אחי היקר קראתי את הודעתך,וצר לי לשמוע על העובר עליך. אני מרגיש צורך גדול להפיח בך רוח חיים, אני עד לא מזמן, הייתי במצבים קשים מאוד. ואף אחד לא ערב לי שלא אפול. אך לא רציתי להיות עניו שוטה. ולמרות, שאני קטן שבקטנים.אכתוב לך דברים שמחזקים אותי.ומקווה שזה יתן לך תמריץ לצאת מהר מבירא עמיקתא.תדע שהיצר עיקר עבודתו היא לייאש את האדם, אך בזה אל תתן לו יד.
דורנו המכונה דור "העקבים", עליו נאמר שיהא דור שבו חוצפה תתרבה בעולם;בת קמה באמה,בן באביו,חכמת סופרים תסרח,מי שסר מרע קוראים אותו משתולל,וכו',ועוד דברים כיוצא באלו נאמרו על דור זה, כמבאר במס'סוטה.
הרי שדור זה יהא באיכותו הפחות ביותר מכל הדורות הקודמים אליו.מאידך,יש לראות חשיבות גדולה בדור האחרון,שהוא המסיים המשלים את תיקון העולם והכנתו לקראת " לתקן עולם במלכות שדי",והוא הדור המוטל עליו לעשות כביכול את כל "העבודות השחורות" הסופיות לקראת תקונו של עולם.
ובדרך משל: מסביר זאת כך הרב הגאון מאוז'רוב,מובא בספר "רשפי אש דת", למלך שרצה לבנות לעצמו כתר נפלא שבו יהיו משובצים כל סוגי האבנים טובות ומרגליות,ובקש וצווה לשריו להשתדל כל אחד ואחד לעשות כל המאמצים להשיג יהלום או אבן טובה,נדירה,לשימה בכתר מלכותו,אמנם היו עדיין סוגי אבנים טובות ומרגליות במעמקי האדמה,וכן במעמקי הים ,וכן לחפור במכרות הזהב במעמקי האדמה,עבודת פרך שאינה ראויה לשרים וחשובים.חשב המלך: את מי אשלח להביא משם את יתר האבנים טובות הנדירות לצרך השלמת כתר מלכותי? ונתישב בדעתו: הלא יש לי בבית האסורים אסירים חייבי מאסר עולם,וכן כמה מהם שנדונו למות הממתינים לגזר דינם,ואם כן,מה בצע לי להשאירם בבית האסורים או להרגם ?אשלחם לעבודת פרך זו, ללקט את שארית האבנים החסרים לי בכתרי, ובזה יכפר עוונם, וגם כתרי יושלם על ידם. נמצא המשלים כתרו של המלך הם דווקא הפחותים והפושעים.
והנמשל :
העולם צריך לבוא -קדם תקונו במלכות שדי - למצב מסויים הנדרש מאתנו להשלימו. במשך הדורות הקודמים התחילו בתקונה של הקומה השלמה, שנמשילה לאדם בעל קומה, ראש, אברי גוף, רגליים, עקבים. אם כן התחילו בתקון הראש, והם היו שרי המלך ראשונים כמלאכים, מופלגים בנביאות, בתורה ויראה, והם כל הדורות של הדורות הקדושים, שהתחילו בתקונו של עולם, ואחריהם הנביאים, אנשי כנסת הגדולה,תנאים,אמוראים, ראשונים, אחרונים, במשך כל תקופות הדורות. כל דור ודור תקן מה שמוטל עליו.
בסיום תיקון קומת האדם הגענו לבחינת תקון"העקבים",ולשם כך נזדעק דורנו,דור הנדרש לתקן בחינה זו.ולצורך תקונה יש לרדת למעמקי הקליפות והסטרא אחרא.ולכנס בים של נסיונות וקשיים,להוציא את שארית היהלומים לתקון הכתר,המכונה בפי המקובלים ניצוצות קדושה הנדחים ביותר,שכדי לבררם מהסיגים ולהעלותם לכתרו של מלך מלכי המלכים,דרושה עבודת פרך.לצורך עבודה זו נמנו מן השמיים נשמות שכבר עברו גילגולים רבים,שחטאו בעבר ונתגלגלו פעמים רבות,וכדי לגמור את תקונם הוצרכו להזדמן בדור האחרון,לעמוד בקשיים,לתקן במסירות נפש את התקון האחרון,ובזה יהיה תקונם.וזאת גילה לנו רבינו האר"י.ועוד על דורו אמר שרובם גלגולים מחיות ובהמות,ולכן סימנם עזי פנים שבדור,אם כן,מה נאמר על דורנו אנו,שירדנו אלף מעלות אחורנית.לכן אחי התחזק ברוחך וגם אם תיפול תקום.שוב תיפול ושוב תקום.