שלום לכל החברים.
אחרי שהגעתי הביתה הערב אכלתי משהו וניגשתי למחשב.
בדקתי מיילים, כמובן שלא קיבלתי שום מייל, אחר כך קראתי קצת כותרות מהחדשות, ועכשיו לשמחתי נכנסתי לפורום.
הערב זה מסוג הימים שאני חוזר בתחושות מעורבות.
אני מתפלל במקום עם מניין מצומצם. בסך הכל האנשים ממש טובים אבל בתוכי תמיד יש איזו רתיעה. היא נובעת מכל מיני סיבות.
אחת מהן היא שיש שם כמה אנשים שמדברים הרבה, הם גם עושים, אבל לדעתי מדברים יותר מידי וזה מעצבן אותי. אני מרגיש שזה שם אותם במרכז, ומכניס לי שוב את המחשבות האלה שלא משנה כמה אתה עושה, העיקר שתדבר הרבה, תעשה הרבה רעש ותשווק את עצמך.
זה נכון לכל מקום, החל מהפוליטיקה בממשלה ועד הסביבה המצומצמת מאוד שלי. אם אתה עושה הרבה רעש אתה במרכז.
אני לא עושה רעש ולא מתעסק בלשווק את עצמי. אני משכנע את עצמי שאני לא רוצה את זה ולא צריך את זה, אבל כנראה שבתוך תוכי הייתי רוצה להיות במרכז.
אני צריך ללמוד להרפות מזה. בסך הכל הם אנשים טובים. הם מכבדים אותי וטוב לי שם. חוץ מזה האנשים האלה מבוגרים ממני ב-20 שנה לפחות. אני צריך להיות מסוגל לקבל את המקום שלי.
דבר שני שהיה קשה לי איתו היום זה שהיום הגיעו הרבה אנשים לבית הכנסת. רובם כאלה שכל השנה לא מגיעים, חלקם אורחים.
לא נעים לומר, אבל במצבים כאלה הקנאה עובדת אצלי שעות נוספות. אני מסתכל על כולם, לבושים יפה, מגיעים עם הילדים, ואני מדמיין איך הכל טוב אצלם ואיך הם כאלה מצליחים.
אני ישר מתחיל להרגיש כלומניק ומנסה לחשוב מה אני צריך לעשות כדי שגם ישימו לב שאני מצליחן גדול.
אני צריך ללמוד לא להתעלם מהדברים הטובים שבי ולהודות עליהם, ויחד עם זה לקבל את החסרונות שבי ולא להתבייש בהם.
אז החגים נגמרו. כשאני מסתכל לאחור דווקא השנה החגים היו די נחמדים, זה גם משהו שיש להודות עליו. עדיין אני שמח שחוזרים לשגרה.