אתמול התאווה השתמשה בנימוק שבו השתמשה הרבה פעמים. ורציתי להתעמק ברגעים אלה בנימוק הזה, ולהכניס לתכנית העבודה היומית את העשייה הנגדית לנימוק הזה.
אז מהו הנימוק?
התאווה אתמול אמרה לי: אתה אפילו לא ספרת יום אחד, תיכנס פעם אחת, מה זה באמת משנה, אם תתחיל רציפות נקייה ודרך חדשה היום או מחר??
האמת, שבאותם רגעים שהייתי בוער לתאווה, ראיתי טענה זו כנכונה. ואכן נפלתי מתוך הבנה שזה לא קריטי אם אתחיל היום או מחר.
לאחר שבערת התאווה נרגעה, השקר התגלה, אפילו ללא תשובה לטענה זו באופן ישיר, כי אכן אוכל להחלים גם אם אתחיל את הדרך רק מחר או רק עוד שבוע/ חודש וכו'.. אשיב לטענה זו בשאלה גדולה ונוקבת
אני פונה אלייך תאווה, הרי השתמשת בטענה זו לפני כ15 שנה, ובמשך 15 שנה את מהתלת בי בטענה זו, אם אמשיך להקשיב לטענה זו, לא אצא מזה לעולם!!
ולעומת זו, הדרך להצליח אצלי, טמונה במבט חיובי לעבר המציאות, לראות את הרגע הקשה כרגע לתנופה וצמיחה, כרגע של עיצוב הגבורה בתוכי להמשך. ויודע אני מנסיון עברי, שההתחלה קשה מאוד, עד כמעט בלתי אפשרית, אבל אחר כך, הרבה יותר קל.
חוזר ומדגיש לעצמי,
החיים שלי ללא פעולןת תאווה אקטיביות, חיים אחרים, אני יותר חזק בהם, יותר מחובר לה' בהם, חיים שבהם אני לא עושה סיבובים תוך כדי חיי, בבתי בושת וירטואלים..
אין לדבר סוף, אם לא אשים את הסוף דווקא עכשיו, כי מאותו סיבה שאדחה עכשיו אדחה גם בעתיד. והקשיים רק הולכים וגוברים ואני שוקע בתאוה ונחלש.
אמנם, דבר אחד אחרון וחשוב, מכתב לאבא.
אבא יקר, אני לא מתייאש,
אני יודע שאתה שומע תפילתי,
ושאני חוזר בתשובה אמיתי וכנה
אתה שומע אותי וקרוב אליי מאוד
אני מבקש ממך, עזור לי, לנצח
לנצח את הרע שבתוכי,
לראות טוב בקשיים והאכזבות שבחיי
לראות מתוך מבט של כח שאני יכול להתמודד
לראות את עם ישראל כולו, ולקבל כוחות, להקדיש את ההצלחות שלי למען חבריי שמתמודדים, למען אחדות ישראל, למען הצלחת הלוחמים, השבת החטופים, רפואת הפצועים. ולמען הגאולה השלימה לה אנו מייחלים.
לפני עדכון ביצוע משימות יומיות, אוסיף למשימות בדיבור עם ה' להזכיר שאין סוף לטענה "אולי רק קצת אולי רק היום ומחר תתחיל מחדש". אני צריך לענות אןלי רק היום אהיה נקי ומחר אשתמש..
עדכון יומי:
דיבור עם ה':
דיברתי רק פעם אחת.
כתיבה יומית:
כתבתי באתר.
נסיון שיחה לחבר:
לא בוצע.
אעדכן מחר על היום בעז'ה.
תודה על הבמה כאן.