תודה על השיתוף.
אני מסכים. מה שאתה מכנה נקרא "סור מרע" (לא לראות) "ועשה טוב" (מלחמה, לעשות סייג, לא להביא אותך לידי נסיון).
אני חושב כמוך שהכל מתחיל בתפיסה. תרשה לי להוסיף נקודת מבט נוספת על הנושא. באופן כללי:
חשוב לדעת שיש אנשים שיושבים וכל עבודתם היא לגרום לנו להיכשל. כן. יש אנשים רעים שכסף זה מה שמושך אותם. מוסריות? הצחקת אותם...
לקחו את התחום הכי קדוש ומדהים בעולם - הקשר הכי אינטימי וחזק בעולם והפכו אותו לזנות, אלימות, ניצול והכל בביום הכי רחוק מהמציאות. עד כאן לא מחדש יותר מדי.
אבל זה עוזר להבין - למה המון נופלים בזה ולמה זה דורש עבודה. כמו כן, צריכה להיות חמלה כלפינו לגבי התהליך - אני מאחל לך שתצליח לשמור עוד כמה שאפשר, יחד עם זאת חשוב שגם אם אתה נופל - אתה לא צריך לאפס את הספירה לשיטתי. מדוע? חז"ל הסבירו לנו ש "לפום צערא - אגרא" = לפי הצער - השכר.
כלומר, המאמץ נספר, המאמץ נחשב. ספירה היא נחמדה אבל היא יכולה להיות לעזר או לייאוש אם מאפסים אותה.
חשוב להיתלות במאמצים שלך. לא רק במספר.
חשוב לי לציין מבחינת ההלכה, אם קרה ונתקלת במראה ברחוב וישר הזזת את המבט זו לא עבירה. לא ידעת מראש על כך. העבירה מתחילה שניה לאחר מכן - בהתבוננות. הדרכים שלך להתמודדות מעלים רעיונות יפים. ישר כוח!
ולקינוח - לא להתייאש. אף פעם. יש פה אנשים שהצליחו!
ללמוד מניסיונם זו דרך מצוינת להתקדמות.
תמשיך להשקיע מאמץ ולזכור - הקב"ה רואה אותך, אוהב אותך ומעריך את המלחמות שלך! גם אם אתה נופל, חשובה הקימה. היא מוערכת לא פחות. האם לא נעריך אדם שרוצה לקום על אף הנפילה? זה אומץ ללא שיעור. שנזכה לעלות כמה שיותר ולקום במידה וצריך. לא לשכוח לחייך על הדרך. לא צריך לחכות לישועה ואז לתת לעצמך עידוד. עידוד עצמי שלך ושל אחרים הכי חשובים בעת ההתמודדות. חזק ואמץ!