היי, אני בן 17. כמעט 18.
לומד בישיבה. ו...מכור.
זה התחיל מצפייה ועבר למעשים. עוד כתבתי פה הודעה אם אני לא טועה בזמן שזה עוד לא עבר לאוננות ממש, אבל כנראה לא הפנמתי את האזהרות והתקדמתי, עד שאני במצבי היום.
מכור
אני מכור ברמה של פעם ביום+_, ברוך השם בזמן האחרון גם קצת פחות. הייתי בעליה, שמרתי גם סביבות שבוע, אבל עכשיו הייתי בירידה, ובעזרת ההודעה הזאת, והצטרפות ללוח ה90 יום, אני מקווה שזו תהיה תחילת העליה, בעזרת הקל הכל יכול שזו תהיה עליה משמעותית.
אם אהיה כן, אני לא יודע עד כמה אני אשרוד את 90 הימים הבאים. למען האמת, אני כנראה משוכנע שאני לא אשרוד. אבל, "היפלא מהשם דבר"?
אני רוצה לכתוב על משהו שקצת מציק לי.
אני קורא פה בפורום ומרגיש קצת, דיכאון. התחושה, של הגמולים גם שנים ארוכות היא מרגישה קצת לא החופש הנכסף כל כך! החופשיות החיים הנהדרים שנמצאים מחוץ לתאווה!
אלא פחד, עצבות אולי, ואני חושב, האם גם אני, כשבעז"ה, אני אתנתק מהתאווה, ככה אני ארגיש? מנסיוני ומההפסקות הקצרות שהיו לי, לא הרגשתי כך. היו פעמים שהרגשתי דווקא מלא ולא זקוק לתאווה (כמובן שזה לא החזיק יותר מימים ספורים). האם אני יכול להרגיש ככה גם חודש, שנה, אולי 10 שנים? או שנגזר עליי במשך כל חיי להיות נכסף, רוצה! רוצה מאוד, אפילו עכשיו, אחרי נפילה?
1. האם כך יראו חיי במשך השנים שנותרו לי לחיות בעולם הזה, פחד "רק שאני לא אפול שוב"?
2. איך מתמודדים עם העצבות הנוראה שהיצר מביא בשביל להפיל אותך? (אני לא מדבר על עצבות אחרי החטא, דווקא, אלא דיכאון ביום יום) זה כלי עצום בשבילו להפיל אותי! אולי הכי חזק שלו.
3. מה עושים עם שבת? שבתות בדרך כלל משעממות אותי ואני יוצא משבת חסר סיפוק והנפילות הקשות אחרי תקופה של שמירה, מגיעות במוצאי שבת, אולי יום ראשון. מה עושים עם זה?
בכל אופן, לפני תקופה עשיתי צעד. התדוויתי בפני העובד הסוציאלי שלנו בישיבה (ישיבה שחורה, אבל לבחורים שלא הסתדרו במסגרות רגילות אז יש עו"ס)
(הוא עצמו בעל תשובה וקב"ן בצבא לפי מה שהבנתי כך שכנראה יש לו הבנה גם בהתמכרויות ולא גישה של רבנים שלא (עריכה: תמיד) ממש מבינים)
אני חושב לגשת אליו ולומר לו: יש לי בעיה. ואני רוצה לצאת ממנה. מה אני עושה?!
אני מקווה לעשות זאת!
ואני מדמיין את עצמי, מוסר שיחה בפני הישיבה, מתדווה!, ומספר להם איך יצאתי מההתמכרות, ושיש פתרון. ולא חייבים להשאר שם.
זה החלום שלי.
אני יכול להניח שאני לא היחיד, במיוחד בישיבה כמו שלנו שלבחורים יש גישה לאינטרנט.
ו5. האם כדאי להתודות בפני חבר? יש בחור מסוים שיש לי יסוד לא מאוד מבוסס אומנם שהוא שותף איתי בעניין הזה, ובכל אופן, דיברתי איתו בעבר (על נושאים אחרים), האם כדאי?
6. האם מישהו פה ה/מתמודד עם שלפוחית ביישנית?
כתבתי קצת מבולבל,
אשמח לתשובות על השאלות (אפשר לענות עם המספרים
)
חזקו ואמצו!