מתרפא כתב on 03 דצמ' 2019 13:18:
חחחחחחח
אהבתי רובינהוד
לא רגיל לקרוא ממך הרבה (לפחות לא נתקלתי בך יותר מידי בשרשורים שאני עוקב אחריהם) אבל אני נהנה מאוד לקרוא את הדברים שאתה כותב !
אני יודע שכל דבר שאלוקים ברא יש לו שימוש ומטרה טובה, גם לתאווה וגם לדמיון..
אני חושב שהדמיון זה כלי מאוד מאוד חזק ואפשר להשתמש בו לטובה ולא צריך לזנוח אותו.. אחרת אלוקים לא היה בורא לנו את היכולת הזאת..
ונראה לי שלהשתמש בדמיון לדברים שמשמחים אותך, עוזרים לך לא לדמיין דברים אחרים, ואפילו אולי מחזקים אותך בעבודת השם שלך, אז אדרבא חושב שזה טוב..
אבל איך אומרים.. אני קטונתי
זה מה שמספרים לכולם מגיל קטן - התאווה שלך לנשים, יכולה להיות מומרת לתאווה לתורה.
האמנתי בזה שהייתי ילד.
ועכשיו, התיאוריה הזאת, שאולי עבדה בעבר, היא פשוט בלתי אפשרית כיום, מחוקה, אפשר לשכוח ממנה.
אתה לא יכול גם לומר קטונתי, אלוקים הציב אותך פה, כנראה בגלל סיבה.
אנחנו חוד החנית במלחמה של היצר, כל השאר נגררים. כדאי שיהיה לנו מה להגיד, אחרת לאף אחד לא יהיה מה להגיד.
עריכה:
הנה אני יסביר לכם את כוונתי למה אני אומר שהתיאוריה לפיה התאווה לנשים צריכה להיות מומרת לתאווה לתורה, לא יכולה לעבוד:
https://www.bhol.co.il/news/1054161
האבא של האברך הזה, הוא איש מאוד חשוב, הוא איש - שרואה את התורה בחשיבות עליונה.
הוא איש, שלקח ברצינות מלאה, מוחלטת ומושלמת את השיעורים שסיפרו לו בישיבה, שהשכר בעולם הבא הוא עצום ואינסופי. ובזמן שכל השאר פיהקו בשיעור, הוא לקח את זה עמוק לליבו, והחליט, לאסוף כל שקל ושקל של שכר רוחני שאפשר. כי הוא ידע היטב את ערכם של כל שקל ושקל.
ולכן הוא בחן את עצמו בביקורת עצמית חזקה ביותר - כי כל התנהגות שאתה לא הולך בה לפי התורה, זה התנהגות שאתה מאבד בגללה שכר רוחני, ולכן היא ראויה להתייחסות חמורה ביותר.
והנה תראו לאן הוא הגיע עם הסברא הזאת - שעל פניה נראית נכונה לחלוטין - הוא הגיע למצב שהבן פצוע בנפשו, ואשתו של בנו בוכה, ועצב.
זה בדיוק אותו דבר עם התאווה - שזה "שכר מיני", להבדיל.
אנחנו החלטנו בנפשנו, שהתאווה היא דבר חשוב ביותר, ואסור להפסיק למצוא את השכר הזה (על משקל "שכר מצווה"), בכל הזדמנות.
והנה תראו לאן הגענו.
הנקודה שלי היא - שאם תברח מהרצון העז שלך להשיג "כסף מיני", באמצעות הרצון העז שלך להשיג "כסף רוחני", אתה תגיע למקום גרוע באותה מידה.
וזה למה מה שסיפרנו לנו שהיינו ילדים ונערים, בקשר לכך שיש להמיר את התאווה שלך לנשים, לתאווה לתורה, היא בעייתית מאוד