היי חבר, מרגש שאתה כותב כאן בפעם הראשונה.
זה לא פשוט. מצדיע לך על האומץ. טפח לך על השכם
חשוב לציין שמצבך טוב אם הוא חוזר "רק" לאחר שבועיים. אמנם אצל כל אחד זה שונה, וזה לא מוריד מעוצמת ההתמודדות והרצון הטוב שלך לצאת, אך למרות כל זאת, זה נותן תקווה שתוכל לצאת מזה. אני מאמין בך!
אני חושב שכדאי מאוד להיאחז בעובדה שאתה כאן, זו בשורה שאני מאמין שכדאי לטפח.
את האמת, זה מסע. במסע כמו במסע, לפעמים סוטים מהשביל או נתקלים באבן ואפילו מחליקים ונופלים. אבל הדבר החשוב, כפי שאתה בטח יודע, הוא לקום, לחזור לשביל. לקום לנקות את האבק מהבגדים, ולהמשיך ללכת.
במילים אחרות, יכולות להיות נפילות "על הדרך" - כל עוד אתה מנסה לצאת ומשתדל לייצר שינוי, אני חושב שהן רק חלק ממסע גדול יותר שמביא שינוי אמיתי.
את האמת, כל נפילה יכולה ללמד אותך על עצמך, כל נפילה יכולה לחשוף אותך לפרצה שכדאי לחסום. כלומר, אתה כבר יודע שזה לא טוב ליפול, אבל יש שני צדדים למטבע. נראה שאתה ביקרת המון בצד של הבאסה, דחייה, גועל ו"טוב אני לא חוזר לזה", זה טבעי ומעולה אם הם בפרופורציה, וכדי לאזן אותם, כדאי לבקר בצד השני שהוא הצד שדווקא מנסה להוציא "מהעז - מתוק", זה לא אומר שזה בסדר ליפול, או חלילה, שזה מותר, אלא אם אתה בכל זאת מוצא את עצמך בתוך הסיטואציה - נסה מעבר לחרטה והתשובה שהם מעולים - גם ללמוד מהדרך.
שוב... יש לציין שאין הפירוש שכדאי ליפול בכוונה לכתחילה כדי ללמוד מהנפילות.
אני מאוד מבין את הרעד מהנפילה, זו תחושה בריאה מאוד, אך איך ניתן לפעול איתה? ובכן לעניות דעתי, להשתמש בכלים המעולים באתר יביא אותך לבנות בסיס, לנסות לצאת מזה ולחסום פרצות שאתה יודע שיכולות להעמיד אותך בניסיון ואם אתה מוצא את עצמך בנפילה - קום ונסה ללמוד ממנה. לפחד ממנה רק יצור בך ייאוש עמוק יותר, אם חלילה תיפול שוב. מבט מאוזן עם כלים שיכולים לעזור לך גם לקום הוא חשוב מאין כמוהו.
אני מאמין שתצליח לשבור את המעגל, אך תיאזר בסבלנות, ועצם העובדה שכתבת מעידה על רצונך לצאת, שמור על זה! זה הכלי הכי חזק, אל תתייאש ותמיד תזכור שכל צעד קדימה, גם אם הוא קטן מאוד - הוא חשוב מאין כמותו. צריך לחגוג ניצחונות קטנים. אחד מהניצחונות האלו הוא בעצם... שכתבת כאן
מאחל לך מסע שיהיה רווי בניצחונות קטנים, מבט קדימה עם רצון, בקימה מהירה, במידה וסוטים מעט מהדרך, ולבסוף יציאה לחופש והגעה לקו הסיום במועד המוקדם ככל האפשר!