בקצרה: גמילה מגלילת מסכים היא בשבילי גם גמילה מפו׳. בלשון חכמים: בכלל מאתיים מנה.
עדכון: לא יאומן כמה שינוי אורח החיים לעבר שימוש מבוקר באינטרנט הרבה יותר קשה בשבילי מגמילה מפורנו. אני לא מאמין שעברו רק שבועיים מאז שהתחלתי בתהליך הזה. אני בשלבים של ״קריזים״ כמו נרקומן. בסך הכל גזרתי על עצמי מגבלות במקום ובזמן הגלישה ואני מרגיש שנפערו חללים בחיים שלי. זה מזכיר התחלה של הגמילה מאו״פ, השלב שזה מטריף לך את המח.
מה שמחזק אותי זה שבגמילה שלי מאו״פ כבר עברתי את השלבים האלו והצלחתי להגיע להישגים מרשימים מבחינתי ויציבים יחסית. זה נותן לי תקווה שיגיע יום שכך ארגיש גם כלפי הגלילה האינסופית. כמשהו מפתה באופן עמום, משהו שקצת מציק, אבל סה״כ לא צורת החיים שלי, לא התמודדות יום יומית, משהו שאולי חוטאים בו ברגעים נדירים של חולשה.
ובכלל מאתיים - מנה. אני מקווה שעם הזמן הפורנו עצמו לא יהיה אפילו ה״פיתוי העמום״, הוא יהיה כבר רחוק ממני עוד כמה צעדים. פיתוי עמום היה הדבר שהפריע לי בתקופות ארוכות של נקיות. בשביל ״האדם הגולל״, האיש שמשתמש בלי שום בקרה בתוכן אינטרנטי כלשהו, פורנו יכול להיות מחוץ לגדר, אבל עדיין חלק מהעולם שלו, מהסביבה שלו. האדם שמשתמש באופן מושכל בטכנולוגיה, זה לא שהפורנו מחוץ לגדר, הוא אפילו לא מטייל בפארק הזה שיש בו גדר.