eitan76 כתב on 05 ינו' 2014 20:49:
אז איפה החידוש? האם זה בזעקה לה' לפני הנפילה ולא רק אחריה?
הנה ממש לפני עשר דקות תקף אותי גל שקרא לי ללכת בעקבות התאווה אחרי כמה ימים של נקיות. אני מודה ומתוודה כי כמעט ועשיתי זאת. ברגע האחרון נכנסתי לכאן במקום למקום אחר מוצלח הרבה פחות... אני מרגיש ומעריך שאחרי שאצא מפה גם הרצון שהיה קודם לתאווה כבר לא יהיה שם (ואולי אני טועה?). איפה הייתה פה הכניעה? או שלא הייתה פה?
א. חידוש? לא יודע. החלמה יש ב"ה, עינינו רואות אותה.
אני הגעתי ל-SA כשהייתי נקי מנפילות כ-7 חודשים(!) באותו הזמן לערך למדתי בישיבה את הסוגיה שלעיל, והיה לי ברור ש'תורה מביאה לידי זהירות' - קשר לקב"ה יביא אותי להיזהר בדרכי, להבחין כי אני עומד במקום\מצב מסוכן ועלול ליפול, ובע"ה אתרחק משם. בשפת התכנית: צעדים 1-2-3. ב"ה הזהירות הזו החזיקה מעמד למעלה משנה נוספת, xסה"כ 597 יום. כשהקב"ה זימן בפני הזדמנו עסקית שהכריחה אותי ללכת בדרך חדשה, וברור לי שאני צריך להתקדם איתה, הרי אני נקי כשנה ו-8 חודשים, וכבר לא צריך להיות ספון במקום והמוכר אלי... זהירות מה'לא מוכר' לא היתה רלוונטית, הרי אני מנסה לצעוד בדרך חדשה בעולמו של הקב"ה... הלחץ והפחד מהלא נודע הכריעו אותי, והפתח הראשון שמצאתי הפנה אותי ישירות אל המפלט המוכר והידוע: סרטון תמים (באמת) שמערכת 'רימון' חסמה-> גישה לרשת אלחוטית של שכנים-> גיליתי שהסרטון התמים מובא באתר לא תמים-> שיטות באתר הלא תמים, ונפילה...
נסיונם של מכורים לאלכוהול ותאווה המובאים בספר הגדול ובספר הלבן (אפשר לקבל במייל לכתובת שהביאו לך למעלה) אומר שההתמכרות מתלבשת על ריק רוחני שמבצבץ מבעד לפגמי אופי (יש מי שיכנה אותם 'מידות מקולקלות'. תקרא להם איך שתקרא להם, רק אל תתן לנקיפות מצפון למשול בך, רק לא-ל רם ונישא...
). ההחלמה מתמקדת במילוי רוחני, והחלמה מפגמי האופי, שם נמצאת עיקר 'העבודה' - צעדים 4-9.
אפשר לשמור על נקיות לאורך זמן כלשהו , קצר או ארוך, בעזרת שרירים חזקים. כניעה מאפשרת לעשות שינוי בחיים.
רוב ברכה