ברוכים הבאים, אורח

התמכרות ארוכת שנים
(1 צופה) (1) אורח
  • עמוד:
  • 1

נושא: התמכרות ארוכת שנים 61 צפיות

התמכרות ארוכת שנים לפני 4 ימים, 13 שעות #156009

• brightjellyfish64
  • רצף ניקיון נוכחי: 4 ימים
  • חבר חדש

שלום, לכולם אני כבר מיואש מהמצב שלי
אני בחור דתי שכבר מעל 8-9 שנים מתמודד עם הדבר הזה שקוראים לו פורנו או אוננות בצורה כזאתי או אחרת כל חיי אני למדתי בישיבה תיכונית והיום אני לומד בישיבת הסדר ואני פשוט לא מצליח להבין איך זה קורה לי אני יודע שזה רגע אני נגעל מזה אני נגעל מעצמי ובקש הכי קל שיש אני נופל לזה למה כי בא למה כי משעמם לי למה כי אני צריך וכשאני בישיבה נניח אני יכול להיות ללא זה במשך שבועיים רצופים ולאחרונה יש לי התקפי תאווה לא רציונלים אשר גורמים לי כמעט ליפול אפילו בישיבה כרגע עוד לא עברתי את הקו אבל אני משתוקק לחזור הביתה בשביל לפרוק ואני כבר לא יודע מה לעשות כל פעם ניסיתי לצמצם היו תקופות שהצלחתי והתייאשתי ניסיתי לצמצם התחלתי התייאשתי היום אני כבר רוצה להתחיל לצאת עם נשים ואיך אני יכול לעשות את זה כשזה המקום שאני נמצא בו אני יודע שזה לא אני אבל איך אני יכול להסתכל לאישה בעיניים ככה וליצור איתה קשר כזה.
הדרך התחילה מפרסומת שקפצה במחשב שמשום מה לא עזבה אותי ואז לאט לאט נמשכתי לדברים רכים ומשם והלאה זה הדרדר עד שהתחלתי לצפות בפורנו רציני לפני בערך 4-5 שנים בתקופת הישיבה. 
הדחייה שלי מזה היא מעבר מהפן הדתי זה מהפן המוסרי מה לי ולזה לא ככה אני חושב על נשים לא ככה אני חושב על מין ואני יודע את זה לא ככה אני חושב על עצמי אני נגעל מזה מצד אחד ומצד שני אני מאוד נמשך לזה ואני לא מצליח להבין למה ואיך ומרוב שהוטמע ההרגל אני עושה את זה כמו כלום 
מישהו בבקשה איך אני יוצא מזה אני לא יודע איך להמשיך את חיי מבלי לצאת מזה

נערך לאחרונה: לפני 4 ימים, 12 שעות על ידי brightjellyfish64.

תגובה: התמכרות ארוכת שנים לפני 3 ימים, 4 שעות #156011

• brightjellyfish64
  • רצף ניקיון נוכחי: 4 ימים
  • חבר חדש

אחרי שראיתי שעוזר לעשות פה מין יומן החלטתי שאכתוב כאן כדי לפרוק מעבר לצאט ובעצם להראות תהליך אשתדל לעשות זאת פעם ביום.
עכשיו מוצש בעזרת השם מחר יש ישיבה ולפני רגע הייתי במיטה והתלבטתי האם ליפול כי משעמם כי בא לי וברוך השם הקדוש ברוך הוט עשה עמי חסד ואמר לי להגיע לכאן אני מעוניין לכתוב ולתקשר את מה שעובר עליי כי אני מרגיש שזה מה שישחרר אותי מזה כי שה באמת הכלא שלי אני שמח שהתמודדתי עם זה ואמנם זה ניצחון קטן אבל זאת התחלה בתחום.
אני לא יודע להתמודד עם נפילות כי קשה לי ליפול ואז להתמודד מחדש אז אצטרך בזה עזרה ובעזרת השם שלא אהיה בניסיון הזה אבל אם אהיה תכתבו לי בבקשה

תגובה: התמכרות ארוכת שנים לפני 2 ימים, 3 שעות #156018

• symcha
  • רצף ניקיון נוכחי: 25 ימים
  • חבר ותיק

אני לא יודע להתמודד עם נפילות כי קשה לי ליפול ואז להתמודד מחדש אז אצטרך בזה עזרה ובעזרת השם שלא אהיה בניסיון הזה אבל אם אהיה תכתבו לי בבקשה

התכוונת כנראה שנכתוב לך כבר כעת כדי שלא תהיה בנסיון..

אז ככה, .. היקר (איך מאייתים את השם האנגלי המסובך הזה?). ברוך הבא לפורום המיוחד הזה שבו מתחזקים יהודים מאמינים, איך להתרחק מטומאת הגויים ש'נשפכת' מהאינטרנט,
אני ג"כ נמצא כאן לאחרונה ומתחזק כאן מאד, אני חושב שתוכל לקבל הרבה מאד חוץ מהכלים שיש באתר, גם מהשיתוף ההדדי, אתה לא מתמודד לבד בכלל, כל החברים האנונימיים בפורום (שמאחוריהם מסתתרים אנשים בגודל טבעי..), נמצאים איתך בהתמודדות ורוצים לעזור לך להצליח בה מאד, ולעשות את רצון אבינו שבשמים!
אני רק מוסיף, שחוץ מכל זה (אלו שבפורום) ישנם עוד הרבה, יתכן שמאוד הרבה שג"כ מתמודדים עם זה וגם הם מאמינים ורוצים להתנקות ולעשות רצון אבינו שבשמים, רק שהם עדיין לא הגיעו לכאן מאיזה סיבות שהם, אבל גם הם איתך ואיתנו במערכה!
שנצליח לנצח את כל האויבים המרים, האיראנים חמאס חיזבאללה טורקיה וכו' וכו' וכמובן את טומאת האינטרנט, אמן!

תגובה: התמכרות ארוכת שנים לפני 1 יום, 14 שעות #156024

• פיניוני
  • רצף ניקיון נוכחי: 35 ימים
  • דירוג כסף
brightjellyfish64 היקר!!!!
דבר ראשון שאפו לך על האומץ להכנס לכאן ולפרוק קצת מלבך.... מי כמונו יודעים שזה בכלל בכלל לא פשוט!, וזה דורש החלטה שאני הולך לעשות משהו.... ושאני רוצה לצאת מזה!!! זהו, נמאס לי!!!!....

שנית, אנחנו כאן כולנו יחד איתך, וגם אתה איתנו בדרך הזו, ובסייעתא דשמיא גדולה עוד נכנס לכאן עם מאות ואלפי ימי נקיות בכדי לעזור לנופלים הבאים שלא יהיו...(כי לא יחדל אביון מקרב הארץ...).

המון הצלחה בדרך

מבינים אותך כמו שאף אחד עד היום לא הבין.... ואוהבים מאד מאד

מאד ממליץ על תוכנית "לטוס אל החופש" יש שם כלים נפלאים שלי הם עזרו ועוזרים המון!!!
נערך לאחרונה: לפני 1 יום, 14 שעות על ידי פיניוני.

תגובה: התמכרות ארוכת שנים לפני 1 יום, 11 שעות #156027

• resilientlynx04
  • רצף ניקיון נוכחי: 18 ימים
  • חבר חדש

שלום לך יקר, וברוך הבא.

קראתי את המילים שלך, והכאב והשבר שיוצאים מהן פשוט חותכים את הלב. הזעקה שלך היא זעקה של בחור ישר, בעל מוסר גבוה, שרוצה לחיות חיים אמיצים וטהורים, ומוצא את עצמו כבול בשלשלאות של הרגל שהוא פשוט שונא.

הפער הזה – בין מי שאתה באמת, בחור שלומד בישיבת הסדר ומבין את הערך של אישה ושל קדושה, לבין המקום שבו היד לוחצת על המקלדת – הוא פער משגע. הוא מייצר תחושת קבס עצמית קשה מאוד. אבל הדבר הראשון שאני רוצה להגיד לך, וזה קריטי: הגועל שאתה מרגיש הוא סימן בריא. הוא ההוכחה שהנשמה והמוסר שלך לא מתו. אתה לא צבוע ולא שקרן; אתה פשוט חייל פצוע בקרב קשה מאוד.

ההתמודדות שלך היא קלאסית לעולם הישיבות, והנה כמה דברים שחשוב שתבין על המצב שלך, לצד כלים מעשיים שיעזרו לך לצאת מהמצר:

1. המלכודת של "הישיבה מול הבית"

שאלת איך זה הגיוני שבישיבה אתה יכול להחזיק שבועיים בלי בעיה, ובבית הכל קורס? התשובה היא לא שבישיבה אתה צדיק ובבית אתה רשע. התשובה היא נוירולוגית (מבנה המוח).

המוח שלנו עובד לפי טריגרים והקשרים סביבתיים. בישיבה יש לך סדר יום, לימוד, חברים, אווירה תורנית ולו"ז צפוף. המוח שלך מקשר את הישיבה למקום של "שמירה".

הבית, לעומת זאת, מקושר אצלך במוח כבר 8-9 שנים כמקום הפורקן, השיעמום והלבד. ברגע שאתה רק חושב על הבית, המוח המכור נדלק ומייצר את "התקפי התאווה הלא רציונליים" שאתה חווה בישיבה. המוח פשוט מכין את עצמו למנת הדופמין שהוא רגיל לקבל בבית. זה לא יצר הרע רוחני – זה מנגנון ביולוגי של התמכרות.

2. הדיסוננס המוסרי: "איך אני נמשך למשהו שאני נגעל ממנו?"

כתבת שזה נוגד את כל מה שאתה מאמין בו לגבי נשים ומין, ושאתה לא מבין איך אתה עדיין נמשך לזה.

הסוד של פורנוגרפיה הוא שהיא "אונסת" את מערכת התגמול של המוח. היא מציגה מראות קיצוניים שמפעילים דחפים הישרדותיים עמוקים. המוח שלך נמשך לזה לא בגלל שזה מי שאתה, אלא בגלל שזה כמו סם – הגוף מגיב לחומר הכימי (דופמין) בלי קשר לערכים של האדם. החלק שנמשך לזה הוא ההרגל שנחקק במוח; החלק שאינו רוצה בזה הוא אתה האמיתי.

3. הפחד המשתק מפני זוגיות וקשר

החשש שלך לצאת עם נשים ולהסתכל להן בעיניים הוא הגיוני ומראה על המצפון הבריא שלך. אבל אל תיתן לפחד הזה לשתק אותך.

אנחנו לא מביאים את הנגמלים שלנו לחתונה כשהם "מלאכים מושלמים שמעולם לא חטאו", אלא כשהם בתהליך של החלמה. ברגע שתתחיל לעבוד על זה ברצינות ותראה ימים נקיים, הביטחון העצמי שלך יחזור, ואתה תוכל להסתכל לבחורה בעיניים בידיעה שאתה נלחם על החיים שלך ועל הטהרה שלך בשבילה ובשביל המשפחה שתקימו. נישואין הם לא קסם שפותר התמכרות, ולכן הצעד שאתה עושה עכשיו – לטפל בזה לפני שאתה נכנס לעולם השידוכים – הוא הצעד הכי אחראי והכי בוגר שיכולת לעשות.

צעדים מעשיים שאתה חייב לעשות מהיום:

כמו שראית, לנסות "להצטמצם" לבד בכוח הרצון תמיד נגמר בייאוש. התמכרות לא מנצחים בכוח, מנצחים בשיטה.

סינון מוחלט על המכשירים: אל תסמוך על עצמך אפילו לשנייה. המחשב והטלפון שלך בבית חייבים לעבור חסימה קשוחה (כמו 'תוכנת רימון' או חסימות ייעודיות של האתר). המטרה היא שברגע של "ראייה שחורה", הטכנולוגיה תעצור אותך פיזית לפני שהמוח שלך יספיק לחשוב.

תוכנית הגנה לזמני מעבר: הדרך מהישיבה הביתה היא נקודת התורפה שלך. תכין מראש תוכנית לזמן שאתה מגיע הביתה: אל תישאר לבד בחדר עם מכשיר פתוח. תתחייב לצאת עם חברים, לשבת עם המשפחה בסלון, או ללכת לישון בלי המכשיר ליד המיטה.

אל תישאר לבד – קח "חבר לדרך": הבדידות והסודיות הן החמצן של היצר הזה. פנה למערכת האתר כאן ובקש "חבר לדרך" (ספונסר אנונימי). שיחה יומית קצרה עם מישהו שמבין בדיוק מה עובר עליך תוריד ממך את משא האשמה ותתן לך כוח לעבור יום ועוד יום.

עבודה של "רק להיום": תפסיק לחשוב על איך תסתדר כל החיים או מה יהיה בשידוכים. המשימה שלך היא רק לעבור את ה-24 שעות הקרובות נקי. מחר בבוקר תבקש כוח מחדש רק עבור אותו היום.

אתה נמצא במקום הנכון. אלפי בחורי ישיבות חווים וחוו בדיוק את מה שאתה מתאר, והצליחו לצאת מזה לחירות אמיתית, להתחתן ולהקים בתים נפלאים בקדושה. אל תתייאש, הדרך שלך להתחלה חדשה מתחילה ממש עכשיו.

כולנו כאן איתך, אל תישאר לבד בחושך

• עמוד:
  • 1
זמן ליצירת דף: 0.39 שניות

Are you sure?

כן