ער"ה התשפ"א:
אבא, קניתי דג. אנחנו בקפסולה. ואין מצב שנצא מהישיבה לתשליך. אז קניתי עם החברי חדר שלי דג. של הביוקר. שילמנו בכוונה לא זול - כמה עשרות שקלים - וקנינו דג שיכול לחיות במי ברז. עשינו משלוח לישיבה. ומצאנו איזה צנצנת זכוכית גדולה, ניקינו אותה. היא בסדר. נעשה איתו את התשליך. חשבנו שנבקש מכל בחור שירצה לעשות עליו תשליך, שישלם. שקל.. אולי עוד נעשה ממנו כמה שקלים.. אתה מתוק. אמר לו האבא. תודה ששיתפת אותי. מקווה שהדג יחזיק עם כל העניינים שלכם שם בתשליך..
אילו היה - חורף תשנ"ה:
אבא, ידעת שאוגר מסוגל לאכול בד? אל תשאל.. קניתי אוגר (!), ולא רציתי לתת הסברים למשגיח, אז שמתי אותו במזוודה והאוגר עשה בה חור רציני. עגול ויפה, אבל רציני.. באמת? תהה האבא. לא ידעתי. חשבתי שהמקסימום שאוגר יכול לחתוך זה קרטונים, לא בד. המקום ימלא חסרונך.. אל תדאג, נקנה לך מזוודה חדשה..
_ _ _ _ _ _
אבשלי, ה' ישמור אותו, לא שמע ממני על החור במזוודה. הוא גילה אותו לבד. ולא, הוא לא ניחם אותי. "חטפתי" ממנו על הראש כהוגן כשהוא ראה אותו. עד היום, כשאנחנו ליד בעלי חיים הוא מזכיר לי את האוגר ההוא. גם את הילדים שלי, הנכדים שלו, הוא שיתף "במעשיית האוגר". הבדיחה על חשבוני ידועה ומוכרת. וזה נהיה עם הזמן בסדר. קיבלתי אותו. קיבלתי אותי. הבנתי למה קניתי אוגר - בעל חיים שהכי מסמל את מי ומה שהייתי אז - רץ לשום מקום על גלגל שלא מצליח לרדת ממנו.
אבל בא הדג של הבנשלי. ועזר לי להשליך עוד. משום מקום קפץ לי האוגר שלי. הנכיח את ההבדל. הדגיש את החסד בין מה שקורה איתו היום למה שקרה איתי אז. את האסירותודה על הקשר יש לי עם הילדים שלי לעומת הקשר או האין קשר שהיה לי עם אבשלי. את המתנה שההחלמה נתנה לי. לעשות ולחוות עוד ועוד "חוויות מתקנות". לתקן את הקשר שלי עם אבא שלי דרך הקשר שלי עם הבן שלי.
תודה אבאל'ה "שדגת" אותי. ועל כל מה שאתה "אוגר" לי ומשליך ממני.