שלום לחברי הפורום,
אני מעל גיל 30, רווק. הייתי כבר רשום לפורום פעם אבל התנתקתי להרבה זמן ואני לא זוכר את הסיסמא, והאמת היא שגם לא הייתי רוצה לחזור לחשבון הישן.
אני מכיר את הפורום שנים והיו תקופות שנכנסתי לתוכו על בסיס יומי.
חשבתי שזה יעזור לי ואצליח לבד, אבל הגעתי למסקנה שלבד אני פשוט לא יכול.
הייתי מגדיר את עצמי בנאדם עם קשיים חברתיים, אין לי הרבה חברים ואני לא מתבלט יותר מידי.
יש אנשים שאם תשימו אותם בחברת אנשים אחרים הם יתחילו תוך כמה שניות לדבר ולצחוק עם כולם.
אני בדיוק ההפך, אהיה בצד בפינה שלי וכנראה שאף אחד לא ישים לב אלי עד שכולם ילכו הביתה.
בכל המסגרות שהייתי בהם (לימודים, עבודה), בדרך כלל הייתי מוצא בנאדם אחד, אולי שניים, שאני מצליח להיות בחברתם. למרות זאת היו מצבים מסויימים שבהם הצלחתי לפרוח, אני לא יודע בדיוק מה הגורמים אבל אני תמיד חושב שבמצבים הנכונים עם האנשים הנכונים הייתי יכול להיות אחרת.
איך כל זה קשור? כמה סיבות.
לאחרונה עשיתי שינוי גדול בחיים והתחלתי עבודה חדשה. אני בעבודה הזו כבר זמן מה וכל הקשיים והפחדים החברתיים שלי השתחררו שוב.
יש בי הרבה מתחים והרבה ימים, אולי לא כל יום אבל רוב הימים, אני חוזר הביתה ומתיישב מול המחשב, ואתם יודעים בשביל מה.
ברוב הפעמים זה לא נגמר באוננות אלא סתם שריפת זמן ומתחים, ופעם פעמיים בשבוע זה נגמר באוננות.
חשבתי שאחרי השינוי הגדול שעשיתי דברים ישתנו לטובה, ובאמת זו עבודה שמאפשרת לי לשמור על סדר יום נורמלי יחסית (קודם זה לא היה ככה) , אבל כל הקשיים והמתחים שאני נמצא בהם תוקעים אותי לגמרי.
העובדה שאני רווק לא עוזרת לי בנושא הזה. אני יודע שיש כאן הרבה נשואים וזה לא בהכרח קל יותר, אולי אפילו קשה יותר, ויש מצב שאתם צודקים (והשינוי הגדול שעשיתי וחשבתי שיעזור לי כנראה מוכיח זאת), אבל עדיין בתוך הראש מתרוצצות לי מחשבות שאולי יכול להיות אחרת.
הקשיים החברתיים שיש לי גרמו לי לחשוש לחשוף את עצמי בפני אנשים כאן, בעבר וגם עכשיו. אני לא יודע איך יקבלו אותי, אולי לא אצליח להתחבר לאף אחד וארגיש דחוי.מהצד השני, אני גם לא רוצה להרגיש שכדי שלא ארגיש דחוי עושים לי טובה שמתייחסים אלי.
אני חושב שמעבר לאוננות יש הרבה דברים מסביב שמתלווים אליה והם מפריעים לי אפילו יותר.
אז הגעתי למסקנה שאני לא יכול לבד, אבל אני לא יודע איך להמשיך ואשמח לעזרה.