קראתי את הסיפור שלך, רואה נכוחה. רציתי בכל זאת להכיר אותך מעט יותר לפני שאני כותב.
הסיפור שכתבת בפוסט האישי שלך לא פשוט בכלל. ליבי יוצא אליך. שמח שכיום לאחר כל המסע אתה במקום אחר לטובה.
בפוסט הראשון שכתבת באתר מופיע: "ראיתי שישנה כאן כנות מיוחדת ונדירה בנושא זה, אז לחזק באתי ויצאתי מחוזק".
גם אם אתה חושב אחרת ממני - תרשה לי להיות כנה איתך.
היה קשה לי מאוד לקרוא את הפוסט שכתבת. לדעתי הוא ההיפך ממחזק.
אני דן אותך לכף זכות ואני מאמין שהם נכתבו מתוך רצון טוב, אבל למילים יש כוח.
זה נשמע שאתה מרבה לקבוע.
כתבת בפוסט אחר בנוגע לשרשור הזה:
1. אז בלי אישה הוא לא יצליח להתמודד.
2. יכול לקבוע לך כאן.
וכאן כתבת:
3. זה הכי גרוע שיכול להיות.
לצערי לא אני ולא אתה ולא אחרים יכולים לקבוע שום דבר. זה דבר ששמור רק לבורא עולם. כל אדם הוא עולם ומלואו ולכל אחד התמודדות שונה - כתוב במפורש: "ואל תדין את חברך עד שתגיע למקומו" (משנה אבות ב ד).
הפרשנים מפרשים זאת:
- ואל תדין את חברך עד שתגיע למקומו: כשאתה מנהיג הצבור ותדון אדם שעבר עון אשר חטא, שפוט אותו בחמלה, אל תבזהו, אבל תצטער על רפיונו שלא היה יכול לעמוד בנסיונו (תפארת ישראל).
- ואל תדין את חבירך עד שתגיע למקומו. זהו גם כן מהענין הראשון שאם ראית חבירך נכשל בדבר כשבא לידי ניסיון או כשעלה לגדולה על תדין אותו לכף חובה ולומר ראוי הוא לישרף ראוי הוא ליצלב ראו מה שעשה זהו לשון אל תדין אל תעשה כן (מגן אבות - רשב"ץ).
וכו'...
המטרה המרכזית היא לנסות לעזור ולסייע,
לבקש להוציא את האדם מהמצבים בהם הוא נתון ולעזור לו לבחור בטוב.
מידת הדין אינה הבחירה הנכונה אל מול אנשים שפותחים את הלב. הקב"ה אוהב כל אדם שמנסה להתקרב אליו גם אם הוא ממשיך ליפול. איך אני יודע? תחשוב אם אתה היית רואה מישהו אחר שלמרות הקושי מתאמץ ורוצה להשתפר, לא היית מעודד אותו? לא היית רואה בזה משהו טוב?
דבר נוסף, לעניות דעתי ציטוטים מדברי קבלה עמוקים מחטיאים את המטרה.
"הפגם מפזר ניצוצות בשלשה חלקי העולם, וגורם להיפרדות השכינה מהמרכבה, ולהדבקות מלכות ישראל בס"א ח"ו". ניצוצות, היפרדות, מלכות ישראל - אלו לא דברים שניתן להבין כפשוטם ועל אחת כמה וכמה להתאים למקרה ספציפי. הציטוטים נשארים קצת "באוויר". קבלה היא דבר נפלא - אבל לכל דבר יש מקום, בשרשור הנ"ל זה לא שייך.
אנחנו אנשים פשוטים ומנסים כמה שיותר לעזור בעזרת כלים מעשיים - כמו שהאתר מציע.
אני מאמין שיש לך את היכולת לחזק אחרים דרך אהבה, קבלה הכלה וראיית הטוב.
להשאיר את התוכחה בחוץ. תוכחות יש למכביר, מה שאנחנו צריכים באמת זו מילה טובה, עידוד ותקווה.