וואו. יש משהו מאוד מרשים במה שכתבת. לא רק בגלל הסיפור עצמו, אלא בגלל הנקודה שבה אתה נמצא היום. הרבה אנשים חיים שנים בתוך הרגלים שמכאיבים להם, מרגישים שהם הולכים ומאבדים שליטה, ובכל זאת ממשיכים להעמיד פנים שהכול בסדר. אתה בחרת לעצור ולהסתכל על המציאות כפי שהיא.
מה שעולה מהדברים שלך הוא לא רק מאבק ביצר כזה או אחר, אלא תחושה שהחיים התחילו להצטמצם סביבו. כשמשהו תופס כל כך הרבה מקום במחשבות, בזמן ובאנרגיה, האדם מתחיל להרגיש שהוא כבר לא באמת חופשי לבחור. לכן אני יכול להבין למה הגעת לנקודה שבה אמרת לעצמך שאתה רוצה שינוי.
לגבי הספרייה שצברת במשך השנים, נדמה לי שהקושי להיפרד ממנה אינו נובע רק מהתוכן עצמו. הרי מדובר בשנים של חיפוש, איסוף והשקעה. במובן מסוים היא הפכה להיות חלק מסיפור החיים שלך. לכן טבעי לחלוטין שהלב עדיין נאחז בה, גם בזמן שהשכל כבר מבקש ללכת למקום אחר.
לפעמים אנחנו חושבים ששינוי אמיתי מתחיל ברגע דרמטי אחד. לחיצה על כפתור, מחיקה מוחלטת, החלטה חדה. אבל פעמים רבות השינוי מתחיל הרבה קודם. הוא מתחיל ברגע שבו אדם מפסיק להגן על המקום שבו הוא נמצא ומתחיל להודות בפני עצמו שהוא רוצה עתיד אחר. מהבחינה הזאת, נשמע שכבר עשית צעד משמעותי.
עוד דבר שתפס אותי הוא שלא כתבת מתוך ייאוש. נשמע שאתה רואה את גודל הבעיה, אבל עדיין מאמין שאפשר לצאת ממנה. זו נקודה חשובה מאוד. מי שמאמין שאין לו סיכוי, בדרך כלל גם לא ינסה. אתה כבר מדבר על חופש, על ניקיון ועל בנייה מחדש. עצם זה שהמילים האלה חיות אצלך אומר שהלב שלך כבר פונה לכיוון אחר.
שינוי כיוון של הלב שווה יותר מתקופה ארוכה שבה אדם פשוט נסחף עם הזרם. תמשיך להתקדם צעד אחר צעד, בלי להיבהל מהדרך שעוד נשארה ובלי לשכוח להעריך כל התקדמות.
מאחל לך שתזכה למצוא שלווה פנימית, כוח והתמדה. שתצליח לבנות לעצמך חיים שיש בהם יותר חירות, יותר נוכחות ויותר שמחה. וגם אם הדרך תהיה ארוכה, אל תאבד את האמון בכך שאדם מסוגל להשתנות. לפעמים המקומות שנראו לנו כחלק בלתי נפרד מאיתנו, הופכים עם הזמן לפרק מאחורינו ולא להגדרה של מי שאנחנו.