שלום חבר וברוך הבא,
אספר לך קצת על התהליך שלי בהחלמה. הגעתי לקרקעית חיי לפני כשנה ושלושה חודשים, ובאותה תקופה נחשפתי לראשונה לתכנית 12 הצעדים. עד אז ידעתי על כך רק באופן כללי ממה ששמעתי על אלכוהוליסטים אנונימיים, אבל מעולם לא ידעתי על הצעדים עצמם אלא רק על הפגישות שבהן אנשים יושבים במעגל ומציגים את עצמם בצורה קצת מוזרה: "היי, קוראים לי פלוני ואני אלכוהוליסט".
כאשר ביקרתי בפעם הראשונה באתר שמור עיניך (זה עוד היה טרם הקמת האתר בעברית, ובגלגול הקודם של האתר באנגלית), קראתי את רשימת הצעדים ומיד "ידעתי" שזה לא בשבילי. לא הבנתי מה לאדם כמוני עם כל הסעיפים המוזרים האלו. המשכתי עברתי גם על הטבלה של תשעים הימים וגם שם "ידעתי" בערך את אותו דבר. קצת אפילו גיחכתי על המדליות שמקבלים שם כשמתקדמים עם הנקיות.
אז עזבתי את האתר וכמובן - המשכתי ליפול.
אבל הגיע שלב שכבר לא יכולתי להמשיך להיות חכם בעיני בעצמי, כיון שהסבל היה רב מידי, ואז עשיתי את מה שמכנים כאן "להוציא את הצמר גפן מהאזניים ולהכניס לפה". פשוט אמרתי: "אני מוכן לעשות כל מה שצריך". הורדתי חוברת שמסבירה על הצעדים (לא ידעתי בכלל שיש דבר כזה שנקרא הספר הגדול או הספר הלבן), והתחלתי לקרוא. הצעד הראשון היה בסדר גמור כי באמת הודיתי שאני חסר אונים מול התאווה וגם שהחיים שלי הפכו בלתי ניתנים לניהול, אבל כשהתקדמתי לצעדים המתקדמים יותר - כל כולי זעק התנגדות. לא הייתי מוכן לחשוף בפני מישהו אחר את פגמי האופי שלי, ובודאי שלא הייתי מוכן לכפר במישרין בפני כל מי שפגעתי בו.
אבל למרות ההתנגדות הפנימית - אמרתי שאעשה כל מה שנדרש ממני. הרעיון הוא פשוט והוא חישוב קר של רווח והפסד: האם עדיף להמשיך להחזיק את החיים הקודמים כולל הנפילות והסבל או שעדיף לעשות את הצעדים הלא קלים האלו, אבל לקבל במתנה חיים חדשים? עבורי הבחירה היתה פשוטה. אגב, אותה בחירה בדיוק ממשיכה להוביל אותי גם כיום כאשר יש פעולות שאני לא רוצה לעשות. השאלה האם עדיף לוותר על הפעולה וליפול או לעשות אותה ולהישאר נקי היא שאלה מאוד פשוטה והמשוואה כדי לפתור אותה לא משתנית.
לשמחתי, אין שום צורך לעשות את כל הצעדים ביום אחד, וכמו שלא התמכרתי ביום אחד - אני גם לא צריך לעשות את כל הפעולות כדי להחלים ביום אחד. כל מה שהייתי צריך עבור ההתחלה הוא הנכונות לעשות את הדברים. גם היום יש לפניי צעדים ופעולות שאני לא רוצה לעשות ולפעמים דוחה אותם או מנסה להתחמק מהן, אבל בשורה התחתונה יש לי את הנכונות לעשות הכל כדי להחלים.