chaim כתב on 08 ינו' 2014 22:01:
שלום חברים.
נכנסתי לפני יומיים לאתר, ואומר את האמת... מדהים!!! מדהים לגלות שבעצם אני אדם נורמלי אבל עם מחלה קשה....
אבל רק שאלה אחת ויחידה....
מדוע על כל הבעיות הקשיים והיסורים שיש לנו בחיים ידענו להתגבר, אבל על מחלת התאווה שכל אחד מאיתנו עשה את כל המאמצים להתגבר. לא הצליח להתגבר?
מדוע??? מדוע??? מדוע??? מה ההבדל???
נניח שחולה בסרטן היה כותב את הדברים, זה היה נראה בערך ככה:
שלום חברים.
נכנסתי לפני יומיים למחלקה האונקולוגית, ואומר את האמת... מדהים!!! מדהים לגלות שבעצם אני אדם נורמלי אבל עם מחלה קשה....
אבל רק שאלה אחת ויחידה....
מדוע על כל הבעיות הקשיים והיסורים שיש לנו בחיים ידענו להתגבר, אבל על מחלת הסרטן שכל אחד מאיתנו עשה את כל המאמצים להתגבר. לא הצליח להתגבר?
מדוע??? מדוע??? מדוע??? מה ההבדל???
טוב, זה לא בדיוק אותו דבר אבל הרעיון הוא דומה. אני מאמין שאני אדם חולה - אז אני מאמין שהשאלה למה לא הצלחתי להתגבר על המחלה היא לא רלוונטית. לא בחרתי להיות חולה ולא בחרתי להחלים. יש אלוקים בעולם שמהסיבות שלו הוא בוחר מי יהיה חולה ומי יחלים, וזה לא כל כך קשור לשאלה האם אני אדם דתי או חילוני, יהודי או גוי.
אגב, אני משתתף בקבוצה של מכורים למין אנונימיים בחו"ל ויש הרבה חברים גויים שמגיעים בדיוק בגלל אותה סיבה שאנחנו מגיעים. גם אני אהבתי לשקר את עצמי ולהסביר לעצמי שאם זה רק היה מותר אז לא היתה לי בעיה, אבל כל זמן ששיקרתי את עצמי - לא החלמתי. כאשר הסכמתי להיות כנה (קודם כל עם עצמי ואחר כך עם חברים נוספים) הבנתי את ההונאה העצמית שלי והעדפתי לזנוח אותה. כואב לי ואני רוצה להפסיק - זוהי כל התורה כולה.