זילי כתב:
קפצתי שוב לבקר...
נראה כי הים הוא אותו ים
זילי יקר,
לאחרונה יצא לי להיות בים, אבל ממש בתוך הים. כבר המון שנים שזה לא יצא לי. לא יודע למה. אולי קצת סלדתי מזה. אולי פחדתי שיהיה לי קר או שאחטוף מכת שמש.
בכל אופן, ממש קשה לי לתאר במילים את החוייה החיובית. זה היה פשוט... לא יודע מה להגיד (אולי: חיבור). הנפש שלי קמה לתחייה.
אז מבחוץ, הים היה נראה ממש אותו דבר, כמו כל הפעמים שבהן רק הסתכלתי עליו, אבל כשנכנסתי פנימה - גיליתי ים אחר לחלוטין!...
הדיון בדבריך מזכיר לי קצת את הסיבה המרכזית שבגללה קרא הרב וולבה לספרו "עלי שור", שבעברית פשוטה פירושו "על החומה". הוא מתאר בהקדמת הספר טיפוס שנמצא בתוך בית המדרש, לומד וכו', אבל הוא נמצא "על החומה" של בית המדרש. הוא נמצא מבחוץ והוא לא נכנס פנימה, למרות כל מה שהוא עושה. הוא לא מבין באמת מהם חיי תורה (אין לי כוח להוציא עכשיו את הספר ולצטט, למרות שאני רואה אותו ממקום מושבי. אבל אם זה יהיה ממש חשוב למישהו...).
גם בתכנית זה ממש כך. אפשר לצעוד את הצעדים, ואפשר להיות כמו ילד שמטפס על המעקה של המדרגות. זה נראה שגם הוא עולה, אבל בסוף הוא מחליק. הוא לא באמת טיפס במדרגות.
אה, ועוד משהו חשוב. מאוד. זה שאני משתדל להשקיע בתכנית, ונמצא בצעד שמיני, ונקי למעלה מ-500 יום, ממש לא אומר שאני "בפנים". מדובר בעבודה רוחנית עמוקה מאוד, ופעמים רבות אני מרגיש בחוש שאני "על החומה" או אפילו "מחוץ לחומה", במקום שאני בכלל לא יכול לראות מה קורה בפנים. אבל כשאני משתדל להיות מחובר, אפילו חלקית, אלוקים עוזר לי. "אם תלך בעקבות הדברים הללו
בחצי מאותה התלהבות שהפגנת באשר מזגת כוסית נוספת, זה לעולם לא ייכשל. אביך שבשמים לעולם לא יאכזב אותך!" (הספר הגדול, עמ' 142)
"וְעַמְּךָ מַסְבִּיבִים אוֹתָם כַּחוֹמָה. וְאַתָּה מִן הַשָּׁמַיִם תַּשְׁגִּיחַ אוֹתָם לְרַחֵמָה" (פיוט לימים נוראים).