אהלן,
מה נשמע?
מוזר לכתוב פה, בפורום כזה.
האמת, שאני אפילו לא לגמרי בטוח שזה המקום בשבילי.
כן, מסתבר שאני מכור. כן, אני מנסה לצאת מזה כבר זמן ארוך מאד (התחלתי ליפול לפני כעשר שנים, ולנסות באמת לצאת התחלתי לפני כ7 שנים). רק לאחרונה נכנסתי לאתר, ובהחלט קיבלתי הרבה מהתבוננות בחומרים השונים שיש כאן, אבל......
אני בכלל לא בטוח שזה המקום בשבילי.
[כל מה שנכתב מכאן והלאה הוא תהיה, אני לא סגור על שום דבר מאלו עד הסוף]
הדיבורים כאן לא מצליחים להתיישב לי על הלב. אני מרגיש המון זיוף ב"אוהבים אותך", לא מסוגל להאמין באמת ב12 הצעדים (בעיקר בקטע של היחס אל האדם כמכור לכל החיים, תמיד בניסיון, תמיד עלול ליפול), ואני לא ממש רואה את עצמי הופך את התהליך ל100% מחיי. להיפך. אני מרגיש שאם הנפש שלי תהיה עסוקה רק בזה, אם אקדיש כוחות אך ורק להתמודדות - אשאב יותר. אהיה כבוי. אמות מבפנים. אני אדם של רוחב, של סקרנות, אדם שלא מסוגל להישאר במקום אחד ולהשתהות בו. תמיד הלאה, תמיד עוד (זו נקודה שהחריפה מאד את הקושי בהתמודדות), תמיד לזוז.
קשה לי גם עם המחשבה על חבורה. דיבורים כמו "גיליתי שלבד אני לא מסוגל" הם קשים לי (כשמדובר בעזרת אדם, ולא בעזרת אלוקים). אני לא מאמין בזה, אלא חושב שבאדם יש הכוחות להתמודד, רק צריך לדעת איך. אם אהיה תלוי בעזרת אחרים אני חושב שאתמוטט.
בקיצור, מוזר להציג את עצמי כך, כשאני מטיל ספק בכל העניין, אבל משהו בכל-זאת מושך אותי, מכריח אותי לכתוב. אולי כי בסופו של דבר ההתחושה שלי שיש פה הרבה טוב, הרבה חיפוש אחרי הטוב, הרבה רצון לעשות טוב ולהיות טובים, ואלו הדברים שאני משתדל שיניעו אותי בחיים.
אשמח לתשובות על הספקנות, להזדהות עימה ובעצם, אני מניח שאשמח לשמוע קצת מה יש לכם לומר, אחרי שאני בלבלתי את השכל כ"כ הרבה...
שיהיה לילה טוב לכל מי שער.
נ.ב
במחשבה נוספת, אולי הכל נובע מהיעדר היכרות? אולי זו ספקנות וחשש של התחלה? אולי חלק... בטח לא הכל.