהסרטים והפורנוגרפיה זה החלק הפחות משמעותי בסיפור, כדאי וחובה להתייעץ עם גורם מקצועי מוסמך.
(באופן כללי, עם כל הכבוד לרבנים, הם לא אנשי מקצוע. כמו שבבעיה רפואית הולכים לרופא).

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 3 שבועות, 2 ימים #152244

כן פנו גם לאנשי מקצוע אבל היא לא רוצה טיפול כאמור
והוא אין מי שידבר איתו חוץ ממנה וזה הבעיה הגדולה 
נשמח לרעיון מחוץ לקופסה.

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 3 שבועות, 1 יום #152245

קשר עם המשפחה של הצד שלו יש?

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 3 שבועות, 1 יום #152248

זה באמת נשמע קשה.
גם לזה היא צריכה יעוץ מקצועי.
גם לנסות לדאוג לה שתוכל להתגרש.
אבל אנסה בכל מקרה..
אולי לדבר עם חברים שלו או משפחה מהצד שלו?
בעיה שאולי נמצאת, זה שהפורנו זה אולי (צריך להכיר את המצב) תחליף לחיים האמיתיים, ואז הוא מזלזל בערך של החיים שלו וגם במשפחה כתוצאה מזה.
פתרון שאמור לעזור אם זה המצב וגם אם לא:
אולי לנסות שיהיו חברים בבית או משפחה, שיהיו חברים שלו, לדאוג שיהיה לו חברה ואווירה חיובית, לחזק את הצדדים הטובים באישיות שלו, שיהיה לו קשר יום יומי.
אולי לשים תוכן לחיזוק האישיות או פסיכולוגיה. 
הכל צריך להיות עם הרבה חכמה.

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 3 שבועות, 1 יום #152254

• mose
  • דירוג זהב

יש לי יועצת נישואים שמומחת לנושא הזה של הגבר האלים ועוד 
כדאי ליצור קשר בפרטי

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 3 שבועות, 1 יום #152255

• אבי0533
  • רצף ניקיון נוכחי: 7 ימים
  • דירוג זהב

נשמע מאוד קשה.
מסכים עם מי שכתב שנשמע שהסרטים והפורנו זה הבעיה הכי קטנה כאן.

אני מניח שעבור האישה הדבר הכי טוב זה לאזור אומץ ולקחת את הצעדים לכיוון גירושין. עם ייעוץ של פסיכולוגית שמומחה לנושאים האלו, כמובן.
למה היא מפחדת מגירושין? היא חוששת שהבעל יתנהג באלימות ויפגע בה או בילדים? אולי היא חוששת מאיבוד המשענת הכלכלית?
נראה לי ששני אלו דברים שאפשר לפתור יחסית בקלות...

הייתי כן רוצה להציף שאלה אחרת: מה הדבר שהכי טוב לבעל? ברור לי שהמצב הנוכחי ממש לא טוב עבורו.
אם הוא אדם נורמלי (ולא סדיסט שנהנה מסבל של אחרים), בטוח לי שלא כיף לו מזה שהוא גורם לסבל לסביבתו. אבל הוא רגיל למצב הנוכחי ופשוט לא יודע איך לצאת מההרגל שלו.
גם לשבת כל היום על מחשב, זה לא דבר כ"כ כיף. נניח שהוא לא צופה בפורנו, אלא רק רואה סדרות תפלות במשך שעות ע"ג שעות... גם זה הרגשה של ריקנות וחוסר סיפוק עמוק [כאן אני מדבר מניסיון אישי], שקל להבין שהוא מוציא את התסכול מעצמו על אשתו וילדיו...
אם יהיה לו איזהושהיא תחתית (קו אדום. הרגשה של עד כאן. משהו שינער אותו עד לשד עצמותיו.), אולי הוא יתפוס את עצמו ויחליט לשנות גישה... אולי.
איום ממשי בגירושין יכול להיות בהחלט דבר כזה.

בכל מקרה, גם אם אתם לא רוצים לפנות לבעל, כדאי מאוד שהאישה תתחיל ללכת לקבוצת תמיכה. מה שאני יכול להמליץ זה S-Anon (אס-אנון), שזו קבוצת תמיכה לנשים של מכורים לתאווה (פורנו, אוננות ודברים גרועים יותר).
אני מאמין שיש סיכוי טוב שהיא תוכל לקבל שם כלים שיעזרו לה, שלא לדבר על הכוח העצום של התמיכה מנשים נוספות שעברו את מה שהיא עברה.
יש גם קבוצה בשם CODA - תלויי-יתר אנונימיים. יכול להיות שזה הבעיה שלה - תלות ייתר חולנית בבעלה.
שתי החברותות האלו עובדות בשיטת 12 הצעדים, והן חינמיות לחלוטין - מה שמהווה ייתרון על טיפול פסיכולוגי. (מעבירים באמצע המפגש כוס תרומות, ואומרים "מי שיש לו שייתן, מי אין לו שימשיך לבוא.")

אני בטוח שיש גם קבוצות תמיכה לנשים מוכות. אם כי אין לי ידע על כך...

כל הכבוד על האכפתיות שלכם. מקווה שתצליחו לעזור במקרה הכאוב הזה.
(כל הנכתב הוא על דעתי האישית. ואני ממש לא מטפל או "מייבין" גדול או קטן. אז קחו בעירבון מוגבל.)

חבר בקבוצות SA ובפורום GYE מאלול תשפ"א.
שואף לעשות את רצון אבא שבשמים. קצת מתקשה בדרך, אבל מאמין בהתקדמות.
פוסטרים של החלמה, מאמרי הרב טווערסקי על 12 הצעדים ויהדות

נערך לאחרונה: לפני 3 שבועות, 1 יום על ידי אבי0533.

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 2 שבועות, 6 ימים #152272

לשם הידע אני אח שלו, 
המשפחה שלו (בעיקר) מנסה לעזור להם!!
לי זה נודע רק עכשיו, כשהאחרים מנסים כבר שנה לעזור. 
הפחד, הוא בגלל שהוא אדם חזק, ומאוד בטוח בעצמו, וכך זה היה תמיד... 
וחוששים שהגאוה שלו לא תתן לו להכיר בבעיה, ואולי בהתמכרות שלו הוא מכיר כבעיה וגם לא ברור עד כמה,
המשפחה של האשה היא קטנה, ההורים מבוגרים, וגם האבא נכה, כך שהם לא כ"כ יכולים לעזור. 
חוץ מאח אחד שלה שקצת מעורב בזה.
אחותי שגילתה את זה לבד רק ממראה פניו, וניסתה הרבה זמן לעזור ולהפנות לייעוץ מקצועי והכל, 
כבר התייאשה.
היא טוענת, שבגלל שהוא מאוד חכם, הוא מצליח ע"י מניפולציות שונות, כמו מתנות מדי פעם, ועוד ועוד, לתת לה הרגשה, שבסך הכל, יכול להיות טוב, וזה רק התפרצויות, וכן הלאה,
כך שבהגדרה, קוראים לזה אשה מוכה, שכבר לא כ"כ מודעת למה שקורה, וזה הפך לסוג מסויים של הרגלות ואהבה למוכר, ולכן היא גם לא בטוחה שהיא רוצה לצאת מהזוגיות הזו,
כך שנשאר לדבר איתה רק על ההתמכרות, שכנראה היא הבעיה הקטנה, על אף שיכול להיות, שזה מגביר מאוד את המידות הרעות שלו, וגורם לשיגעון ממש.
וכמו שכבר כתבתי שהיא התחילה טיפול והפסיקה. 
כבר יש דיבורים בשקט אולי לערב את הרווחה שיעזרו לילדים וכדו'
ועכשיו אני בעזרתכם מנסה לחשוב על פתרון. 
באמת הקבוצות זה אולי רעיון שיכול לעזור לה,
והשאלה היא איך מגישים לה את זה.
גם ההתמקדות בחיובי יכול להיות טוב. 
ואני ישמח לקבל בפרטי את היועצת המדוברת 
030303mor@gmail.com‏

תגובה: בן משפחה שצריך עזרה!!! לפני 2 שבועות, 6 ימים #152273

• אבי0533
  • רצף ניקיון נוכחי: 7 ימים
  • דירוג זהב

זה נשמע כואב מאוד, ומזכיר לי ספורים של חברים בקבוצות SA על החיים שלהם לפני שהגיעו לקבוצות.
אני באמת חושב שקבוצות S-anon, ואולי גם CoDA ו-ACA, יוכלו לעזור לה המון.
קשה לומר, כאדם שלא מכיר את האישה, איך לשווק לה את זה. 

לכאורה, הייתי אומר משהו כמו, "גיסתי היקרה, את יודעת שלבעלך היקר יש בעיה מאוד לא פשוטה שהופכת אותו לאדם רע, למרות שהוא לא מודע לכך ובטוח שהוא לא היה רוצה בכך, אם היה יכול לשים לב. שנינו רוצים לעזור לו, ואני חושב שהדרך שבה תוכלי לעזור לו ולעצמך היא בללכת לקבוצות תמיכה אנונימיות שמיועדים לנשים של מכורים למדיה (לא להזכיר פורנו). תוכלי ללמוד שם כלים איך להתמודד עם מצבי הרוח שלו, וגם תוכלי לקבל שם הרבה תמיכה, שנראה לי שממש מגיע לך.
אני חושב שאת אישה מדהימה שעושה מעל ומעבר לכל מה שרעיה רגילה אמורה לעשות. אבל זה לא בושה לקבל תמיכה מאחרים, כדי שלא תתמוטטי עוד כמה חודשים מעומס ותסכול.
כמו כן, הייתי גם ממליץ לך ללכת לCoDA, מאחר שנראה לי שיש לך תלות לא בריאה בבעלך היקר. (אולי צריך לנסח את המשפט הזה יותר טוב)
ההמלצה שלי היא להגיע לשישה מפגשים ב-S-anon, ושישה ב-CoDA. אחרי זה תועלי להחליט האם את מתחברת לרעיון או שלא...  ואם לא, נחשוב על משהו אחר."

בהצלחה!

חבר בקבוצות SA ובפורום GYE מאלול תשפ"א.
שואף לעשות את רצון אבא שבשמים. קצת מתקשה בדרך, אבל מאמין בהתקדמות.
פוסטרים של החלמה, מאמרי הרב טווערסקי על 12 הצעדים ויהדות

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.51 שניות

Are you sure?

כן