שלום לך חבר יקר,
עלית כאן על הדבר הכי מהותי בתהליך. תמיד חשבתי שאני שונא פורנו ושזה מגעיל, ולא הבנתי איך אני בכלל מסוגל לחזור לזה. עד שהסבירו לי שלמרות שבהחלט יש בי חלק ששונא את הפורנו וזה מגעיל אותו, אבל יש בי גם חלק אחר שמאוד נמשך לזה, והסיבה לכך היא שזה מרגיע אותי, וזה מה שנותן לי התלהבות וריגוש - כמו שכתבת "טעם החיים".
זאת הסיבה שבגללה כל פעם שאמרתי שזאת תהיה הפעם האחרונה, זה לא עבד. כי למרות שהפורנו הכאיב לי והרס לי את החיים, לא יכולתי לחיות בלעדיו. ככה הגעתי למצב שאני לא יכול איתו אבל גם לא יכול בלעדיו. כשצפיתי בפורנו זה הרס אותי, וכשהפסקתי גם לא הצלחתי לחיות חיים נורמליים.
השאלה היא מה עושים, כי זה ממש מה שנקרא Catch-22 - כל בחירה מובילה למבוי סתום. אם אני בוחר בפורנו אני חוטף, ואם אני בוחר בהימנעות אני חוטף גם כן...
מה שעזר לי זה התכנית של 12 הצעדים. בתוכנית הזאת למדתי איך לוותר על הפורנו, אבל לשמור על חיים נורמליים. זה הרבה עבודה ואף אחד לא הבטיח לי חיים קלים, אבל היום אני יכול לחיות בלי פורנו, ובלי לאבד את טעם החיים.
יש כאן בפורום הרבה חברים בתוכנית הזאת, ואני בטוח שכולם ישמחו לעזור לך, אם אתה מעוניין לקבל עזרה.