tomt1215, הזדהתי מאוד עם שאלותיך. אני הרגשתי ועדיין מרגיש אותן מאוד חזק.
אני יודע שכמעט כל הזמן שאלתי, איך ייתכן שכאשר אני רוצה את זה אני אעשה פעולות? איך אוותר על זה? איך אתקשר לחברים ואדבר עם ה'? זה פשוט לא עובד לי, אני בבולמוס רציני ולא יכול להפסיק, אני רץ לזה ומשתמש, ממש לא עוצר להתקשר...
זה נכון. אבל עובדה, היום זה שונה אצלי. אני מצליח להתקשר ומצליח להתפלל. אני מצליח בחדי הבורא לוותר על זה.
איך? אני חושב שיש לכך 3 תשובות-
1. הרגל. כמו שתכנתתי את עצמי להיות מכור לתאווה ולברוח ולהשתמש ודאגתי לדרכים איך להשתמש ושיכללתי את העניין, כך עם עניין הטלפון והתפילה. בהתחלה אתרגל להתפלל ולהתקשר לחברים מעט פעמים כל יום כאשר אני מרגיש טוב ואתפלל פעם אחת לה' מתוך הלב בזמן טוב. לאחר מכן, אתרגל לדבר בקביעות עם חברים בשעות קבועות וכן עם ה'. לאחר מכן אתרגל לדבר המון עם חברים כל יום. לאחר מכן אדבר איתם ועם ה' גם כאשר אני מרגיש לחץ, עצבות וכו'... לאחר מכן אדבר איתם ועם ה' כל פעם שאני רואה משהו שקשור לאתווה ואני מתחיל להרגיש תאווה, הרבה לפני הבולמוס... ככה ארגיל את עצמי, כך שגם ברגע שהתאווה כבר קרובה אוכל להתקשר לחברים ולה'.
2. זיהוי מוקדם. אני מזהה את הסכנה מוקדם יותר ויותר מפעם לפעם ומנצל את מרווח הזמן הקצר לפעולות קבועות. ע"ע ההרגל, אני לומד לעשות את הפעולות האלו של התקשרות לחברים ולספונסר ועשיית מה שהם אומרים ועוד פעולות רבות ובנוסף אני מתפלל לה'. ע"י ההרגל זה נהיה אצלי אוטומטי, ע"י הזיהוי המוקדם יש לי זמן לעשות זאת.
3. ע"י חסד אלוקים. אין לכך הסבר, רק ה' יכול להציל אותי. לכן אני משתדל להתפלל אליו כמה פעמים ביום שיעזור לי בכך, שיעזור לי לעשות את הפעולות. אני מתפלל אליו שאצליח לוותר על התאווה ואמסור את חיי ורצונותיי לו. הוא עוזר ומציל ובאמת עושה איתי חסד ועוזר לי בכך. גם כאשר אני פספסתי את הזיהוי המוקדם ואפילו לגמתי כבר את הלגימה הראשונה, עדיין יש לי אפשרות, קטנה מאוד מאוד, אבל אפשרות לוותר על כך ולמסור את חיי לה'. זה מאוד קשה ודורש תרגול. לכן גם התוכנית מלמדת אותנו למסור את כל חיינו ורצונותינו לה'. את כל הקשיים במהלך היום אני מוסר לו ומרגיל את עצמי גם בתפילה אליו, כדי שאוכל להתפלל ולמסור את חיי ורצונותי גם ברגע האמת. רק החסד שלו מאפשר זאת ולכן יש להתפלל אליו כל הזמן שיתן לנו חסד זה.
בקשר לשאלה השנייה-
היא מאוד מורכבת וקשה. אנסה לגעת בכמה נקודות בקטנה.
דבר ראשון, לא פשוט שיש בחירה חופשית בעולם וגם אם יש, ברור שהיא לא בהכל. לכל אדם הבחירה החופשית מאוד מצומצמת. הבחירה החופשית זה עניין מאוד מורכב שיש ללמוד לעומק, אך ברור הוא שאין לאדם 100% בחירה חופשית. אני שמעתי הסבר נפלא על כך שלכל אחד יש נקודת בחירה מסוימת בחיים, אשר יכולה לעלות ולרדת. תינוק שנשבה לא יכול להיות פתאום גדול הדור וגדול הדור לא יכול לרצוח או לפספס תפילה. הבחירה החופשית שלהם בכלל לא קשורה לזה. ייתכן שהבחירה החופשית של גדול הדור מסתכמת במשהו קטנטן, אולי בשניית לימוד תורה אחת ביום בלבד שבה יש לו בחירה חופשית באמת. על כך יהיה השכר שלו. לפי פרוש זה, ברור שלנו הבחירה החופשית עומדת ב-האם עשינו היום את הפעולות של התוכנית או לא? הבחירה שלנו לא עומדת בכלל בעניין התאווה.
מלבד זאת, ברור שיש עניין מאוד גדול ביהדות למסור לה', להתפלל אליו ושוהא פשוט יציל אותנו, ממש כמו מטה קסם. למען האמת, זה ממש לא מטה קסם. זה שינוי מהותי בגישה, זה חוויה רוחנית עצומה. זה משהו עצום ושינוי עצום באדם. ייתכן שרק בשביל זה הפכנו לחולים. ראייה עצומה לכך אני שואב ממזמור קז בתהילים. כשאני קורא אותו, זה הדבר המרכזי שאני רואה היום. למען האמת, שמעתי גם את אחד הרבנים שלי, כחלק מהשיעור שלו וכחומר לבגרות מסביר את המזמור בדיוק כך, כך שזה לא חידוש שלי.
בהצלחה לכולנו!
לילה טוב, נקי ומלא החלמה לכולנו!