אחי היקר!
מודה לך על הכנות שלך!! על שאמרת מה שאתה חושב בלי לחשוב מה יגידו אם אומר כך וכך..
תחילה אציין שאתה מעלה כאן שאלה יסודית מאוד!!! ואנשים יכולים לעבוד מאוד קשה בגלל שמטרת הדרך לא ברורה להם! והדיון כאן סביב מה שהעלית יכול בהחלט לעזור לכולנו!
אומר לך את דעתי הקטנה.
בנוגע ליחס לדת- איני חושב שיש עניין לומר לך את השקפת העולם של התורה ואת מקור האיסור, זה עניין אמוני בינך לבין עצמך, ואם תרצה לברר, תוכל בקלות לברר אצל טובים וחכמים ממני.
אמנם רציתי להתייחס לדבריך, ולהגדרתך שעניין זה 'טבעי'. נכון הוא טבעי! אבל האם כל דבר טבעי צריך להישאר בטבעיותו או שצריך לעבור בקרה של השכל שלנו האם זה דבר טבעי שאני מעמיד אותו על גבולותיו לפי הבנתי בגבולתיו הנכונים שיביאו אותו על שימושו הטוב ביותר, או שכיוון שהוא טבעי אני משחרר אותו לחיות בטבעיותו?
אני חושב שהשאלה היא שאלה רטורית..
בדומה לאכילה- אכילה היא דבר טבעי, אמנם מי שנותן לה להיות ללא גבולות, היא לא תעשה לו טוב. וכן בדיבור, במנוחה, בהנאה, בקיצור, בהכל בחיים- בלי הגבול הברור-העניין מאבד מאיכותו.
אז מה הגבול הנכון לסיפוק המיני? או, מי יקבע את הגבול הנכון לכך?
זו בחירה שלך איך לנהל את חייך.. אם אתה חושב ששימוש בפורנוגרפיה מזיק לך או מחסיר ממך עניין מסויים או מפתח תלות וכדומה ובעיניך זה חרג מהגבולות אז אתה יכול להילחם על החזרתו לגבולותיו הנכונים.
ואם בעיניך זה עדיין הגבולות הנכונים לחיים מאושרים לך על זה..
אתה מחליט מי יקבע את הגבולות, התורה הכתובה, חז"ל, אתה, חכמת המדע כיום, הסביבה, ולפי זה תחליט..
רק שיש בעייה קטנה כשאתה הוא המחליט, וכן לגבי כל אחד מאיתנו על עצמו, הוא מחליט- אבל הוא גם נוגע בדבר, הוא מקבל הנאה מצד מסויים אז כיצד יוכל להחליט בצורה שקולה?
לעניות דעתי, עצם המודעות לעניין הזה שיש נגיעה אישית בהחלטה יכול לעזור לנטרל את הנגיעה. העמקת המבט אל האמת תוך ידיעה שיש נגיעה אישית עוזר לנטרל אותה.
בדיוק כמו שכתבת כאן אף שיש לחשוש מתגובות מסויימות ואולי הנגיעה אישית אומרת לך 'אל תכתוב' ובכל זאת כתבת כי הבנת שזה הנכון ושמת בצד את החשש מתגובות. (יכול להיות שלך ספציפית לא מעניין איך יגיבו ולא הייתה כלל התמודדות, אבל הרעיון מובן).
מאחל לך המון הצלחה!!! שהדרך בעזרת ה' תהיה ברורה ומוצלחת!!