שלום לכם ,
1. סתם אחד : אשתי ממש לא אדישה לכל המאמצים שלי ומעריכה את זה מאוד ואומרת לי את זה כל הזמן. אבל ביננו, זה לא מעלה ולא מוריד. אני לא צריך שיעריכו אותי באופן כללי, בטח לא לגבי זה. היא מאוד מודעת למצוקה, אני מדבר איתה על זה כל הזמן, מציין שאני לא כועס נגדה אלא נגד המציאות.
באשר לעזרה בבית, יש לנו עוזרת שבא לנקות פעם בשבוע אבל עדיין, יש כמה ילדים ב"ה ואחרי יום של שהייה בבית, יש המון עבודה. שלא נדבר על הכביסות הבלתי פוסקות שזה דורש כביסה, הוצאה, קיפול, גיהוץ וסידור לתוך הארונות, המון זמן ואנרגיה!
2.brother : אני דווקא לא מסכים איתך. אני חושב שאם לא היה לי תורה, מצפון, הידיעה שיש לנו תפקיד בעולם הזה, אני גם הייתי רוצה לבלות את זמני הפנוי מול המסך בלי לעשות כלום מאשר לנקות את הראש, אני מאוד מבין (אם כי לא מצדיק )אותה. דיברתי איתה על זה. היא גם חושבת שזה לא ממש בסדר אבל היא לא מצליחה וגם לא רוצה (אומרת לי זאת בפרוש) לצאת מה. זה הכיף שלה בין העבודה לשינה (זה יכול להימשך כמה שעות טובות לפעמים אפילו לתוך הלילה מדי פעם).
3. מקוצר זמן, אני שכחתי לציין משהו שגם הוא לא עוזר לי ממש : חוץ מהצפייה ואי העשייה, אשתי אוכלת הרבה במקביל. בתחילת החתונה תוך כדי הריון ראשון ולאחר מכן, היא השמינה קרוב ל- 40 קילו ותוך כדי ההריון השני היא הצליחה להוריד 30. אח"כ, היא שוב עלתה אבל הרבה פחות כי היא מצאה פתרון שהיא נוהגת אותו כמה שנים יום יום. היא אוכלת מעט במשך היום. בערב היא לא מפסיקה לאכול מול המחשב ולפני שהיא הולכת לישון הולכת להקיא הכל . זה מגעיל אותי בטירוף ומוסיף סיבות לחולשות שלי . בהתחלה, דברתי איתה על זה והיא פשוט נפגעה קשות . יום אחד היא תפסה אותי ואמרה לי שהיא יודעת שיש לה בעיה והיא מבינה שזה מפריע לי אבל אני לא יכול לעזור ושום דבר לא יכול לעזור (היא הלכה לטיפול פסיכולוגי בעודה נערה וזה לא עזר בכלל) ושאני צריך להיות סבלן, אולי זה יעבור עם הזמן ושבנתיים אסור לי לדבר איתה על זה יותר כי זה מאוד פוגע בה. ובאמת אני כבר לא מעיר על כך, למדתי לחיות עם זה כמו עם הדברים האחרים. חיים לא פשוטים במיוחד שאני לא רואה איך זה ייפתר לפי הגישה שלה. האמת היא שאני השלמתי עם זה שייתכן שזה לא ייפתר לעולם וככה החיים שלי צריכים להתנהל. זה נסיון שה' שולח לי אבל קשה להתמודד עם התאווה כשאני מרגיש שאני הגעתי עד סוף יכולותיי...