ברוכים הבאים, אורח

המסע בן 1000 הימים וחקרי לב
(0 צופה) 

נושא: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב 631 צפיות

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 1 יום #153410

• justinian
  • רצף ניקיון נוכחי: 1 יום
  • חבר קבוע

ניר יוסף, אני חושב שזה לא נכון וכנראה אפילו להיפך. ואני אנמק:
1) אם הייתי חדש בהפסקות אולי היית צודק. אבל אני אחרי שנה נקיה + מעידה/נפילה קצרה וממשיך הלאה. ולפני השנה הזו כבר הייתי במגמה של הפסקות ארוכות יחסית וריכוך התכנים כך שאפשר לדבר על משהו כמו שנתיים שלוש שהאש נמוכה. מבחינת גמילה מאו״פ אין עכשיו דרמה גדולה שאני צריך להתפנות אליה אלא יותר תחזוקה ארוכת טווח ופיקוח (שמאוד חשובה לי לכן אני משתתף פה הרבה).
2) זו אותה גמילה.
פירוש: אין לי גמילה מאו״פ אלא רק מפ׳ בלי האלף. וזה משמעותי. יתכן מאוד שאצלי המיניות משנית לשעמום, הסקרנות והשוטטות ללא דעת, ולכן הנפילה נובעת משימוש מאוד לא בריא באינטרנט באופן כללי. שימוש ללא שליטה שמגיע בסוף לסמטאות האפלות האלו, אחרי ששבעתי מכל התכנים האחרים בעולם. לכן התרחקות מגלילה ומסכים היא בפועל התרחקות מפורנוגרפיה. לא עוד מאבק - אותו מאבק. שניים במחיר אחד.
3) בגלל (1) וגם (2) צריך להבין שזה שלב שאין ברירה אלא להכנס אליו. אני הבנתי שאין לי בעיה להפסיק לחודשים רבים, הבנתי שאני צריך להגיע לשלב שאני חי בצורה כזו שהפורנו לא מהווה התמודדות ברקע, וזה אומר שינוי יותר משמעותי באורח החיים. לא להיות באיזור הזה, לא להסתובב סחור סחור כי זה סתם מתיש, להיות באיזור אחר בחיים. איזור מואר יותר, פרודוקטיבי יותר.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 1 יום #153411

• justinian
  • חבר קבוע

בקצרה: גמילה מגלילת מסכים היא בשבילי גם גמילה מפו׳. בלשון חכמים: בכלל מאתיים מנה.

עדכון: לא יאומן כמה שינוי אורח החיים לעבר שימוש מבוקר באינטרנט הרבה יותר קשה בשבילי מגמילה מפורנו. אני לא מאמין שעברו רק שבועיים מאז שהתחלתי בתהליך הזה. אני בשלבים של ״קריזים״ כמו נרקומן. בסך הכל גזרתי על עצמי מגבלות במקום ובזמן הגלישה ואני מרגיש שנפערו חללים בחיים שלי. זה מזכיר התחלה של הגמילה מאו״פ, השלב שזה מטריף לך את המח.
מה שמחזק אותי זה שבגמילה שלי מאו״פ כבר עברתי את השלבים האלו והצלחתי להגיע להישגים מרשימים מבחינתי ויציבים יחסית. זה נותן לי תקווה שיגיע יום שכך ארגיש גם כלפי הגלילה האינסופית. כמשהו מפתה באופן עמום, משהו שקצת מציק, אבל סה״כ לא צורת החיים שלי, לא התמודדות יום יומית, משהו שאולי חוטאים בו ברגעים נדירים של חולשה.

ובכלל מאתיים - מנה. אני מקווה שעם הזמן הפורנו עצמו לא יהיה אפילו ה״פיתוי העמום״, הוא יהיה כבר רחוק ממני עוד כמה צעדים. פיתוי עמום היה הדבר שהפריע לי בתקופות ארוכות של נקיות. בשביל ״האדם הגולל״, האיש שמשתמש בלי שום בקרה בתוכן אינטרנטי כלשהו, פורנו יכול להיות מחוץ לגדר, אבל עדיין חלק מהעולם שלו, מהסביבה שלו. האדם שמשתמש באופן מושכל בטכנולוגיה, זה לא שהפורנו מחוץ לגדר, הוא אפילו לא מטייל בפארק הזה שיש בו גדר.

נערך לאחרונה: לפני 2 שבועות, 1 יום על ידי justinian.

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 1 יום #153413

• ניריוסף
  • רצף ניקיון נוכחי: 56 ימים
  • מנהל

בסדר גמור. הבנתי
בכל מקרה מזכיר - שהכלים שלנו להתמודדות עם דחפים (וקריזים) כמו גלישת דחפים, SOBER, נחיתה בטוחה, STAR, תרגיל עצור, מצא את השועל - עוזרים גם עם דחף לצפות ולגלול בסתם מסכים.
אתה מתרגל אחד מהם? (אחד טוב זה כל מה שאתה צריך, כמה עשרות תרגולים וחזרות עליו - והוא הופך להיות חזק כמו פצצת אטום נגד הדחף - בעד הרוגע והשקט)

ניריוסף

מנהל תוכן GYE

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות, 1 יום #153420

• כנוע
  • רצף ניקיון נוכחי: 229 ימים
  • דירוג פלטיניום
justinian היקר,
אני מאוד מזדהה עם מה שכתבת.
גם אני בסבב הניקיון הזה הבנתי ששני הדברים אצלי הם מאוד קשורים.
ולכן בד בבד עם התחלת תקופת הניקיון מאוננות ופורנוגרפיה גם התחלתי לצמצם את הזמן שלי מול המסך. 
אני הפסקתי לצפות בסרטים ובעוד דברים שהרגשתי שאני צופה בהם ממקום לא בריא גם אם זה לא קשור ישירות לתאוה.
המון הצלחה !
עֲנֵה עָנִי שְׁפַל כָּל הַשְּׁפָלִים        וְשָׂא חֶטְאוֹ מְקַבֵּל הַתְּפִלּוֹת
וְהַאֲרֵךְ נָא בְּרַחֲמֶיךָ שְׁנוֹתָיו         וְצַוֵּה כָּל שְׁאֵלוֹתָיו לְמַלֹּאת
וְתַחְשׁוֹב כָּל תְּפִלּוֹתָיו קְטֹרֶת          לְפָנֶיךָ כְּקָרְבָּנוֹת וְעוֹלוֹת
וְהָאֵל הַמְּקַבֵּל הַתְּפִלּוֹת       שְׁמַע קוֹלִי אֲשֶׁר יִשְׁמַע בְּקוֹלוֹת

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות #153429

• justinian
  • חבר קבוע

ניר יוסף,
אתה צודק מאוד. אני אשתמש בכלים האלו! זה בדיוק מה שאני באתי לעשות היום באתר, למצוא לי כלי ולמנף אותו למאבק הבא.
גם במאבק באו״פ הייתי רוצה להיות יותר מתורגל בכלים האלו, המאבק הצליח לי יפה רק עם ספירת ימים ופורום, אבל יחד עם הכלים אז יהיה נהדר.
תודה, אחלה

תגובה: המסע בן 1000 הימים וחקרי לב לפני 2 שבועות #153430

• justinian
  • חבר קבוע

כנוע,
זה טוב למצוא חברים לדרך שהסיבות שלנו דומות!
(אצלי זה פחות הסרטים ששם אני מרגיש קצת יותר ״תכלית״, יותר הריקנות של סרטונים קצרים, חדשות, קישקושים וזמן עובר)

זמן ליצירת דף: 0.36 שניות

Are you sure?

כן