כל הכבוד. הצלחה. במלוא הערכה.
קראת את ההודעה שכתבתי היום בצהרים? :'(
תודה על התגובות חברים זה מחזק.
חבר יקר,
אני מזדהה עם הכאב שלך, עם התחושות המוכרות כל כך של גועל מעצמי, ייאוש ובעיקר פספוס. "למה הייתי צריך את זה? היה לי כל כך טוב בכל הימים שהייתי נקי, ועכשיו אני מרגיש כל כך רע, אז למה?". תאמין לי שאני יודע על מה אתה כותב, לא בגלל שקראתי על זה אלא בגלל שהייתי שם. לא פעם, לא עשר פעמים, לא מאה פעמים, אלא אלפי פעמים. הסרט הזה חזר על עצמו כל כך הרבה פעמים, שלא משנה כמה זמן אלוקים יתן לי בנקיות - תמיד אוכל להרגיש את זה כאילו זה היה עכשיו.
אצלי זה תמיד הוביל לנסיון חדש לאלף את החתול שבתוכי, מתוך תקווה שאולי הפעם זה יצליח. אולי הפעם החתול יפסיק להיות חתול ולא יזרוק ויהרוס הכל ברגע שהוא יראה עכבר. הבעיה היא שזה אף פעם לא עבד. כל פעם זאת היתה הפסקה חדשה, וכל פעם התחלה חדשה, אבל כל פעם זה גם נגמר בנפילה חדשה. באמת שרציתי - אבל לא יכולתי.
השאלה היא למה? אם אני כל כך רוצה להפסיק - למה אני לא יכול? הנה אתה מתאר את הפספוס, את הרגשת הריקנות, את חוסר התועלת שבנפילות, אז אם נשארה בי אפילו רק טיפת שפיות, זה היה אמור להספיק עבורי כדי שבפעם הבאה לא אעשה את זה. הרי אם היה מדובר על כל דבר אחר בעולם - השכל הישר היה גובר על השטות והטפשות הרגעית, ולא הייתי שוב ושוב מכניס יד לאש רק מתוך מחשבה אוילית שאולי הפעם זה לא ישרוף.
כאשר הגעתי לתחתית שלי, הסבירו לי שיש לי אובססיה מחשבתית למין ולתאווה. פירושו של דבר הוא שהראש שלי עובד שונה מאשר ראש של אדם אחר. זה סוג של מחלת נפש שפגעה בי לפני הרבה שנים, ומאז אני שבוי בידיה. האובססיה היא המחשבה האין סופית על מין, הקישור של כל אישה ברחוב לתאווה, הרצון הנואש למין וכן הלאה. אני לא אדם רגיל בנושא הזה, למרות שכלפי חוץ אני נראה די בסדר. (הסבירו לי עוד כמה דברים כמו האלרגיה שפיתחתי וגם המחלה הרוחנית, אבל זה נושא לפעם אחרת).
כשהבנתי שאני בעייתי, שאני חולה, הבנתי גם שזה לא יעבוד עבורי סתם ככה עם עוד החלטה להפסיק. נכון שאני לא רוצה ליפול, אבל זה גדול עליי, זה לא לכוחות שלי, או במילים אחרות: אני חסר אונים מול התאווה. נכון, זה טפשי, זה פיספוס, זה כואב ומה לא - אבל כמה שרק אנסה - לא אצליח להימנע מהנפילה הבאה. לא משנה אם אני נקי 39 ימים, או 390 ימים - כאשר האובססיה תתפוס אותי - היא תכריע אותי.
ההבנה הזאת היתה עבורי השער לחופש. כן, באופן פרדוקסלי, דוקא ההבנה שאין לי סיכוי - היתה הסיכוי הראשון של בחיים למפוכחות מינית ושחרור מעצמי. ההודאה בכך שאני חסר אונים גרמה לי להזיז את עצמי לכיוון של חיפוש פיתרון, במקום נסיון עקר נוסף של החלטה תקיפה לא ליפול. ההחלטות האלו לא עבדו, אבל ההודאה בחוסר אונים (כחלק מתכנית הגמילה כולה) עזרו לי להישאר נקי מאז.
מעריך את ההשקעה שלך במיוחד שאתה נקי כבר המון המון זמן ויש נטייה לאנשים לשכוח את כל הקשיים שהיו להם פעם,אז תודה.
הבנתי אותך.
אני עדיין לא יכול להגיד שאצלי זו מחלת נפש כמו שאתה מגדיר את זה,אני כן יכול להגיד שיש לי יצר מאוד חזק ודמיון מאוד מפותח ושאני נהיה עיוור וטיפש ברגע שאני בתוך החטא.אבל נראה לי שכל מי שפה מרגיש אותו דבר.
האמת היא שעד עכשיו לא התחלתי את תכנית 12 השלבים אלא רק עברתי ברפרוף על התוכן.
אני מאמין שאם כולכם מדברים על זה אז ברור שזה עובד.
האם אני יכול למצוא מישהו שיעזור לי עם התכנית?אבל ממש יעזור?
כי אני די עצלן בשביל לקרוא את כל הספרים האלה הלבן הגדול וזה..