שלום לכולם. לאחר כמה שבועות פה אני מציג את עצמי בפורום הזה מה שלא עשיתי עד כה.
בן 34. נשוי +. דתי לאומי בוגר ישיבות. תורני (אאוץ' זה כואב). פעיל בקהילה, מעורב עם הבריות. בחור טוב. באמת. תורה - יוק. שנים לא פתחתי גמרא או למעשה כל ספר אחר. מעניש את עצמי. מרגיש לא ראוי.
גדלתי בפ"ת. כמו באותם ימים - מסר מבולבל בבני עקיבא שנוצר מהבליל של התורניות שספגנו מהרמי"ם בישיבה התיכונית מול המזרוחניקיות של הבתים בהם גדלנו. ב"ה התחזקתי במהלך השנים ואני הרבה יותר תורני מההורים שלי (ה' יעזור לי). חשיפה לתקשורת הייתה כמעט כמו בבית חילוני. (רק בשיעור א' פגשתי חברים שאין להם טלוויזיה בבית). אינטרנט היה לי כבר בכיתה ט'. שנת תשנ"ה. עוד לא קראו לזה ככה, רק דברו על מודמים שמתקשרים ביניהם. וישר היו החומרים. למרות שגם הייתי יכול לשבת עם אמא שלי ולראות סרט עם סצנה לא צנועה. אני יודע שזה נשמע לא יאומן לחלק מכם. לאונן התחלתי יחסית מאוחר בכיתה י'. זה לא הפריע לי באותם ימים מבחינה דתית. אחרי התיכון הלכתי לישיבה. לבירור עם עצמי. ושם נתפסתי חזק. שבועות של התעלות. של מתיקות התורה של דבקות של רצון לרקוד מהתורה ומהקב"ה. ובבית פעם בשבועיים - בום. היום אני מבין שהייאוש שאוחז בי התחיל באותם ימים - איך בתוך החוויה המדהימה של קבלת עול מלכות שמיים ועול מצוות מבחירה מלאה , בדיבוק חברים של יראת שמיים, של דיונים אל תוך הלילה על תפקידנו ועל העם הארץ והתורה, של פורים מדהים בו עמדתי על השולחנות וצעקתי: "רק תורה!!!" - גם שם ברגעי השיא של חיי הרוחניים, לא הצלחתי להתמודד. ואז מסלול הסדר, גיוס, חתונה עם אישה מדהימה בשיעור ו', אברך 3 שנים ויציאה לחיים. ובתוך כל זה ממשיך ליפול. בעצם בלי שום תקופה של ממש ללא נפילות. מרגיש שחי חיים כפולים. מרגיש שה' פתח לי את השמיים, נשארתי שם שבועיים והפלתי את עצמי, ומאז ככה, קם קצת הולך שני צעדים ונופל. שורד. מנסה לפצות את הרגשות אשמה הרוחניים על האוננות והניתוק מתורה בהתעסקות עם חסד, כיוון מקצועי שגם עוזר לאנשים ודברים דומים. מרגיש שהייתי יוכל להיות ת"ח היום. באמת. ופיספסתי את זה. אוי מה היה לי. לא קם לתפילה שנים (שם שעון אך תמיד מכבה אותו, לרוב לא באמת ישן עוד, היי - לפחות הענשתי את עצמי!). מניח תפילין בחופזה. משדר שדר לא ברור לילדים. זוכר את האוננות הראשונה אחרי החתונה. האוננות הראשונה בזמן היתר. כל פעם מסמר נוסף בארון הקבורה הרוחני. התחושה הכי קשה היא - מה, כאילו מה לעזאזל עשית פה הרגע? בשביל מה ובשביל מי? מה יצא לך מזה???
הלכתי לפסיכולוג בגיל 28. לא עזר. לפני כן בטיפול אלטרנטיבי שלא עזר. לפני כן בהתייעצות פעמיים עם ת"ח גדול. לא עזר אפילו ליום. שאלתי אותו האם זאת בעיה שצריכה טיפול מקצועי. אמר לי שאם זה רק בימי הרחקה אז לא. כנראה שאז עוד לא אוננתי גם בזמנים שאשתי מותרת. היום זה קורה גם אז. אין שום בעיה בחיי אישות.
אשתי יודעת כבר 11 שנה שלבעלה יש משהו. משהו לא ברור. הוא חי בשני רבדים, רוצה גדולות ומתנהג ביומיום כמו ילד. לא מצליחה להבין מה המפתח, מה הסיפור. מזמן אמרה לי שאני מכור. מכור למה? להכול. דפוס של מכור. מקובע בלופ של דפוסי התנהגות שמשניאים עלי את היומיום אך ללא יכולת לצאת מזה. אויה לי מה יקרה שתגלה למה בדיוק.
אני מרגיש שני קווים של מחלה שזורים זה זה - התאווה והכעס. יד ביד הם נעים, מזינים אחד את השני, גדלים זה מהשפעתו של זה. פיתחתי תיאוריות שלמות על הזוגיות שלנו, מי אשם במה אשם למה וכמה. הלכנו לטיפולים. סדנאות. חיפשנו תשובות כשעמוק בלב אני יודע שהכל מוזן מהאשמה, התסכול והבריחות שלי.
בכעסי נהגתי באלימות. לא, לא הרמתי ידיים, אך סגנון הדיבור הלך והחריף, זלזול והשפלה מילולית. כמה פעמים הטחתי חפצים בזעם על הרצפה. מאז האלימות שוהה באוויר, מרחפת לה עוד זמן רב. וגם בזה השתמשתי - שלוש שנים זה לא קרה שוב, כיוון שידעתי שאבוי לי אם זה יישַנֶה, ואז התחלתי להשתמש נגדה בטיעון שהיא מפחדת ממני, שאהיה אלים שוב, לכן אין בינינו שיח אמתי, והכל תקוע... והיא אשמה במצב הנישואים...
ובתווך השימוש. לאט לאט הידרדרתי, לאוננות גם בבית, גם בזמן היתר, גם לפני טבילה... בסתמיות, הענשה עצמית, בתוקפנות עצמית - כנראה שהתוקפנות שרציתי לבטא כלפי חוץ, והחנקתי בעבור כי ידעתי שהמחיר יהיה כבד - חזרה פנימה בהלקאה וטינוף עצמי.
איבדתי שליטה על חיי - ניתבתי את ההחלטות לפי השיפוט הרוחני שלי על עצמי, כשהשימוש כמובן היה ציון שלילי גדול, שגרם לי לעזוב למעשה את הרצון לגדול בתורה, לרדת מההר שנייה אחרי שעליתי עליו.
בהחלמה
זיו