mitgaber1 כתב on 12 ספט' 2025 04:40:
היי חבר
לפני שאתה עובד על לשנות את המעשה תנסה לשנות את הרצון והמוטיבציה, זה הדבר הכי חשוב פה - להבין ולא לרצות.
כי גם אם תהיה חסום מכל מקום אפשרי ולא יהיה לך שום מכשיר או אפשרות לראות משהו, עדיין תהיה לך האפשרות לעשות מעשים ולחשוב מחשבות לא צנועות.
הכל מתחיל מבפנים.
אני אגיד לך על עצמי, בעקבות דחייה ממישהי התחלתי לשמור על עצמי וללכת בדרך של gye.
התחלתי נטו מרצון פנימי וטלטלה של החיים שלי, החזקתי ושמרתי הרבה זמן ונפלתי, ואז התקנתי סינונים ובניתי לעצמי תכנית תגמולים בשביל תמריצים. ועדיין מתמודד, אבל זה הרבה יותר קל מאשר בהתחלה. לא כי אני לא יכול, כי אני לא רוצה.
בסוף, אנחנו בני אדם, אם תרצה משהו ממש, שום דבר לא יוכל לעמוד בפני זה כמעט.
החסימות והסינונים זה כדי למנוע טריגרים בשגגה.
תיכנס לתוכנית פה לעבודה על מוטיבציה, תתחיל כל יום לראות את הסרטונים המעולים פה, לקרוא ללמוד מה אפשר.
במקביל ברור שתנסה גם להימנע מלראות אבל שהדגש שלך כרגע, רק מהניסיון שלי, שיהיה על להגדיל את הידע, ולהגביר את המוטיבציה.
בהצלחה איש יקר!
אני מסכים עם כל מילה שmitgaber1 כתב. רק דבר אחד אני חושב אחרת, לדעתי דבר ראשון צריך לעשות מעשה, וזהו לעבור לחסימה הכי חזקה שיש, שכנראה זה חסימת נטפרי, ורק אחרי שעשינו בפועל מעשה, צריך להתחיל לעבוד כמו שהוא כתב, כי מבלי לעבוד תמיד תמצא את הפירצה, או את התחליף השלילית לזה,
ומצד שני רק לעבוד מבלי לחסום בפועל, גם זה לוקח זמן, ובנתיים מה יהיה? וגם באידיאולוגיה לבד, א"א לנצח את היצר, רק עם מעשים, כי לדאבונינו, שמעתי שהמרצים לנער מתמודד, הרימו ידים, כי אחרי הרצאה הכי טובה, יוצאים החברה ומוציאים מהכיס את הסמארטפון וכדו', והכל נמחק, אפילו למי שהחזיק קצת מעמד, הרי לכל אחד יש רגעים של קושי, אם זה אחרי שכעס על מישהו, או מתי שהוא רעב, או אלף סיבות אחרות, ואם זה יהיה פתוח, אז עוד לפני שהפעלת את המחשבה מה למדתי ומה אני אמור עכשיו לעשות, אזי באופן אוטומטי אתה כבר באמצע הפעולה השלילית,
לכן נראה לי מנסיוני שדבר ראשון זה לעשות מעשה ולעבור לחסימת נטפרי, אשר כמדומני זה החסימה הכי טובה שיש היום בשוק, ובד בבד עם זה, להתחיל לעבוד כדי להשתנות מבפנים.
שיהיה לך בהצלחה מרובה.