Sonic יקירי, תודה ששאלת. זו כבר התחלה טובה.
התשובה בקצרה היא:
כן מוחלט! זה אפשרי!
אמנם זה תהליך שמשתנה מאדם לאדם, בין אם הוא נשוי ובין אם הוא רווק.
הזכרת שאתה "בן 28 ורווק" - קודם כל מתפלל ומאחל שתמצא את זיווגך בעיתו ובזמנו. קח בחשבון שאנו לא יודעים חשבונות שמיים ולכן ממליץ לא לקשר בין הזיווג שעדיין לא מצאת לבין ההתמודדות. מאמין שאלו 2 דברים שונים. אני מכיר הרבה שמתמודדים וגם נישאו.
זה נכון שהתמודדות לא עוצרת בחתונה אבל כפי שכתבתי - זה משתנה ולכן יחד עם הרצון הטוב של האנשים שמזהירים ונותנים עצות מניסיונם יש לקחת בחשבון שלאו דווקא תפגוש את אותן התמודדויות. למרות זאת, חשוב, להכיר עם מה אנשים מתמודדים. אני משתדל לדבר בצורה כללית.
לגבי קרי לילה - אם נעשה מתוך שינה בין אם זה כתוצאה מחלום או כתוצאה טבעית (כן.. יש תהליך טבעי בגוף של חידוש זרע, הגוף מוציא את הישן ע"מ להחליפו בחדש). בשני המקרים - זה לא נחשב חטא! כיוון שהיית ישן ולא היתה לך שליטה על הגוף (אמנם אם זה קרה בעקבות המחשבות אזי צריך לשמור ע"מ לא להגיע לכך, והם החטא ולא הוצאת הזרע).
תנסה כמה שיותר להגן על עצמך מפני הנפילות - להתקין סינון, להאמין בעצמך, להתפלל על כך, לא להביא אותך לידי ניסיון, להתקדם בתוכנית באתר, להמשיך לשתף באתר ו/או גם מישהו קרוב אליך (חבר/מורה/קרוב משפחה) שהוא לא שיפוטי שאתה מרגיש פתוח איתו. אתה לא לבד. חשוב לי להזכיר.
אל תתייאש!
ממליץ לך לשמוע את ההרצאה של איתן זימן על ההתמכרות ופורנוגרפיה כדי להבין מה עומד מאחורי ההתמודדות, דרכי פתרון ומעגל ההתמכרות. סופר חשוב ומעניין.
youtu.be/62ddheGwEl8
בצלחה רבה, חזק ואמץ!